Targeting op onderwerp in Google Ads Editor

Google Ads Editor 1.8 ondersteunt de nieuwste updates voor doelgroeptargeting. Eerdere versies van Google Ads Editor ondersteunen de nieuwe targetingmethoden niet. We raden u aan te upgraden naar Google Ads Editor 1.8 om fouten te voorkomen als u uw doelgroepen downloadt, bekijkt en toewijst.

Met behulp van targeting op onderwerp in Google Ads kunt u uw advertentie weergeven op meerdere gerelateerde pagina's door één onderwerptarget aan uw campagne toe te voegen. Als u uw advertentie bijvoorbeeld op meerdere sportpagina's wilt weergeven, voegt u de onderwerptarget 'Sport' toe aan uw campagne.

Als u onderwerpen wilt toevoegen in Google Ads Editor, gaat u naar Plaatsingen. De onderwerpen moeten de volgende algemene indeling hebben:

PrefixIDTarget

In de tabel hieronder wordt de formule uitgelegd:

Voor dit gedeelte van de formule... gebruikt u... Opmerkingen
Prefix Een van de volgende termen: topic, category, docvertical De invoer is niet hoofdlettergevoelig. Zo kunt u TOPIC of topic gebruiken met hetzelfde resultaat.
: Gebruik een of meer dubbele punten, met of zonder spaties.
ID Numerieke onderwerpcode, zoals 3 Raadpleeg de lijst met onderwerpcodes.
Target Het getargete onderwerp, zoals Kunst en entertainment Als het onderwerppad uit meerdere gedeelten bestaat, gebruikt u een punthaak om de gedeelten te scheiden, bijvoorbeeld: Kunst en entertainment > Films

Zo geeft u het volgende onderwerp op om webpagina's te targeten die betrekking hebben op films:

Topic:34:Arts & Entertainment > Movies

Als u het voorvoegsel en de scheidingstekens zou veranderen, krijgt u hetzelfde resultaat:

Topic::34::Arts & Entertainment > Movies
CATEGORY:34:Arts & Entertainment > Movies
docvertical :: 34 :: Arts & Entertainment > Movies

U kunt of de ID of het doel weglaten, maar niet beide. Alle volgende voorbeelden resulteren in dezelfde targeting als bovenstaand voorbeeld.

Topic:34
Topic:Arts & Entertainment > Movies

Als er een conflict is tussen de ID en het doel, wordt het doel door Google Ads Editor genegeerd. In het volgende voorbeeld zou u nog steeds het onderwerp 'Films' toevoegen:

Topic:34:nonsense topic

Lees de volgende artikelen voor informatie over hoe u in Google Ads Editor plaatsingen (waaronder onderwerptargets) toevoegt: