Promotiecomponenten toevoegen

Met Google Ads Editor kunt u promotiecomponenten toevoegen op campagne- en advertentiegroepniveau. Promotiecomponenten maken de aanbieding opvallender zodat potentiële klanten goede aanbiedingen kunnen vinden en uw bedrijf meer kan verkopen.

Promotiecomponent maken

Promotiecomponenten worden beheerd in de Gedeelde bibliotheek. De Gedeelde bibliotheek is ook waar u componenten maakt voordat u ze aan campagnes en advertentiegroepen kunt toevoegen. Zo maakt u een nieuwe promotiecomponent:

1. Klik onder de typenlijst op Gedeelde bibliotheek.

2. Selecteer in het linkerdeelvenster de optie Gedeelde promotiecomponenten.

3. Klik boven de gegevensweergave op Gedeelde promotiecomponent toevoegen.

4. Zorg ervoor dat de nieuwe component in de gegevensweergave is geselecteerd en voeg de componentgegevens toe in het bewerkingspaneel.

Een promotiecomponent toevoegen aan een campagne of advertentiegroep

1. Selecteer in de accountstructuur de campagne of advertentiegroep waaraan u de component wilt toevoegen.

2. Selecteer in de typenlijst Advertentiecomponenten en daarna Promotiecomponenten.

3. Klik boven de gegevensweergave op Promotiecomponent toevoegen en selecteer Promotiecomponent voor campagne of Promotiecomponent voor advertentiegroep in het dropdownmenu.

4. Selecteer de gewenste component in de lijst.

5. Klik op OK.

Een promotiecomponent bewerken

Promotiecomponenten worden beheerd in de Gedeelde bibliotheek. Dit betekent dat als u de component wijzigt, ook alle campagnes en advertentiegroepen waaraan de component is toegevoegd, worden geüpdatet. Zo bewerkt u een promotiecomponent:

1. Klik onder de typenlijst op Gedeelde bibliotheek.

2. Selecteer in het linkerdeelvenster de optie Gedeelde promotiecomponenten.

3. Selecteer een component in de gegevensweergave.

4. Bewerk de gegevens van de component in het bewerkingspaneel.