De functie EXIST gebruiken

Met de functie EXIST(...) checkt u of ten minste 1 ingesloten item overeenkomt met een optioneel filter. Bij de check geeft u de typen op waarvoor ingesloten items moeten worden doorzocht. U kunt ook een onderliggend filter instellen om aan te geven welke ingesloten items moeten worden doorzocht. Ingesloten items die niet overeenkomen met het onderliggende filter of die niet van de opgegeven typen zijn, worden buiten beschouwing gelaten. Als het filter niet is opgegeven, zoekt de functie naar alle items die overeenkomen met de opgegeven typen.

EXIST is een handige functie waarmee u eenvoudige telchecks om naar minimaal 1 ingesloten item te zoeken eenvoudiger kunt schrijven.  EXIST(types, filter) is gelijk aan COUNT(types, filter) > 0.

Syntaxis

EXIST(types, [filter])
  • types -- de typen ingesloten items om te overwegen.
  • filter [optioneel] -- ingesloten items moeten met deze filtervoorwaarde overeenkomen om in aanmerking te komen.

Voorbeelden

EXIST(keywords, labels = ("abc", "xyz") )

Hiermee checkt u of er ten minste 1 zoekwoord met het label abc of xyz is ingesloten in de campagne of advertentiegroep. In dit voorbeeld is 'keywords' (zoekwoorden) het type item waarnaar wordt gezocht en 'labels = ("abc", "xyz")' het onderliggende filter.

EXIST(callextensions; sitelinks, approvalstatus = approved)

Hiermee checkt u of er ten minste 1 goedgekeurde sitelink of belcomponent aan de campagne of advertentiegroep is gekoppeld.

EXIST(ads)

Hiermee checkt u of de campagne of advertentiegroep ten minste 1 advertentie van een bepaald type bevat.

EXIST(labels)

Hiermee checkt u of er ten minste 1 label is toegepast op het gefilterde item. Dat kan zelfs worden toegepast op niet-containers, zoals zoekwoorden, om alle zoekwoorden weer te geven die ten minste 1 label bevatten.

Opmerkingen

• Als er meerdere voorwaarden in het onderliggende filter staan, moeten deze allemaal overeenkomen voordat het item in aanmerking komt. Ze kunnen worden opgenomen in een OF-functie om te zoeken naar componenten die aan een van de voorwaarden voldoen. Met EXIST(ads, OR(status = paused approvalstatus = disapproved)) checkt u bijvoorbeeld of er minimaal 1 advertentie is die onderbroken of afgekeurd is, of beide.
  • Het filter kan voorwaarden bevatten die alleen op sommige typen van toepassing zijn. Die voorwaarden worden aangemaakt voor de typen waarop ze niet van toepassing zijn. Met EXIST(keywords; sitelinks, keywordwordcount = 2 linktext : "lokaal") checkt u bijvoorbeeld of er een zoekwoord met precies 2 woorden is, of er gekoppelde sitelinks zijn die 'lokaal' bevatten in de linktekst, of beide.

De functie EXIST gebruiken met campagnes en advertentiegroepen

Voor items die alleen in advertentiegroepen kunnen worden ingesloten, worden bij een check op campagneniveau alle items uit alle advertentiegroepen gevonden. EXIST(keywords) op campagneniveau geeft bijvoorbeeld de campagne weer als minimaal 1 advertentiegroep van de campagne minimaal 1 zoekwoord bevat.

Voor items die zowel in advertentiegroepen als campagnes kunnen worden ingesloten, worden bij een check op campagneniveau alleen items binnen de campagne zelf gevonden. Met EXIST(audiences) op campagneniveau wordt een campagne bijvoorbeeld alleen getoond als deze minimaal 1 doelgroep op campagneniveau heeft. De campagne wordt niet getoond als deze alleen advertentiegroepen met doelgroepen op advertentiegroepniveau heeft. Hetzelfde geldt voor items: met EXIST(sitelinks) op campagneniveau wordt alleen rekening gehouden met sitelinks op campagneniveau, niet met sitelinks op advertentiegroepniveau binnen de campagne.