Hantera budstrategier i Google Ads Editor

Följande budstrategier är tillgängliga i Google Ads Editor. Du kan använda budstrategier för nya eller befintliga kampanjer i ditt konto:

• Mål-ROAS
  • Mål-CPA
  • Målexponeringsandel
  • Maximera konverteringar
  • Maximera konverteringsvärde
  • Maximera klick
  • Manuell CPC
  • Manuell CPM
  • Manuell CPV

Det går också att använda portföljbudstrategier med kampanjer i kontot. Det går dock inte att skapa nya portföljbudstrategier i Editor.

Visa och redigera budstrategier

Du kan se de befintliga budstrategierna i ett konto genom att kolla på två kolumner på fliken Kampanjer: Typ av budstrategi och Budstrategi.

Så här redigerar du budstrategierna för ett eller flera objekt i ett konto:

1. Välj fliken Kampanjer.
  2. Välj en eller flera kampanjer i datavyn.
  3. På redigeringspanelen klickar du på länken Redigera i avsnittet Budstrategi.
  4. Välj den budstrategi du vill använda.
  5. Klicka på OK.

Massimportera budstrategier

Du kan uppdatera flera budstrategier med hjälp av CSV-import eller verktyget Gör flera ändringar för kampanjer genom att ta med kolumnerna Typ av budstrategi och Budstrategi i listan över objekt som du vill lägga till eller uppdatera.

Exemplet nedan visar en kampanjimport med information om budstrategi.

Kampanj Typ av budstrategi Namn på budstrategi Förbättrad CPC Mål-CPA Mål-ROAS Budgräns för högsta CPC
Kampanj med manuell CPC Manuell CPC   Aktiverad
Kampanj med manuell CPM Manuell CPM

Kampanj med manuell CPV

Manuell CPV
Kampanj med Maximera konverteringar Maximera konverteringar
Kampanj med mål-CPA Mål-CPA     12,34
Kampanj med mål-ROAS Mål-ROAS       12,34 %
Kampanj med Maximera klick Maximera klick   Aktiverad     12,34
Kampanj med en portföljstrategi   Min portföljstrategi

Några anmärkningar om budstrategier i importer:

• Om du vill använda portföljbudstrategier använder du kolumnen Namn på budstrategi. När den här kolumnen innehåller ett värde ignoreras kolumnen Typ av budstrategi av Google Ads Editor.
  • Om du vill använda standardbudstrategier använder du kolumnen Typ av budstrategi. Du kan till exempel ange Mål-CPA om du vill använda en standardbudstrategi för mål-CPA.
  • Portföljbudstrategier i kolumnen Budstrategi är skiftlägeskänsliga. Om ditt delade bibliotek i Google Ads till exempel innehåller en budstrategi som heter ”Min Budstrategi” identifieras den inte i Google Ads Editor som samma strategi om du skriver ”min budstrategi”.
I Google Ads Editor kan du använda olika kombinationer av budstrategier för kampanjer, annonsgrupper och sökord. Google Ads tillåter dock endast vissa kombinationer. Ett varningsmeddelande visas om du försöker använda en budstrategi som Google Ads inte tillåter.