De functie CONTAINER gebruiken

Met de functie CONTAINER(...) checkt u of de container overeenkomt met een filter. De 'container' is de directe eigenaar van een component. Voor zoekwoorden of doelgroepen op advertentiegroepniveau is de container bijvoorbeeld de advertentiegroep. Voor advertentiegroepen of sitelinks op campagneniveau is de container de campagne. Voor campagnes, componenten op accountniveau en componenten uit de Gedeelde bibliotheek is de container het account zelf.

Syntaxis

CONTAINER(filter)
  • filter -- bovenliggende containers moeten overeenkomen met deze filtervoorwaarden.

Voorbeelden

CONTAINER(labels = ("abc", "xyz"))

Hiermee checkt u of het label 'abc' of 'xyz' is toegepast op de bovenliggende advertentiegroep of campagne.

CONTAINER(status = aangezet CONTAINER(typebiedstrategie = verbeterdecpc))

Als dit wordt toegepast op zoekwoorden of componenten onder advertentiegroepen, wordt gecheckt of de bovenliggende advertentiegroep is aangezet en of de bovenliggende campagne de biedstrategietype Verbeterde CPC heeft.

CONTAINER(AANTAL(zoekwoorden, status = aangezet) < 100)

Hiermee checkt u of er minder dan 100 zoekwoorden zijn aangezet voor de bovenliggende container. Als dit filter wordt toegepast op campagnes, wordt voor het hele account (de container van de campagne) geteld hoeveel zoekwoorden er aanstaan.

Opmerkingen

• Als er meerdere voorwaarden in het filter staan, moeten deze allemaal overeenkomen voordat de component in aanmerking komt. Ze kunnen worden opgenomen in een OF-functie om te zoeken naar componenten die aan een van de voorwaarden voldoen. Met CONTAINER(OF(status = aangezet advertentieroulatie = optimaliseren)) checkt u bijvoorbeeld of de bovenliggende advertentiegroep is aangezet en of deze een geoptimaliseerde advertentieroulatie heeft, of beide.
  • Voor componenten die op meerdere niveaus kunnen bestaan, kan het filter voorwaarden bevatten die alleen op sommige van die niveaus van toepassing zijn. Voorwaarden die niet van toepassing zijn op een bepaald niveau, worden genegeerd. Als CONTAINER(typebiedstrategie = klikkenmaximaliseren targetingoptimalisatie = behoudend) wordt gebruikt om doelgroepen op campagneniveau of advertentiegroepniveau te filteren, worden hiermee alle doelgroepen op campagneniveau gevonden waarvan de campagne de biedstrategie Klikken maximaliseren gebruikt en worden alle doelgroepen op advertentiegroepniveau gevonden waarvan de advertentiegroep conservatieve targeting gebruikt.