Campagne-experimenten in Google Ads Editor

U kunt campagne-experimenten voor Google Ads op de volgende manieren beheren in Google Ads Editor:

• Bestaande campagne-experimenten voor Google Ads downloaden
  • Een experimentstatus toepassen en bewerken (Alleen controle, Alleen experiment, Controle en experiment) op advertentiegroep-, advertentie- of zoekwoordniveau
  • Deze bodmultipliers op advertentiegroepniveau toepassen en bewerken: standaard maximum CPC, maximum CPC voor Display Netwerk of maximum CPM
  • Maximum CPC-bodmultipliers op zoekwoordniveau toepassen en bewerken
  • De experimentstatus en bodmultipliers importeren en exporteren

Log in bij Google Ads als u een experiment wilt maken, onderbreken of verwijderen, of als u gesegmenteerde statistieken voor de controle- en experimentgroepen wilt bekijken.

Hier volgen enkele opmerkingen over het beheren van campagne-experimenten in Google Ads Editor:

• Bodmultipliers moeten overeenkomen met de biedstrategie van de campagne. Een CPC-campagne mag bijvoorbeeld alleen CPC-bodmultipliers hebben, geen CPM-multipliers.
  • Hoewel u in Google Ads Editor biedstrategieën kunt bewerken voor de meeste campagnes, advertentiegroepen en zoekwoorden, is het niet mogelijk biedstrategieën te bewerken voor campagnes met experimenten.
  • Als u items van campagnes met experimenten kopieert of exporteert en deze items in een niet-experimentele campagne of een campagne met een andere biedstrategie plakt, worden de bodmultipliers verwijderd, samen met de statuswaarden van het experiment (bijvoorbeeld Alleen controle en Alleen experiment).
  • Breng niet tegelijkertijd wijzigingen aan in oorspronkelijke en experimentcampagnes wanneer synchronisatie voor experimenten aanstaat in Google Ads Editor.

In het Helpcentrum van Google Ads vindt u meer informatie over campagne-experimenten, zoals hoe u een experiment instelt.

Experimentele biedingen bewerken

Zo kunt u experimentele biedingen voor advertentiegroepen en zoekwoorden toevoegen of bewerken in Google Ads Editor:

1. Selecteer Advertentiegroepen of Zoekwoorden.
  2. Selecteer in de gegevensweergave de advertentiegroepen of zoekwoorden die u wilt bewerken. Gebruik het menu Weergeven of geavanceerd zoeken om specifieke advertentiegroepen of zoekwoorden in uw account te zoeken.
  3. Vouw onder Gegevensweergave het deelvenster Experimenteel bod uit.
  4. Bewerk in het deelvenster Experimenteel bod de biedingen en bodmultipliers voor de geselecteerde advertentiegroepen of zoekwoorden.