Wijzigingen terugzetten

U kunt bewerkingen, toevoegingen en verwijderingen op elk gewenst moment terugzetten voordat u de wijzingen heeft geüpload naar uw Google Ads-account.

Optie 1: geselecteerde wijzigingen terugzetten
  1. Selecteer in de structuurweergave het account, de campagne of de advertentiegroep met de wijzigingen die u wilt terugzetten.
  2. Selecteer het juiste type in de typelijst (als u bijvoorbeeld de bewerking van een zoekwoord wilt terugzetten, selecteer dan Zoekwoorden).
  3. Klik met de rechtermuisknop op de rijen met de wijzigingen die u wilt terugzetten en klik op Terugzetten.

Opmerkingen over het terugzetten van wijzigingen:

• Het terugzetten van wijzigingen is niet precies hetzelfde als het ongedaan maken van wijzigingen. Als u een item meerdere keren heeft gewijzigd, kunt u niet teruggaan naar elke wijziging om deze ongedaan te maken. Wanneer u een tekstadvertentie bijvoorbeeld twee keer bewerkt, deze selecteert en op Geselecteerde wijzigingen terugzetten klikt, wordt de tekstadvertentie teruggezet naar de versie die u het laatst heeft gedownload, en niet naar de eerste bewerkte versie.
  • Sommige wijzigingen lijken te bestaan uit één wijziging, maar zijn in feite twee wijzigingen. Het verplaatsen van een zoekwoord van de ene naar de andere advertentiegroep bestaat bijvoorbeeld uit twee wijzigingen: het verwijderen van het zoekwoord uit de oude advertentiegroep en het toevoegen van het zoekwoord aan de nieuwe advertentiegroep. Als u dit zoekwoord selecteert en op Geselecteerde wijzigingen terugzetten klikt, maakt Google Ads Editor de toevoeging ongedaan, maar wordt het zoekwoord niet opnieuw toegevoegd aan de oorspronkelijke advertentiegroep.
Optie 2: een nieuwe versie van uw account of specifieke campagnes downloaden

Als u volledig opnieuw wilt beginnen en niet-geüploade wijzigingen wilt verwijderen, download dan uw account opnieuw via het menu 'Account' > Volledige download.

Nadat u uw wijzigingen heeft geüpload, kunnen deze niet automatisch ongedaan worden gemaakt. U kunt echter een eerdere versie van uw account herstellen door een Ads Editor Archive-bestand te importeren.

Een back-up van uw account maken

Als u van plan bent uitgebreide wijzigingen aan te brengen in het account en de mogelijkheid wilt hebben de wijzigingen terug te zetten, exporteert u een archiefbestand voordat u de wijzigingen aanbrengt. Als u wijzigingen ongedaan wilt maken, kunt u het archiefbestand importeren en het account herstellen naar de huidige toestand.