Ändra sökordsmatchningstyper

Visa matchningstyperna för dina sökord i kolumnen Typ i datavyn. Välj ett av alternativen nedan om du vill redigera matchningstyp.

Markera och redigera specifika sökord

1. Välj Sökord.
  2. Markera sökorden du vill redigera.
  3. I redigeringspanelen väljer du en ny Matchningstyp på rullgardinsmenyn.

Importera sökord med nya matchningstyper

Du kan redigera matchningstyperna för dina sökord med verktyget Gör flera ändringar eller genom att importera en CSV-fil. Läs om hur du tar med matchningstyper i sökordslistan.

Du kan ange sökordsmatchningstyper när du uppdaterar en lista med sökord med hjälp av en CSV-fil eller något av verktygen för att lägga till och ta bort sökord och negativa sökord. Matchningstyperna omfattar broad, phrase, exact, negative broad, negative phrase och negative exact (bred, fras, exakt, negativ bred, negativ fras och negativ exakt).

Så här anger du matchningsalternativ för sökord

Matchningsalternativ för sökord kan anges på två sätt för en lista över sökord:

Alternativ 1: Ta med en kolumn med matchningsalternativ för varje sökord. Här följer ett exempel på en sökordslista som innehåller en explicit matchningstyp för varje sökord:

Presentkorg, broad
Presentkorgar som gåva, phrase
Chokladask, exact
Dryck, negative broad
Glass i strut, negative phrase
Bakning, negative exact

Alternativ 2: Använd Google Ads effektiva visningsformat. Här följer samma sökordslista som ovan med kortformer i stället för explicit matchningstyp:

Presentkorg
”Presentkorgar som gåva” eller ”””Presentkorgar som gåva”””
[Chokladask]
-Dryck
-”Glass i strut”
-[Bakning]

Tips när du ska ange matchningsalternativ

• Standardmatchningstyp: Det är inte obligatoriskt att ange matchningstyp. Om du inte inkluderar en matchningstyp anges bred matchning för nya sökord (eller negativ bred matchning, i verktygen för negativa sökord).
  • Konflikt mellan matchningstyper: Ett fel visas om du använder en kombination av de två metoderna och den explicita matchningstypen hamnar i konflikt med matchningstypen i kortformat som du har angett.
  • Frasmatchning: Om ditt frasmatchande sökord innehåller ett komma, en tabb eller en radbrytning anger du att frasmatchning ska användas med ”””tredubbla citattecken”””.
  • Negativa sökord: Observera att formerna [-sökord] och ”-sökord” är felaktiga när du anger negativa matchningstyper. Tankstrecket (-) måste vara först.

Du hittar mer information om matchningsalternativen för sökord och hur matchningstyperna påverkar annonsvisning i hjälpcentret för Google Ads.