Prijsextensies maken en bewerken

Met Google Ads Editor kunt u prijsextensies maken en bewerken. Prijsextensies kunnen uw tekstadvertenties in het zoeknetwerk meerwaarde geven door u een grotere showcase te bieden voor uw producten en services en door mensen direct te koppelen aan wat hen interesseert op uw site.

Prijsextensie maken

U kunt prijsextensies beheren in de Gedeelde bibliotheek. Ze moeten in de Gedeelde bibliotheek worden gemaakt voordat ze kunnen worden toegevoegd aan campagnes en advertentiegroepen. Volg deze stappen om een nieuwe prijsextensie te maken:

1. Klik onder de lijst met typen op Gedeelde bibliotheek.
  2. Selecteer Gedeelde prijsextensies in het linkervenster.
  3. Klik boven de gegevensweergave op Gedeelde prijsextensie toevoegen.
  4. Zorg ervoor dat de nieuwe extensie in de gegevensweergave is geselecteerd en voeg de extensiegegevens toe in het bewerkingsvenster.

Een prijsextensie toevoegen aan een campagne of advertentiegroep

1. Selecteer in de accountstructuur de campagne of advertentiegroep waaraan u de extensie wilt toevoegen.
  2. Selecteer Advertentie-extensies in de lijst met typen en vervolgens Prijsextensies.
  3. Klik boven de gegevensweergave op Prijsextensie toevoegen en selecteer Prijsextensie voor campagne of Prijsextensie voor advertentiegroep in het dropdownmenu.
  4. Selecteer de gewenste extensie in de lijst.
  5. Klik op OK.

Een prijsextensie bewerken

Prijsextensies worden beheerd in de Gedeelde bibliotheek. Dit betekent dat als de extensie wordt gewijzigd, ook alle campagnes en advertentiegroepen waaraan de extensie is toegevoegd, worden geüpdatet. Volg deze stappen om een prijsextensie te bewerken:

1. Klik onder de lijst met typen op Gedeelde bibliotheek.
  2. Selecteer Gedeelde prijsextensies in het linkervenster.
  3. Selecteer een extensie in de gegevensweergave.
  4. Bewerk de gegevens van de extensie in het bewerkingsvenster.
Opmerking
Alle gedeelde items op accountniveau worden weergegeven in de gedeelde bibliotheek, zelfs als er slechts enkele campagnes zijn gedownload. Bij gedeelde prijsextensies ziet u geen koppelingen voor campagnes die niet zijn gedownload. Als u prijsextensies uit de weergave 'Gedeelde prijsextensies' wilt verwijderen, controleer dan eerst of ze niet zijn gekoppeld aan niet-gedownloade campagnes.