De functies AND, OR en NOT gebruiken

De functies AND(...) OR(...) en NOT(...) bieden meer beheermogelijkheden voor de combinatie van meerdere filtervoorwaarden om heel specifieke items te targeten waarnaar wordt gezocht.

AND en OR gebruiken

Meerdere filtervoorwaarden worden standaard gecombineerd met AND, wat betekent dat een item aan alle filtervoorwaarden moet voldoen voordat het in de resultaten wordt weergegeven. De functie OR biedt een manier om te controleren op ten minste één overeenkomende voorwaarde in plaats van alle voorwaarden.

De AND-functie vereist dat alle voorwaarden overeenkomen. Normaal gesproken heeft u deze functie dus niet nodig, omdat deze instelling al standaard is. Als er echter een OR-functie wordt gebruikt, kan de AND-functie hierbinnen worden gebruikt om het standaardgedrag terug te krijgen. Stel dat u alle campagnes wilt vinden waarvoor de weergavesnelheid Standaard is of het budget tussen $ 10 en $ 20 ligt. U kunt dan dit filter gebruiken:

OR( deliverymethod = standard AND(budget >= 10 budget <= 20) )

In de praktijk moet dus aan ten minste één van deze voorwaarden worden voldaan:

• De weergavesnelheid is Standaard
  • Het budget is $ 10 of hoger EN het budget is $ 20 of lager

NOT gebruiken

De NOT-functie draait simpelweg het resultaat van het ingesloten filter om. Als het filter een item zou hebben opgenomen in de resultaten, wordt het item met NOT uitgesloten. Hetzelfde geldt andersom: als het filter een item zou hebben uitgesloten van de resultaten, wordt het item er met NOT in opgenomen. Binnen de NOT-functie worden de voorwaarden standaard gecombineerd met AND, dus NOT(status = enabled enhancedcpc = enabled) is gelijk aan NOT(AND(status = enabled enhancedcpc = enabled)). Hiermee worden alle campagnes verborgen die zijn ingeschakeld en waarvoor Verbeterde CPC is ingeschakeld. Alle andere campagnes worden weergegeven.

Syntaxis

AND(filter)
  • filter -- items moeten overeenkomen met al deze filtervoorwaarden.
OR(filter)
  • filter -- het item moet overeenkomen met ten minste één van deze filtervoorwaarden.
NOT(filter)
  • filter -- het item mag niet aan al deze filtervoorwaarden voldoen.

Voorbeelden

OR( status -= enabled approvalstatus = (disapproved, sitesuspended) )

Hiermee zoekt u items die zijn uitgeschakeld of afgekeurd.

OR( bidstrategytype = maximizeconversions NOT(budget >= 10 budget <= 20) )

Hiermee zoekt u alle campagnes met de biedstrategie 'Aantal conversies maximaliseren' of die geen budget tussen $ 10 en $ 20 hebben.

OR( status = paused AND(interestsandremarketing = targeting EXIST(audiences)) )

Hiermee zoekt u naar campagnes of advertentiegroepen die zijn onderbroken of die ten minste één doelgroep hebben en waarbij 'Targeting' is ingesteld voor het flexibele bereik van 'Interesses en remarketing'.