Diagnostikloggning i Google Ads Editor

Diagnostikloggning är ett felsökningsläge. När funktionen är aktiverad sparas rapporter med meddelanden som har skickats mellan Google Ads Editor och Google Ads-servern automatiskt. Om det inträffar tekniska problem kan en Google Ads-specialist be dig skicka loggarna till oss så att våra tekniker kan felsöka problemet.

Aktivera diagnostikloggning

Diagnostikloggning är inaktiverad som standard. Så här aktiverar du funktionen:

1. Öppna inställningarna för Google Ads Editor:
    • Windows: Välj Verktyg > Inställningar.
    • Mac: Välj Google Ads Editor > Inställningar .
  2. Klicka på fliken Allmänt och välj Aktivera diagnostikloggning under Annat.
  3. Klicka på OK.

Diagnostikloggarna sparas på datorn. Loggfilerna är i allmänhet mindre än 20 MB.

Skicka diagnostikloggar

Följ stegen nedan om en Google Ads-specialist ber dig skicka in dina diagnostikloggar. (Du måste först ha aktiverat diagnostikloggning enligt beskrivningen ovan.)

1. Leta reda på mappen som innehåller diagnostikloggarna, där [användarnamn] är ditt användarnamn:
    • Windows 7, Windows 8, Windows 10:
      Sök efter följande sökväg i Windows Utforskaren: C:\Users\[användarnamn]\AppData\Local\Google\Google-Ads-Editor\ANGE SENASTE VERSIONSNUMRET HÄR\NetworkLogs
      • För att hitta rätt mapp måste du söka efter mappen med det senaste Google Ads Editor-versionsnumret.
    • Mac:
      Sök efter följande sökväg i Finder: ~/Library/Application Support/Google/Google-Ads-Editor/ANGE SENASTE VERSIONSNUMRET HÄR/NetworkLogs
      • För att hitta rätt mapp måste du söka efter mappen med det senaste Google Ads Editor-versionsnumret. (Om mappen Library (Bibliotek) inte syns kan du trycka på Kommando+Skift+G, skriva ~/Library och klicka på Kör.)
      • Antalet kan öka beroende på vilken redigerarversion som används. Det högsta antalet motsvarar alltid den version som körs för närvarande. När du har öppnat alla konton i den aktuella versionen migreras de tidigare filerna till de aktuella.
  2. Öppna mappen för att se filerna med diagnostikloggar:
    • ape_network_log.log
    • ape_network_log_Backup.log
  3. Komprimera filerna för att minska storleken på e-postbilagan:
    • Windows: Välj alla filer, högerklicka på en av dem och välj Skicka till > Komprimerad mapp.
    • Mac: Välj alla filer och välj Arkiv > Komprimera eller Skapa arkiv.
  4. Bifoga de komprimerade filerna i ett e-postmeddelande och skicka det till den Google Ads-specialist som bad dig skicka diagnostikloggarna.
Obs! Diagnostikloggning används bara för felsökningsändamål. Läs mer om hur Google skyddar din integritet i vår integritetspolicy.