Google Ads Editor versie 1.2

In deze release-opmerkingen voor Google Ads Editor versie 1.2 van oktober 2019 vindt u meer informatie over nieuwe functies en mogelijkheden.

Nieuw

Lege herhaalde velden in het bewerkingsdeelvenster worden nu verborgen

Sommige entiteiten hebben grote aantallen vergelijkbare velden, maar slechts enkele zijn ingevuld. In de editor werden altijd alle velden weergegeven, wat tot een zeer langwerpig bewerkingsdeelvenster leidde. Ook moest er veel worden gescrolld om van veld naar veld te navigeren.

Nu worden lege velden of reeksen gerelateerde velden automatisch verborgen wanneer de selectie wordt gewijzigd. Klik op de knop 'Meer weergeven' onderaan het scherm om extra velden weer te geven.

Syntaxis van labels toevoegen/verwijderen bij de import via csv

De volledige set labels moest altijd worden opgegeven als u labels voor een item wilde te updaten via csv-import of 'Meerdere wijzigingen doorvoeren'.

U kunt nu labels toevoegen of verwijderen met behoud van al uw bestaande labels:

1. Zet een '+' voor uw labelnamen om bestaande labels te behouden.
  2. Zet een '-' voor uw label om het te verwijderen, maar om de andere labels te behouden.

Namen van afbeeldingen

In Google Ads kunnen optioneel namen aan afbeeldingen zijn gekoppeld. De editor geeft nu namen weer voor afbeeldingen die zijn gedownload vanuit het Google Ads-account.

Wanneer u in de editor een nieuwe afbeelding uit een bestand op uw computer toevoegt, wordt de naam van het bestand gebruikt als naam voor de nieuwe afbeelding. Die naam wordt geüpload naar uw Google Ads-account, samen met de afbeeldingsgegevens.

'Conversiewaarde maximaliseren' voor campagnes in het zoeknetwerk

De biedstrategie Conversiewaarde maximaliseren wordt nu ondersteund voor campagnes in het zoeknetwerk. Houd er rekening mee dat het veld 'Doel-ROAS' van die strategie niet is toegestaan en leeg moet blijven.

Discovery-campagnes

Volledige ondersteuning voor Discovery-campagnes, ook bekend als 'In eigendom van en beheerd door'- of 'Van en door'-campagnes', is nu beschikbaar. Deze release bevat Discovery-advertenties, ook bekend als 'advertenties met meerdere items in bezit en beheer'.

Carrouseladvertenties worden NIET ondersteund.

Universele app-engagementcampagnes (UACe)

Volledige ondersteuning voor universele app-engagementcampagnes is nu beschikbaar.

Zoeken naar fouten

U kunt nu filteren op items die zijn gemarkeerd met een specifieke fout. U kunt fouten bekijken door Fouten te selecteren in de filterbalk.

Updates

Frequentielimieten voor video

Er zijn twee wijzigingen in de frequentielimieten voor videocampagnes:

1. Er zijn alleen limieten per campagne mogelijk. Limieten 'per advertentie' en 'per advertentiegroep' zijn beëindigd en worden geblokkeerd door de API.
  2. Er zijn maximaal zes limieten toegestaan, één voor elke combinatie van {vertoningen, weergaven} x {per dag, per week, per maand}. Voorheen werden er slechts twee limieten ondersteund, één voor vertoningen en één voor weergaven.

Tellingen in het dialoogvenster 'Wijzigingen uploaden' zijn nu gedetailleerder

Wanneer u op 'Posten' of 'Wijzigingen controleren' klikt, wordt het dialoogvenster weergegeven met het aantal wijzigingen dat u wilt uploaden of controleren. Voorheen werd in dat dialoogvenster alleen het totale aantal items met wijzigingen weergegeven.

Nu wordt dat totaal uitgesplitst op het aantal items dat moet worden gemaakt, geüpdatet en verwijderd. Zo kunt u zien welke wijzigingen u gaat aanbrengen, en weet u of u per ongeluk campagnes verwijdert die u niet wilde verwijderen.