Zoektypen van zoekwoorden wijzigen

Bekijk de zoektypen van uw zoekwoorden in de kolom Type in de gegevensweergave. Als u het zoektype wilt bewerken, kiest u een van de onderstaande opties.

Specifieke zoekwoorden selecteren en bewerken

1. Selecteer Zoekwoorden.
  2. Selecteer de zoekwoorden die u wilt bewerken.
  3. Selecteer in het bewerkingspaneel een nieuw zoektype in het dropdown-menu.

Zoekwoorden met nieuwe zoektypen importeren

U kunt de tool 'Meerdere wijzigingen aanbrengen' of 'CSV importeren' gebruiken om de zoektypen van uw zoekwoorden te bewerken. Meer informatie over het opnemen van zoektypen in uw lijst met zoekwoorden.

Met een CSV-bestand of een van de tools voor het toevoegen en verwijderen van zoekwoorden en uitsluitingszoekwoorden kunt u zoektypen voor zoekwoorden opgeven wanneer u een lijst met zoekwoorden bijwerkt. De zoektypen zijn breed zoeken, zoeken op woordgroep of exact zoeken, uitsluitingen voor breed zoeken, uitsluitingen voor zoeken op woordgroep en exact zoeken.

Zoekwoordopties opgeven

Zoekwoordopties voor een zoekwoordenlijst kunnen op twee manieren worden opgegeven:

Optie 1: neem een kolom op met de zoekwoordoptie voor elk zoekwoord. Hieronder staat een voorbeeld van een zoekwoordenlijst die een expliciet zoektype bevat voor elk zoekwoord:

Mand met chocoladecadeaus, breed
Chocoladecadeaus, woordgroep
Chocoladesnoepdoos, exact
Drinken, uitsluiting breed
IJs, uitsluiting woordgroep
Gebak, uitsluiting exact

Optie 2: gebruik de rechtstreekse uploadindelingen va Google Ads. Hieronder staat dezelfde zoekwoordenlijst als hierboven, met rechtstreekse uploads in plaats van het expliciete zoektype:

Mand met chocoladecadeaus
"Chocoladecadeaus" of """Chocoladecadeaus"""
[Chocoladesnoepdoos]
-Drinken
-"IJs"
-[Gebak]

Tips voor het opgeven van zoekwoordopties

• Standaard zoektype: het zoektype is een optioneel veld. Als u geen zoektype opneemt, zijn nieuwe zoekwoorden standaard breed (of brede uitsluitingszoekwoorden in de tools voor uitsluitingszoekwoorden).
  • Conflicterende zoektypen: als u een combinatie van de twee methoden gebruikt en het expliciete zoektype conflicteert met het rechtstreekse zoektype, wordt er een foutbericht weergegeven.
  • Woordgroep: als de tekst van uw zoekwoordgroep een komma, tab of regeleinde bevat, gebruikt u """drievoudige aanhalingstekens""" om het zoeken op woordgroep aan te duiden.
  • Uitsluitingszoekwoorden: bij het opgeven van uitsluitingszoektypen zijn [-zoekwoord] en "-zoekwoord" onjuiste indelingen. Het streepje (-) moet als eerst worden vermeld.

Ga voor meer informatie over deze zoekwoordopties en het effect van zoektypen op de weergave van uw advertenties naar het Helpcentrum va Google Ads.