Ange enhetsbudjusteringar för annonsgrupper eller kampanjer

Om du vill ändra dina bud när dina annonser visas på datorer, surfplattor och mobiltelefoner kan du ange en budjustering för på kampanj- eller annonsgruppsnivå.

Om du anger en enhetsbudjustering på kampanjnivå och på annonsgruppsnivå i en enskild kampanj används enhetsbudjusteringen på annonsgruppsnivå för att fastställa ditt bud. Om enhetsbudjusteringen på kampanjnivå är -100 % används dock inte budjusteringen på annonsgruppsnivå.

Ange enhetsbudjusteringar

1. I Kampanjer eller Annonsgrupper markerar du de kampanjer eller annonsgrupper som du vill ändra.
  2. Leta reda på Budjustering för enhet i redigeringspanelen och ange ett värde för Dator, Mobil och Surfplatta mellan -90 % och +900 %. Du kan också ange -100 % om du vill välja bort en specifik enhet för valda kampanjer eller annonsgrupper.
    • När du importerar flera budjusteringar åt gången behöver du inte inkludera procenttecknet (%). Till exempel kan en justering på +90 % skrivas som 90.
En budjustering på -90 % sänker budet med 90 % till 10 % av det ursprungliga budet. En budjustering på +900 % höjer enhetsbudet till tio gånger det ursprungliga beloppet. Anta att ditt annonsgruppsbud är 20 kronor och att kampanjen har en enhetsbudjustering på -50 %. När annonser från den annonsgruppen visas på mobila enheter reduceras budet till 10 kronor.