Kopiera eller flytta kampanjer

Med Google Ads Editor kan du kopiera och flytta kampanjer mellan konton eller inom ett konto.

Kopiera och klistra in kampanjer mellan konton

1. Välj en eller flera kampanjer i kontoträdet .
  2. Klicka på Redigera högst upp på programmenyn .

Obs! I macOS finns programmenyn längst upp på skärmen:

1. Välj ett av följande alternativ på redigeringsmenyn som visas:
    • Kopiera kampanjen och dess innehåll genom att välja Kopiera.
    • Kopiera endast kampanjinställningarna genom att välja Kopiera skal.
      • Platsinriktning tas inte med när du kopierar kampanjinställningar.
    • Ta bort kampanjen från det aktuella kontot och lägg till den i ett annat konto genom att välja Klipp ut.
  2. Gå tillbaka till programmenyn och välj Konto > Öppna.
  3. Välj kontot där du vill klistra in kampanjerna och klicka på Öppna.
    Select account where you want to make changes
  4. Gå tillbaka till programmenyn och klicka på Redigera > Klistra in.

Kopiera och klistra in kampanjer i ett konto

1. Välj en eller flera kampanjer i kontoträdet .
  2. Välj ett av följande alternativ:
    • Kopiera hela kampanjen och dess innehåll genom att klicka på programmenyn och välja Redigera > Kopiera.

Obs! I macOS finns programmenyn längst upp på skärmen:

• Kopiera endast kampanjinställningarna genom att klicka på programmenyn och välja Redigera > Kopiera skal.
    • Platsinriktning tas inte med när du kopierar kampanjinställningar.
  1. Välj Redigera > Klistra in på programmenyn.
  2. Öppna redigeringspanelen och ändra namnen på kampanjerna du klistrade in. Du kan inte ha flera kampanjer med samma namn.
Obs! Inklistrade enheters historiska resultat kopieras inte från den ursprungliga enheten.

Data och inställningar i flyttade eller kopierade kampanjer

• Resultatstatistik: Resultatstatistik som exponeringar och klick överförs inte till den nya kampanjen.
  • Portföljbudstrategier: Om du klistrar in eller importerar ett objekt med en portföljbudstrategi till ett annat konto ersätts portföljbudstrategin med manuell CPC-budgivning.
  • Bud och budgetar: Om du flyttar bud och budgetar mellan konton med olika valutor förblir siffrorna oförändrade, vilket innebär att penningvärdena ändras. Kontrollera att de resulterande värdena är okej. Ändra dem annars. Google ansvarar inte för att justera bud och budgetar eller för eventuella konsekvenser av att överföra oförändrade värden mellan konton som använder olika valutor.
  • Selektiv optimering: Redigeraren stödjer för närvarande inte selektiv optimering och kan därför inte skapa en ny kampanj med hjälp av kopiera/klistra in eller andra metoder.