Google Ads Editor versie 1.1

In deze release-opmerkingen voor Google Ads Editor versie 1.1 van juli 2019 vindt u meer informatie over nieuwe functies en mogelijkheden.Download de nieuwste versie van Google Ads Editor.

Nieuwe functies

Donkere modus

De donkere modus biedt u de mogelijkheid om het lichte kleurenpalet van de Google Ads Editor-UI te wijzigen in een palet met donkerdere achtergrondkleuren en lichtere voorgrondkleuren. Gebruikers kunnen de donkere modus van Google Ads Editor activeren door rechtsonder op het maanicoon  te klikken. Klik op het zonicoon om terug te keren naar de lichte modus.

IP-uitzonderingen: complete ondersteuning voor IP-uitzonderingscriteria

Wanneer u een nieuwe campagne maakt, kunt u IP-adressen downloaden, toevoegen, verwijderen, bewerken, kopiëren, plakken, exporteren en importeren, en wijzigingen uploaden. In het gedeelte 'Instellingen' kunt u IP-adressen opgeven die u wilt uitsluiten van advertentieweergave. Voorheen kon u in Google Ads Editor geen IP-uitsluitingen updaten, toevoegen of kopiëren.

Afbeeldingskiezer om afbeeldingen te kiezen voor diverse afbeeldingsvelden

Als u voorheen dezelfde afbeelding op meerdere plaatsen wilde gebruiken, moest u steeds de stappen herhalen om de afbeelding vanaf uw computer te uploaden.

Met deze nieuwe functie kunt u voor diverse afbeeldingsvelden door afbeeldingen browsen en een keuze maken uit eerder geüploade afbeeldingen. U kunt echter ook nog steeds afbeeldingen toevoegen vanaf uw computer.

Nauwkeurige zoekfunctionaliteit

De zoekfunctie is verbeterd en biedt nu specifiekere zoekresultaten wanneer u in Google Ads Editor campagnes of advertentiegroepen filtert. De verbeterde zoekfunctionaliteit wordt standaard toegepast.

Als u bijvoorbeeld op zoek bent naar campagnes of advertentiegroepen voor 'grote maten' en 'grote ma' begint te typen, krijgt u zoekresultaten te zien als 'grote maten voor heren'. Wanneer u voorheen met 'grote ma' zocht, kreeg u mogelijk ook niet-gerelateerde campagnes of advertentiegroepen te zien, bijvoorbeeld voor 'grote tafels' of 'grote uitverkoop'.

Selectievakjes in het venster 'Accountbeheerder'

In het venster 'Accountbeheerder' worden nu selectievakjes weergegeven naast de accounts om te verduidelijken dat er meerdere accounts tegelijk kunnen worden geselecteerd en geopend.

Geüpdatet

De instelling 'Inclusief Display Netwerk' voor Shopping-campagnes kan nu worden aan- of uitgezet

Voortaan kunt u deze instelling voor Shopping-campagnes zelf aan- of uitzetten Voorheen stond deze instelling standaard op 'Uitgeschakeld' en kon dit niet worden gewijzigd.

De naamgeving voor universele app-campagnes is gewijzigd

Universele app-campagnes worden voortaan aangeduid als het campagnetype 'App - installaties'. Universele app-advertenties zijn omgedoopt in 'app-advertenties voor installatie'. Later, wanneer Google Ads Editor ook universele app-campagnes voor engagement ondersteunt, kunt u daarnaast de termen 'App - engagement' en 'app-advertenties voor engagement' tegenkomen.

Beëindigd

Voor optimale eenvoud in het gebruik zijn in deze release van Google Ads Editor (versie 1.1) de volgende functies en mogelijkheden aangemerkt als 'beëindigd'.

Bestemmings-URL

In het kader van de URL-upgrade worden bestemmings-URL's vervangen door uiteindelijke URL's.U kunt geen advertenties meer maken of bewerken waarin een bestemmings-URL wordt gebruikt.

De bestemmings-URL's zijn uit alle advertenties en criteria verwijderd. Componenten voor sitelinks en app-componenten hebben nog wel bestemmings-URL's, omdat deze aanwezig zijn in actieve accounts.

Dynamische zoekadvertenties

Reguliere dynamische zoekadvertenties zijn beëindigd. Deze advertenties moeten worden onderscheiden van uitgebreide dynamische zoekadvertenties. U kunt geen nieuwe dynamische zoekadvertenties meer maken. U kunt wel bestaande advertenties verwijderen en de status en labels ervan wijzigen.

Responsieve advertenties (voorheen bekend als 'dynamische responsieve advertenties')

Responsieve advertenties moeten niet worden verward met op items gebaseerde responsieve display-advertenties.

U kunt geen nieuwe responsieve advertenties meer maken. U kunt wel bestaande advertenties verwijderen en de status en labels ervan wijzigen. De optie om responsieve advertenties te exporteren, is verwijderd.

Veld 'Samengevouwen koptekst'

Het veld 'Samengevouwen koptekst' voor showcaseadvertenties is in Google Ads Editor beëindigd.

Ondersteuning voor de instellingen 'Contentzoekwoorden' en 'Doelgroepzoekwoorden'

Google Ads Editor biedt geen ondersteuning meer voor de instelling Contentzoekwoorden: aangezet/uitgezet.