Brug af FINDESIKKE-funktionen

Funktionen FINDESIKKE(...) kontrollerer, om der ikke er nogen indeholdte elementer, der matcher et valgfrit filter. I forbindelse med kontrollen angiver du de typer indeholdte elementer, der skal søges efter, og du angiver eventuelt også et underordnet filter for at angive, hvilke indeholdte elementer der skal søges efter. Indeholdte elementer, der ikke indeholder et underordnet filter, eller som indeholder et underordnet filter af en anden type end det angivne, inkluderes ikke. Hvis filteret ikke er angivet, søger funktionen efter alle elementer af den angivne type.

FINDESIKKE er en meget nyttig funktion, der gør det nemmere at skrive enkle optællingskontroller, der leder efter 0 indeholdte elementer. FINDESIKKE(typer, filter) svarer til ANTAL(typer, filter) = 0.

Syntaks

FINDESIKKE(typer, [filter])
  • typer – de typer indeholdte elementer, der skal tages i betragtning.
  • filter [valgfrit] – indeholdte elementer skal matche denne filterbetingelse, som skal tages i betragtning.

Eksempler

FINDESIKKE(søgeord, etiketter = ("abc", "xyz") )

Kontrollerer, om der er nul søgeord med etiketterne "abc" eller "xyz" i kampagnen eller annoncegruppen. I dette eksempel er "søgeord" den type element, der skal ledes efter, og "etiketter = ("abc", "xyz")" er det underordnede filter.

FINDESIKKE(opkaldsudvidelser; undersidelinks, godkendelsesstatus = godkendt)

Kontrollerer, om der er nul godkendte undersidelinks eller aktiver til opkald i kampagnen eller annoncegruppen.

FINDESIKKE(annoncer)

Kontrollerer, om der er nul annoncer af en vilkårlig type i kampagnen eller annoncegruppen.

FINDESIKKE(etiketter)

Kontrollérer, om der anvendes nul etiketter på det element, der filtreres. Dette kan anvendes på ikke-containere, f.eks. søgeord, for at se alle de søgeord, der ikke indeholder etiketter.

Bemærkninger

• Hvis der er flere betingelser i det underordnede filter, skal de alle matche, for at elementet kommer i betragtning. De kan indkapsles i en ELLER-funktion, så de ser efter elementer, der matcher én eller flere af betingelserne. FINDESIKKE(annoncer, ELLER(status = satpåpause godkendelsesstatus = ikkegodkendt)) kontrollerer f.eks., om der er nul annoncer, der enten er sat på pause, afvist eller begge dele.
  • Filteret kan indeholde betingelser, der kun gælder for nogle typer. Disse betingelser ignoreres for de typer, de ikke gælder for. FINDESIKKE(søgeord; undersidelinks, antalsøgeord = 2 linktekst : "local") kontrollerer f.eks., at der ikke findes søgeord med præcis 2 ord, og at der ikke er et tilknyttet undersidelink, der indeholder "local" i linkteksten.

Brug af FINDESIKKE-funktionen sammen med kampagner og annoncegrupper

For elementer, der kun kan være i annoncegrupper, vil en kontrol på kampagneniveau finde alle elementer fra alle annoncegrupper. FINDESIKKE(søgeord) på kampagneniveauet viser f.eks. kampagnen, hvis den ikke har nogen søgeord i nogen annoncegrupper i kampagnen.

For elementer, der kan være i både annoncegrupper og kampagner, vil en kontrol på kampagneniveau kun finde elementer, der er direkte i kampagnen. FINDESIKKE(målgrupper) på kampagneniveauet viser f.eks. kampagnen, hvis den ikke har nogen målgrupper på kampagneniveau er aktiveret, selvom kampagnen har nogle målgrupper på annonegruppeniveau. Det samme gælder for aktiver: FINDESIKKE(undersidelinks) på kampagneniveau tæller kun undersidelinks på kampagneniveau og ikke undersidelinks på annoncegruppeniveau i kampagnen.