Een uitgebreide tekstadvertentie toevoegen of bewerken

Belangrijk
  • Vanaf 30 juni 2022 kunt u geen uitgebreide tekstadvertenties meer maken of bewerken.
  • Uitgebreide tekstadvertenties worden nog steeds weergegeven en u kunt nog steeds rapporten over de prestaties bekijken.
  • U kunt uw uitgebreide tekstadvertenties ook nog altijd onderbreken, hervatten of zo nodig verwijderen.
  • We raden u ten zeerste aan over te stappen op responsieve zoekadvertenties.
  • Meer informatie over deze wijziging in uitgebreide tekstadvertenties

Met Google Ads Editor kunt u uitgebreide tekstadvertenties maken en bewerken. Deze advertenties zijn ontworpen voor optimale prestaties op mobiele apparaten, zodat u potentiële klanten kunt bereiken wanneer ze onderweg zijn.

Onlangs hebben we wijzigingen aangebracht in uitgebreide tekstadvertenties, zodat u meer ruimte heeft om uw boodschap over te brengen aan klanten. U kunt nu:
  • een derde kop toevoegen,
  • een tweede beschrijving toevoegen,
  • tot wel negentig tekens gebruiken voor elke beschrijving.

Instructies

Ga als volgt te werk om een uitgebreide tekstadvertentie te maken en te bewerken:

1. Selecteer in de typenlijst Advertenties en vervolgens Uitgebreide tekstadvertenties.
  2. Klik op Uitgebreide tekstadvertentie toevoegen en selecteer de advertentiegroepen waarin u de nieuwe uitgebreide tekstadvertenties wilt weergeven.
  3. Geef de advertentietekst, de paden en de URL's op in het bewerkingspaneel.
  4. Als u bestaande uitgebreide tekstadvertenties wilt bewerken, selecteert u de betreffende advertenties in de gegevensweergave en update u de informatie in het bewerkingspaneel.