Biedstrategieën in Google Ads Editor beheren

In Google Ads Editor zijn de volgende biedstrategieën beschikbaar. U kunt biedstrategieën gebruiken voor nieuwe of bestaande campagnes in uw account:

• Doel-ROAS
  • Doel-CPA
  • Doelvertoningspercentage
  • Aantal conversies maximaliseren
  • Conversiewaarde maximaliseren
  • Klikken maximaliseren
  • Handmatige CPC
  • Handmatige CPM
  • Handmatige CPV

U kunt ook portfoliobiedstrategieën toepassen op campagnes in uw account. Het is niet mogelijk om nieuwe portfoliobiedstrategieën te maken in Editor.

Biedstrategieën bekijken en bewerken

Als u de bestaande biedstrategieën in een account wilt bekijken, raadpleegt u op het tabblad Campagnes de volgende twee kolommen: Type biedstrategie en Biedstrategie.

Bewerk de biedstrategieën voor een of meer items in een account als volgt:

1. Klik op het tabblad Campagnes.
  2. Selecteer een of meer campagnes in de gegevensweergave.
  3. Klik in het bewerkingspaneel in het gedeelte Biedstrategie op de link Bewerken.
  4. Selecteer de biedstrategie die u wilt toepassen.
  5. Klik op OK.

Biedstrategieën bulksgewijs importeren

Als u meerdere biedstrategieën wilt updaten met behulp van een csv-import of de tool 'Meerdere wijzigingen aanbrengen' voor campagnes, neemt u de kolommen 'Type biedstrategie' en 'Biedstrategie' op in de lijst van items die moeten worden toegevoegd of geüpdatet.

Hier volgt een voorbeeld van het importeren van een campagne met biedstrategiegegevens.

Campagne Type biedstrategie Naam van biedstrategie Verbeterde CPC Doel-CPA Doel-ROAS Limiet voor maximum CPC-bod
Campagne met handmatige CPC Handmatige CPC   Ingeschakeld
Campagne met handmatige CPM Handmatige CPM

Campagne met handmatige CPV

Handmatige CPV
Campagne met 'Aantal conversies maximaliseren' Aantal conversies maximaliseren
Campagne met doel-CPA Doel-CPA     12,34
Campagne met doel-ROAS Doel-ROAS       12,34%
Campagne met 'Klikken maximaliseren' Klikken maximaliseren   Ingeschakeld     12,34
Campagne met een portfoliostrategie   Mijn portfoliostrategie

Hier volgen enkele opmerkingen over het opnemen van biedstrategieën in importbestanden:

• Gebruik de kolom 'Naam van biedstrategie' om portfoliobiedstrategieën toe te passen. Als deze kolom een waarde bevat, negeert Google Ads Editor de kolom 'Type biedstrategie'.
  • Gebruik de kolom 'Type biedstrategie' om standaard biedstrategieën te gebruiken. Geef bijvoorbeeld Doel-CPA op om de standaard biedstrategie Doel-CPA te gebruiken.
  • Portfoliobiedstrategieën in de kolom Biedstrategie zijn hoofdlettergevoelig. Als uw gedeelde Google Ads-bibliotheek bijvoorbeeld de biedstrategie 'Mijn biedstrategie' bevat, herkent Google Ads Editor 'Mijn biedstrategie' niet als dezelfde strategie.
In Google Ads Editor kunt u verschillende combinaties van biedstrategieën gebruiken voor campagnes, advertentiegroepen en zoekwoorden. Google Ads staat echter alleen bepaalde combinaties toe. Er wordt een waarschuwingsbericht weergegeven als u probeert een biedstrategie te posten die Google Ads niet toestaat.