Instellingen voor het importeren van advertentie-URL's

Wanneer u advertenties importeert via een csv-bestand of de tool Meerdere wijzigingen aanbrengen, heeft u mogelijk nieuwe advertenties waarvan alleen de URL-velden verschillen van bestaande advertenties.

U heeft bijvoorbeeld een aantal nieuwe advertenties met dezelfde advertentietekst als bestaande advertenties, maar met andere zichtbare en uiteindelijke URL's. U kunt de URL's van de bestaande advertenties bewerken (bijvoorbeeld om trackingcodes toe te voegen) of u kunt nieuwe advertenties maken met andere URL's (bijvoorbeeld om verschillende bestemmingspagina's voor dezelfde advertentietekst te testen).

Als u wilt aangeven hoe Google Ads Editor de nieuwe advertenties moet behandelen, selecteert u een van de onderstaande opties in Hulpprogramma's > Instellingen (Windows) of Google Ads Editor > Voorkeuren (Mac).

Ga op het tabblad Algemeen in het dialoogvenster Instellingen naar het menu onder Importeren en selecteer een van de volgende opties:

• Bestaande URL's of paden wijzigen in nieuwe URL's of paden
    Als deze optie is geselecteerd, kunt u 'Csv importeren' of de tool 'Meerdere wijzigingen aanbrengen' gebruiken om URL's van bestaande advertenties te bewerken. U kunt 'Csv importeren' of de tool 'Meerdere wijzigingen aanbrengen' niet gebruiken om twee advertenties te maken waarvan alleen de URL's verschillen.
  • Nieuwe advertentie maken als de zichtbare URL, uiteindelijke URL of paden anders zijn
    Advertenties waarvan alleen de URL's verschillen, worden als verschillend beschouwd. Daarom kunt u 'Csv importeren' of 'Meerdere wijzigingen aanbrengen' gebruiken om een nieuwe advertentie te maken waarbij alleen de URL-velden verschillen van een bestaande advertentie. Als u deze optie selecteert, kunt u de URL's van bestaande advertenties nog steeds als volgt bewerken: geef twee rijen op voor de advertentie (de ene voor het expliciet verwijderen van de oude advertentie en de andere voor het maken van de nieuwe advertentie).
  • Nieuwe advertentie maken als de zichtbare URL of het pad verschilt
    Deze optie is een variant op de eerste twee opties. Als de geïmporteerde advertentie een andere zichtbare URL heeft, wordt er een nieuwe advertentie gemaakt. Als de geïmporteerde advertentie een andere uiteindelijke URL heeft, wordt de bestaande advertentie bewerkt.