Om filterfunktioner

Med funktioner kan du använda effektiva frågor som kombinerar filter på nya sätt för att hitta mycket specifika objekt i ditt Google Ads-konto.

Det finns åtta funktioner och du hittar dem genom att klicka på filterikonen i rutan för avancerad sökning och rulla till avsnittet Funktion, eller genom att skriva funktionsnamnet i sökrutan och välja funktionen.

Det här har ändrats: Filtrera med ingående objekt

Tidigare gick det bara att undersöka värdena för just de objekt som filtrerades. Med funktioner kan du också köra frågor på objekt som ingår i objektet du filtrerar. Du kan exempelvis visa kampanjer om de har färre än ett visst antal sökord, eller bara visa sökord vars överordnade annonsgrupp uppfyller vissa villkor. Med funktioner kan du filtrera objekt baserat på deras ingående objekt och om dessa ingående objekt uppfyller vissa villkor.

Med vissa funktioner blir det också enklare att styra hur flera filter kombineras. Du kan till exempel använda en funktion för att ange om minst ett villkor måste uppfyllas för att ett objekt ska visas, eller om alla villkor måste uppfyllas.

Funktionsbeskrivningar

Funktionsnamn Beskrivning
ALLA Använd ALLA om du vill inkludera objekt som endast innehåller objekt som matchar de filter du väljer. Läs mer
OCH Använd OCH om du vill inkludera objekt som matchar alla filter du väljer. Läs mer
BEHÅLLARE Använd BEHÅLLARE om du vill inkludera objekt som är underordnade behållare som matchar alla filter du väljer. Läs mer
MÄNGD Använd MÄNGD om du vill kontrollera antalet ingående objekt. Läs mer
EXISTERAR Använd EXISTERAR om du vill inkludera objekt som har minst ett ingående objekt. Läs mer
INTE Använd INTE om du vill inkludera objekt som inte matchar alla filter du väljer. Läs mer
EXISTERARINTE Använd EXISTERARINTE om du vill inkludera objekt som inte har några ingående objekt. Läs mer
ELLER Använd ELLER om du vill inkludera objekt som matchar minst ett av filtren du väljer. Läs mer

Obs!

Du kan se några verkliga exempel på hur funktioner kan användas i de detaljerade förklaringarna av olika anpassade regler.