Display Netwerk-instellingen van advertentiegroep

Google Ads Editor 1.8 ondersteunt de nieuwste updates voor doelgroeptargeting. Eerdere versies van Google Ads Editor ondersteunen de nieuwe targetingmethoden niet. We raden u aan te upgraden naar Google Ads Editor 1.8 om fouten te voorkomen als u uw doelgroepen downloadt, bekijkt en toewijst.

Elke advertentiegroep heeft drie Display Netwerk-instellingen: 'Flexibel bereik', 'Aangepaste biedoptie voor Display Netwerk' en 'Targetingoptimalisatie'. Als u de Display Netwerk-instellingen van een advertentiegroep wilt bekijken, gaat u naar het tabblad 'Advertentiegroepen'.

Flexibel bereik

Met deze instelling geeft u aan hoe breed de advertentiegroep in het Display Netwerk wordt weergegeven. Selecteer Advertentiegroepen in de lijst met typen, selecteer de advertentiegroep(en) en klik vervolgens op het tabblad Flexibel bereik om de opties voor flexibel bereik voor een of meer advertentiegroepen weer te geven of te bewerken.

In het venster 'Flexibel bereik' kunt u voor targeting in het Display Netwerk uit de volgende opties kiezen: Plaatsingen, Onderwerpen, Doelgroepen, Geslacht, Leeftijd, Ouderlijke status en Gezinsinkomen.

Voor elke optie zijn er twee instellingen:

• Targeting: Uw advertenties worden getarget op basis van de methode die u heeft geselecteerd. Als u voor plaatsingen bijvoorbeeld Targeting selecteert, wordt uw advertentie alleen weergegeven wanneer een van de door u toegevoegde plaatsingen overeenkomt.
  • Observatie: Als u deze instelling selecteert, kunnen uw advertenties worden weergegeven op basis van andere targetingmethoden die u heeft toegevoegd, maar kunt u biedingen instellen om de kans op weergave te vergroten.

Meer informatie over deze instellingen vindt u in het Helpcentrum va Google Ads.

U kunt voor elke targetingoptie (Plaatsingen, Onderwerpen, Doelgroepen, Geslacht, Leeftijd, Ouderlijke status en Gezinsinkomen) in het venster 'Flexibel bereik' op de pijl klikken om de targetingoptie te bewerken.

Aangepast biedingstype voor Display Netwerk

Als uw advertentiegroep verschillende typen biedingen (zoekwoorden, plaatsingen, onderwerpen, doelgroepen, geslacht of leeftijd) bevat, bepaalt de instelling Aangepaste biedoptie voor Display Netwerk welke biedingen er in het Display Netwerk worden gebruikt.

Als u geen biedingstype kiest of als de biedoptie niet van toepassing is op de advertentiegroep (als u bijvoorbeeld Onderwerpen heeft gekozen, maar de advertentiegroep geen biedingen op onderwerpen heeft), worden de standaardbiedingen voor advertentiegroepen gebruikt.

U kunt nog wel andere soorten biedingen opgeven, zelfs als u een biedingstype heeft opgegeven. Als u bijvoorbeeld Onderwerpen als uw biedingstype heeft gekozen, kunt u ook plaatsings- en zoekwoordbiedingen opgeven. Deze biedingen worden niet gebruikt voor advertentieweergave, maar ze kunnen worden gebruikt als u een ander aangepast biedingstype kiest.

Targetingoptimalisatie

Kies op het tabblad 'Advertentiegroepen' de instelling Targetingoptimalisatie om de optie 'Agressieve targeting' of 'Conservatieve targeting' te kiezen, of om de Display Campaign Optimizer voor advertentiegroepen uit te schakelen.

Content- versus doelgroepzoekwoorden

In het bewerkingspaneel voor display-campagnes kunt u contentzoekwoorden in- of uitschakelen. Als u contentzoekwoorden inschakelt, worden uw advertenties weergegeven aan doelgroepen op basis van de content van de pagina die ze bekijken. Als u doelgroepzoekwoorden gebruikt, worden uw advertenties weergegeven aan doelgroepen op basis van hun recente browsegeschiedenis.  De aanbevolen instelling is voor doelgroepzoekwoorden. Meer informatie over zoekwoorden voor display-campagnes

Opmerking
Vanaf januari 2017 kunnen display- en videoadvertentiegroepen waarvoor geen targetingmethode is geselecteerd, advertenties weergeven in het Google Display Netwerk en op YouTube. Als eenmalige uitzondering worden met ingang van 18 januari bestaande advertentiegroepen zonder targeting automatisch onderbroken, zodat ze geen advertenties vertonen die u niet wilt weergeven. Vanaf de bovengenoemde datum kunt u advertentiegroepen die nog niet gereed zijn om advertenties weer te geven, handmatig onderbreken. Meer informatie over het onderbreken of hervatten van uw advertentiegroepen.

Alle drie de Display Netwerk-instellingen van de advertentiegroep maken deel uit van de HTML-, AES- en AEA-exportlijsten. De instellingen voor 'Flexibel bereik', 'Targetingoptimalisatie' en 'Aangepast biedingstype voor Display Netwerk' maken deel uit van de csv-export- en importlijsten.