Använda funktionen ALLA

Funktionen ALLA(...) kontrollerar om ett objekt bara innehåller objekt som matchar ett filter. Du anger de typer som de ingående objekten ska matcha, och ett underordnat filter för att indikera vad de ingående objekten behöver matcha.

ALLA är en bekvämlighetsfunktion som gör det enklare att skriva kontroller för alla ingående objekt. ALLA(typer, filter) motsvarar MÄNGD(typer, INTE(filter)) = 0. Med andra ord hjälper ALLA dig att hitta behållare som inte innehåller objekt som inte matchar det underordnade filtret.

Syntax

ALLA(types, [filter])
  • types – typen av ingående objekt som ska kontrolleras.
  • filter – alla ingående objekt måste matcha detta filter.

Exempel

ALLA(sökord, etiketter = ("abc", "xyz"))

Kontrollerar om alla sökord i kampanjen eller annonsgruppen har etiketterna ”abc” eller ”xyz”. I det här exemplet är ”sökord” den typ av objekt som ska kontrolleras, medan ”etiketter = ("abc", "xyz")” är det underordnade filter de alla måste matcha.

ALLA(samtalstillägg; webbplatslänkar, godkännandestatus = godkänd)

Kontrollerar om alla webbplatslänkar och samtalstillgångar kopplade till kampanjen eller annonsgruppen är godkända.

Anmärkningar

• Om det finns flera villkor i det underordnade filtret måste de alla matcha de ingående objekten. De kan bäddas in i en ELLER-funktion för att kontrollera att ingående objekt matchar något av villkoren. Till exempel kontrollerar ALLA(annonser, ELLER(status = pausad godkännandestatus = integodkänd)) om annonser är pausade, inte godkända eller både och.
  • Filtret kan innehålla villkor som endast gäller vissa typer och dessa villkor ignoreras för de typer som de inte är relevanta för. Till exempel: ALLA(sökord; webbplatslänkar, antalsökord = 2 länktext : "local") kontrollerar att alla sökord har exakt två ord och att alla associerade webbplatslänkar har ”local” i länktexten.
  • Om det inte finns några ingående objekt för den angivna typen ger funktionen ALLA resultat. Till exempel visar ALLA(sökord, status = aktiverad) en kampanj eller annonsgrupp om den inte innehåller några sökord alls. Det beror på att exemplet helt enkelt är ett behändigt sätt att tillämpa MÄNGD(sökord, INTE(status = aktiverad)) = 0, och antalet sökord som inte är aktiverade i kampanjen eller annonsgruppen är exakt 0. Om du vill begränsa resultatet till enbart de objekt som innehåller minst ett objekt som matchar filtret, kan du lägga till en EXISTERAR-funktion med samma typer och underordnade filter som ALLA. I det här exemplet kan du använda filtret: EXISTERAR(sökord, status = aktiverad) ALLA(sökord, status = aktiverad). Med andra ord skulle detta filter visa kampanjer där det finns minst ett aktiverat sökord och där alla sökord är aktiverade.

Använda funktionen ALLA med kampanjer och annonsgrupper

För objekt som endast kan ingå i annonsgrupper omfattar kontroller på kampanjnivå alla objekt från alla annonsgrupper för att se om de matchar det underordnade filtret. Till exempel visar ALLA(sökord, status = aktiverad) på kampanjnivå om alla sökord i alla annonsgrupper i kampanjen är aktiverade.

För objekt som kan ingå i annonsgrupper eller kampanjer omfattar kontroller på kampanjnivå endast objekt som ingår direkt i kampanjen. Till exempel visar ALLA(målgrupper, status = aktiverad) på kampanjnivå kampanjen om alla dess målgrupper på kampanjnivå är aktiverade, även om kampanjen har vissa målgrupper på annonsgruppsnivå som inte är aktiverade. Detsamma gäller för tillgångar: ALLA(webbplatslänkar, status = aktiverad) på kampanjnivå kontrollerar endast webbplatslänkar på kampanjnivå, inte webbplatslänkar på annonsgruppsnivå i kampanjen.