Använda funktionen CONTAINER

Funktionen CONTAINER(…) kontrollerar om behållaren matchar ett filter. En behållare är ett objekts närmast överordnade objekt. För till exempel sökord eller målgrupper på annonsgruppsnivå är behållaren annonsgruppen. För annonsgrupper eller webbplatslänkar på kampanjnivå är behållaren kampanjen. För kampanjer, tillgångar på kontonivå eller objekt från det delade biblioteket är behållaren själva kontot.

Syntax

CONTAINER(filter)
  • filter – överordnade behållare måste matcha dessa filtervillkor.

Exempel

CONTAINER(labels = ("abc", "xyz"))

Kontrollerar om den överordnade annonsgruppen eller kampanjen har etiketterna "abc" eller "xyz".

CONTAINER( status = enabled CONTAINER(bidstrategytype = enhancedcpc))

Om detta filter tillämpas på sökord eller på objekt under en annonsgrupp kontrollerar det om den överordnade annonsgruppen är aktiverad och om dess överordnade kampanj har budstrategin Förbättrad CPC.

CONTAINER( COUNT(keywords, status = enabled) < 100)

Kontrollerar om den överordnade behållaren har färre än 100 aktiverade sökord. Om detta filter tillämpas på kampanjer räknar det de aktiverade sökorden i hela kontot (kampanjens behållare).

Anmärkningar

• Om det finns flera villkor i filtret måste de alla matcha för att objektet ska övervägas. De kan bäddas in i en ELLER-funktion för att filtrera fram objekt som matchar något av villkoren. Exempelvis kontrollerar CONTAINER(OR(status = enabled adrotation = optimize)) om den överordnade annonsgruppen är aktiverad eller har optimerad annonsväxling, eller båda.
  • För objekt som kan förekomma på flera nivåer kan filtret innehålla villkor som endast gäller vissa nivåer. Villkor som inte gäller för en viss nivå ignoreras. Om till exempel CONTAINER(bidstrategytype = maximizeclicks targetingoptimization = conservative) används för att filtrera målgrupper, som kan vara på kampanj- eller annonsgruppsnivå, hittas alla målgrupper på kampanjnivå vars kampanj använder budstrategin Maximera klick och målgrupper på annonsgruppsnivå vars annonsgrupp har en konservativ inriktningsoptimering.