'Diagnostische gegevens vastleggen' in Google Ads Editor

De functie 'Diagnostische gegevens vastleggen' is een modus voor het oplossen van problemen. Wanneer 'Diagnostische gegevens vastleggen' is ingeschakeld, worden er automatisch rapporten opgeslagen met berichten die worden verstuurd tussen Google Ads Editor en de Google Ads-server. Als u technische problemen ondervindt, kunnen Google Ads-specialisten u vragen de logboeken te sturen, zodat onze technici met behulp hiervan het probleem kunnen oplossen.

De functie 'Diagnostische gegevens vastleggen' inschakelen

De functie 'Diagnostische gegevens vastleggen' is standaard uitgeschakeld. Volg deze stappen om de functie in te schakelen:

1. Open de instellingen van Google Ads Editor:
    • Windows: Selecteer Hulpprogramma's > Instellingen.
    • Mac: Selecteer Google Ads Editor > Voorkeuren.
  2. Vink op het tabblad 'Algemeen' onder Overige het selectievakje Diagnostische gegevens vastleggen aan.
  3. Klik op OK.

De logbestanden met diagnostische gegevens worden op uw computer opgeslagen. Ze zijn over het algemeen niet groter dan 20 MB.

Logboeken met diagnostische gegevens sturen

Als een Google Ads-specialist u vraagt de bestanden met diagnostische logboeken te sturen, volgt u daarvoor de onderstaande stappen. (U moet wel eerst de functie 'Diagnostische gegevens vastleggen' hebben ingeschakeld, zoals hierboven wordt beschreven.)

1. Ga naar de map waarin de logbestanden met diagnostische gegevens zijn opgeslagen. U volgt hiervoor onderstaande paden ([gebruikersnaam] staat voor uw eigen gebruikersnaam):
    • Windows 7, Windows 8 of Windows 10:
      Gebruik Windows Verkenner om C:\Gebruikers\[gebruikersnaam]\AppData\Local\Google\Google-Ads-Editor\VOEG HIER HET HOOGSTE VERSIENUMMER IN\NetworkLogs te vinden
      • Als u de juiste map wilt vinden, zoekt u het bestand met het hoogste Google Ads Editor-versienummer.
    • Mac:
      Ga via Finder naar ~/Library/Application Support/Google/Google-Ads-Editor/VOEG HIER HET HOOGSTE VERSIENUMMER IN/NetworkLogs.
      • Als u de juiste map wilt vinden, zoekt u het bestand met het hoogste Google Ads Editor-versienummer. (Als u de map 'Library' niet ziet, drukt u op Command+Shift+G, typt u ~/Library en klikt u vervolgens op Ga.)
      • Het nummer kan toenemen, afhankelijk van welke Editor-versie wordt gebruikt. Het hoogste nummer komt altijd overeen met de versie die momenteel wordt uitgevoerd. Nadat de gebruiker alle accounts in de huidige versie heeft geopend, worden de vorige bestanden gemigreerd naar de huidige versie.
  2. Open de map om de logbestanden met diagnostische gegevens weer te geven:
    • ape_network_log.log
    • ape_network_log_Backup.log
  3. Als u de bestanden heeft gevonden, comprimeert u ze in een ZIP-bestand om de grootte van de e-mailbijlage te reduceren:
    • Windows: Selecteer alle bestanden, klik met de rechtermuisknop op een van de bestanden en selecteer Kopiëren naar > Gecomprimeerde (gezipte) map.
    • Mac: Selecteer alle bestanden, selecteer vervolgens Bestand > Comprimeer of Maak archief aan.
  4. Voeg de gezipte bestanden als bijlage toe aan een e-mail en verstuur deze naar de Google Ads-specialist die de diagnostische logboeken heeft aangevraagd.
Opmerking: De functie 'Diagnostische gegevens vastleggen' is alleen bedoeld om problemen op te lossen. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie over Google en privacy.