Använda funktionen EXISTERAR

Funktionen EXISTERAR(...) kontrollerar om minst ett ingående objekt matchar ett valfritt filter. Du anger vilka typer av ingående objekt som sökningen ska omfatta, och ett underordnat filter (valfritt) för att indikera vilka ingående objekt som sökningen ska omfatta. Ingående objekt som inte matchar det underordnade filtret eller som inte är av de angivna typerna utelämnas. Om filtret inte anges söker funktionen efter alla objekt av de angivna typerna.

EXISTERAR är en behändig funktion som underlättar formuleringen av enkla beräkningskontroller som söker efter minst ett ingående objekt. EXISTERAR(types, filter) motsvarar MÄNGD(types, filter) > 0.

Syntax

EXISTERAR(types, [filter])
  • types – typerna av ingående objekt som ska övervägas.
  • filter [valfritt] – ingående objekt måste matcha detta filtervillkor för att övervägas.

Exempel

EXISTERAR(sökord, etiketter = ("abc", "xyz"))

Kontrollerar om det finns minst ett sökord som ingår i kampanjen eller annonsgruppen och har etiketterna "abc" eller "xyz". I det här exemplet är ”sökord” den typ av objekt som sökningen gäller, medan ”etiketter = ("abc", "xyz")” är det underordnade filtret.

EXISTERAR(samtalstillägg; webbplatslänkar, godkännandestatus = godkänd)

Kontrollerar om det finns minst en godkänd webbplatslänk eller samtalstillgång kopplad till kampanjen eller annonsgruppen.

EXISTERAR(annonser)

Kontrollerar om det finns minst en annons, oavsett typ, i kampanjen eller annonsgruppen.

EXISTERAR(etiketter)

Kontrollerar om det finns minst en etikett som tillämpats på objektet som filtreras. Detta kan till och med tillämpas på icke-behållare, som sökord, för att visa alla sökord som innehåller minst en etikett.

Anmärkningar

• Om det finns flera villkor i det underordnade filtret måste de alla matcha för objektet som ska övervägas. De kan bäddas in i en ELLER-funktion för att söka efter objekt som matchar något av villkoren. Till exempel kontrollerar EXISTERAR(annonser, ELLER(status = pausad godkännandestatus = integodkänd)) om det finns minst en annons som är pausad, ej godkänd eller båda.
  • Filtret kan innehålla villkor som endast gäller vissa typer och dessa villkor ignoreras för de typer som de inte är relevanta för. Till exempel: EXISTERAR(sökord; webbplatslänkar, antalsökord = 2 länktext : "local") söker efter förekomsten av antingen ett sökord som består av exakt två ord eller en associerad webbplatslänk som har ”local” i länktexten, eller båda.

Använda funktionen EXISTERAR med kampanjer och annonsgrupper

För objekt som endast kan ingå i annonsgrupper hittas alla objekt från vilken annonsgrupp som helst vid sökning på kampanjnivå. Till exempel visar EXISTERAR(sökord) på kampanjnivå om kampanjen har minst ett sökord i minst en annonsgrupp i kampanjen.

För objekt som kan ingå i annonsgrupper eller kampanjer hittas endast objekt som finns direkt i kampanjen vid kontroll på kampanjnivå. På kampanjnivå visar EXISTERAR(målgrupper) till exempel endast kampanjen om den har minst en målgrupp på kampanjnivå. Den visar inte kampanjen om den bara har annonsgrupper med målgrupper på annonsgruppsnivå. Detsamma gäller för tillgångar: EXISTERAR(webbplatslänkar) på kampanjnivå tar endast webbplatslänkar på kampanjnivå i beaktande, inte webbplatslänkar på annonsgruppsnivå i kampanjen.