Componenten voor highlights maken en bewerken

Met Google Ads Editor kunt u componenten voor highlights op campagne- en advertentiegroepniveau toevoegen en aanpassen. Met de advertentiecomponent voor highlights voegt u extra tekst aan uw zoekadvertenties toe, waarin u meer informatie kunt geven over uw bedrijf en uw producten of services. Zo kunt u gedetailleerde informatie geven over uw bedrijf, producten of services. Highlights worden weergegeven in advertenties boven en onder de zoekresultaten van Google.

Een component voor highlights maken

Componenten voor highlights worden beheerd in de gedeelde bibliotheek. De gedeelde bibliotheek is ook waar u componenten maakt voordat u ze aan campagnes en advertentiegroepen kunt toevoegen. Zo maakt u een nieuw component voor highlights:

1. Klik onder de typenlijst op Gedeelde bibliotheek.
  2. Selecteer in het linkervenster Gedeelde componenten voor highlights.
  3. Klik boven de gegevensweergave op Gedeeld component voor highlights toevoegen.
  4. Zorg ervoor dat de nieuwe component in de gegevensweergave is geselecteerd en voeg de componentgegevens toe in het bewerkingspaneel.

Een component voor highlights toevoegen aan een campagne of advertentiegroep

1. Selecteer in de accountstructuur de campagne of advertentiegroep waaraan u de component wilt toevoegen.
  2. Selecteer in de typenlijst Advertentiecomponenten en daarna Componenten voor highlights.
  3. Klik boven de gegevensweergave op Component voor highlights toevoegen en selecteer Component voor highlights voor campagne of Component voor highlights voor advertentiegroep in het dropdownmenu.
  4. Selecteer de gewenste component in de lijst.
  5. Klik op OK.

Een component voor highlights bewerken

Component voor highlights worden beheerd in de Gedeelde bibliotheek. Dit betekent dat als u de component wijzigt, ook alle campagnes en advertentiegroepen waaraan de component is toegevoegd, worden geüpdatet. Volg deze stappen om een component voor highlights te bewerken:

1. Klik onder de typenlijst op Gedeelde bibliotheek.
  2. Selecteer in het linkervenster Gedeelde componenten voor highlights.
  3. Selecteer een component in de gegevensweergave.
  4. Bewerk de gegevens van de component in het bewerkingspaneel.

Opmerking

Alle gedeelde items op accountniveau worden weergegeven in de gedeelde bibliotheek, zelfs als er slechts enkele campagnes zijn gedownload. Gedeelde componenten voor highlights tonen geen koppelingen voor campagnes die niet zijn gedownload. Voordat u componenten voor highlights uit de weergave Gedeelde componenten voor highlights verwijdert, moet u checken of ze niet zijn gekoppeld aan niet-gedownloade campagnes.