Version 9.8.1

Platsinriktning

Nyhet Fliken Platser: På den nya fliken Platser (under Inriktning) kan du snabbt och enkelt lägga till, uppdatera och kopiera platsinriktningar. Platsinriktning visas inte längre på fliken Kampanjer. Ladda ned den senaste versionen av Google Ads Editor. Läs mer

Annonsformat

Nyhet Dynamiska sökannonser: Hantera dina dynamiska sökannonstillgångar, dina dynamiska sökannonser och dina dynamiska annonsinriktningar i Google Ads Editor. Läs mer

Nyhet Produktannonser: Hantera dina produktannonser och produktinriktningar i Google Ads Editor. Läs mer

Uppdaterade regler för dynamisk infogning: Allt som använder formatet {A.B.C:xxx} eller {A.B.C} hanteras som taggar för dynamisk infogning. Läs mer

Större bilder för bildannonser: Bilder med måtten 425 × 600, 300 × 600 och 300 × 1 050 får vara upp till 200 kB. Bilder med andra mått har fortfarande begränsningen 50 kB. (Observera att 425 × 600 och 300 × 1 050 för närvarande inte är tillgängliga i Google Ads-gränssnittet online.)

Kampanjinställningar

Uppdaterad text: Texten för följande inställningar stämmer överens med ditt Google Ads-konto. Läs mer

Kampanjinställning Gammal text Ny text
Visningsmetod Accelererad: Visa annonserna så fort som möjligt Accelererad: Visa annonserna så snart som möjligt
Annonsväxling Växla: Visa annonser mer jämnt fördelat Växla jämnt: Visa annonser jämnare fördelat under 90 dagar och optimera sedan för klick
Display-nätverket Relevanta sidor i hela nätverket

Relevanta sidor endast på placeringar och i målgrupper som jag hanterar
Bred räckvidd: Visa annonser på sidor som överensstämmer med min primära inriktningsmetod

Särskild räckvidd: Visa annonser bara på sidor som överensstämmer med alla mina inriktningsmetoder
Nyhet Exakt matchning och frasmatchning -- Ta med pluralformer, felstavningar och andra liknande varianter

Ta inte med liknande varianter
Inriktningsmetod Inriktning använder antingen fysisk plats eller sökinnebörd (rekommenderas)

Inriktning använder fysisk plats: Enhetsbaserade platssignaler

Inriktning använder sökinnebörd: Platsord i användarnas frågor
Personer som befinner sig på, söker efter eller besöker sidor om min inriktade plats (rekommenderas)

Personer på min inriktade plats

Personer som söker efter eller besöker sidor om min inriktade plats
Uteslutningsmetod Uteslut endast efter fysisk plats (rekommenderas)

Uteslut efter fysisk plats och sökinnebörd
Personer på min uteslutna plats

Personer som befinner sig på, söker efter eller besöker sidor om min uteslutna plats (rekommenderas)

Delade budgetar är skrivskyddade: Du kan inte redigera delade budgetar i Google Ads Editor. Om du vill ändra en delad budget loggar du in på ditt Google Ads-konto på https://ads.google.com.

Import och export

Verktygen Lägg till flera med hjälp av en enda kolumn: Ändringar som endast kräver en kolumn (till exempel en enkel lista över sökord som inte innehåller något annonsgruppnamn) fungerar korrekt utan att du behöver välja kampanjrubriken.

Ändra annonsens webbadresser med CSV-import: Nu kan du ändra visningsadressen eller måladressen för en annons med hjälp av CSV-import.

Ändringar i CSV-export:

• Färre statuskolumner i CSV-exporten: Statusen konsolideras till tre kolumner (Kampanjens status för kampanjer, Annonsgruppens status för annonsgrupper och Status för allt annat). Se en lista över kolumner.
  • Statusen Raderad i CSV-exporten: För raderade objekt visas Raderad i kolumnen Status, som i annat fall är tom.
  • Statuskontroll för adresstillgång: CSV-exporten visar Raderad i kolumnen Status för lokalt borttagna tillgångar. I annat fall är kolumnen Status tom. Fliken Adresstillgångar innehåller inte längre rullgardinsmenyn Status.

Placeringar

Formatering för ämnen: Du kan använda flera olika format för inriktning på ett ämne. Till exempel resulterar följande format i samma inriktning: Category:Games, Topic::Games, Topic:8:Games. Läs mer

Bud: Annonsgruppsnivån ”högsta CPC-bud för hanterade placeringar” är inte längre tillgänglig. Läs mer

Lägga upp ändringar

Förbättringar för uppläggning: Om du lägger upp ett stort antal ändringar kan du nu gå ut ur Google Ads Editor efter en viss punkt i uppläggningsprocessen och sedan återkomma för att hitta dina ändringar upplagda. Läs mer

Visuella ändringar

Ny utformning av flikar:

• Ändrad flikordning: Den nya ordningen tar hänsyn till flikar för nya annonstyper och nya inriktningar.
  • Uppdaterade kortkommandon: Kortkommandon för att hoppa till flikar som motsvarar den nya flikordningen. Du använder till exempel Ctrl+4 (Cmd+4 på Mac) för att välja fliken Inriktning.
  • Flexibel flikbredd: Om du minskar storleken på huvudfönstret för Google Ads Editor blir även flikarna smalare.

Snabblänkar till verktyg: Länkar till verktyg (Ersätt text, Lägg till text, Ändra gemener/versaler) visas nu på flikarna Annonsgrupper och Kampanjer.

Övrigt

Google Ads Editor använder nu Googles användarvillkor. Alla användare ombeds godkänna användarvillkoren när de uppgraderar.

Denna version innehåller även andra åtgärder och förbättringar.