Google Ads Editor version 1.1

Läs mer om nya funktioner i versionsinformationen från juli 2019 för Google Ads Editor version 1.1. Ladda ned den senaste versionen av Google Ads Editor.

Nya funktioner

Mörkt läge

Med mörkt läge kan du ändra gränssnittets utseende i Google Ads Editor från en ljus färgpalett till en med mörkare bakgrundsfärger och ljusare förgrundsfärger. Du kan växla till mörkt läge i Google Ads Editor genom att klicka på månikonen i det nedre högra hörnet. På samma sätt kan du växla tillbaka till ljust läge genom att klicka på solikonen

Uteslutning av IP-adresser, fullt stöd för kriterier för uteslutning av IP-adresser

Du kan ladda ned, ladda upp ändringar, lägga till, radera, redigera, kopiera, klistra in, exportera och importera IP-adresser när du skapar en ny kampanj. I Inställningar kan du ange de IP-adresser som inte ska se annonser. I tidigare versioner av Google Ads Editor var det inte möjligt att uppdatera, lägga till eller kopiera uteslutningar av IP-adresser.

Bildväljare för att välja bilder till olika bildfält

Om du i tidigare versioner behövde använda samma bild på flera ställen var du tvungen att upprepa stegen för att ladda upp bilden från datorn.

Med den nya funktionen kan du bläddra bland bilder för olika bildfält och välja bland tidigare uppladdade bilder. Du kan fortfarande lägga till bilder från datorn.

Exakt sökning

Funktionen för exakt sökning förbättrar sökfunktionaliteten genom att ge mer specifika sökresultat när du filtrerar kampanjer eller annonsgrupper i Google Ads Editor. Funktionen är aktiverad som standard.

Om du till exempel söker efter kampanjer eller annonsgrupper med ”hundtillbehör” och börjar skriva ”hundtilll” får du sökresultat som ”hundtillbehör till corgi”. Tidigare när du sökte efter ”hundtillbehör” kunde du se potentiellt orelaterade kampanjer som ”hundbädd” och ”hundkläder”.

Kryssrutor i kontohanteraren

I kontohanteraren visas kryssrutor bredvid konton för att tydliggöra att flera konton kan väljas och öppnas tillsammans.

Uppdaterat

Inställningen Inkludera Display-nätverket kan redigeras för Shopping-kampanjer

Du kan nu redigera denna inställning för Shopping-kampanjer. Tidigare var inställningen alltid Inaktiverad och kunde inte ändras.

Universella appkampanjer har bytt namn

Kampanjtypen universell appkampanj kallas nu App – Installationer. Universella appannonser ändras till Appannonser för installationer. Senare när Google Ads Editor får stöd för UACe tillkommer också App – Engagemang och appannonser för engagemang.

Utfasad

För att förenkla Google Ads Editor-upplevelsen märks följande funktioner som utfasade i samband med lanseringen av Google Ads Editor v1.1.

Måladress

Slutliga webbadresser ersätter måladresser som ett led i webbadressuppgraderingen. Du kan inte längre skapa eller redigera annonser som använder en måladress.

Måladressen har tagits bort från alla annonser och kriterier. Webbplatslänkar och apptillgångar har fortfarande måladresser eftersom de förekommer i aktiva konton.

Dynamiska sökannonser

Vanliga dynamiska sökannonser (DSA) har fasats ut. Notera att dessa skiljer sig från utökade dynamiska sökannonser. Du kan inte skapa nya dynamiska sökannonser. Du kan ta bort befintliga annonser av denna typ och redigera deras status och etiketter.

Responsiva annonser (kallades tidigare dynamiska responsiva annonser, DRA)

Responsiva annonser ska inte förväxlas med tillgångsbaserade responsiva displayannonser.

Du kan inte skapa nya responsiva annonser. Du kan ta bort befintliga annonser av denna typ och redigera deras status och etiketter. Åtgärden Exportera som responsiva annonser har tagits bort.

Komprimerat sidhuvud

Fältet Komprimerat sidhuvud för Shopping-annonser med sortiment har fasats ut från Google Ads Editor.

Stöd för inställningen Innehållssökord/Målgruppssökord

Google Ads Editor har tagit bort stöd för inställningen Innehållssökord: aktiverat/inaktiverat.