Google Ads Editor versie 2.6

Nieuwe functies in Google Ads Editor

Meer informatie over nieuwe functies en updates vindt u in de release van Google Ads Editor versie 2.6 van februari 2024. Google Ads Editor is beschikbaar voor 64-bits Windows 10 of hoger en MacOS 11 of hoger. Download de nieuwste versie van Google Ads Editor.

Op deze pagina

Nieuwe functies

Migratie van display-advertenties op het Google Display Netwerk naar Performance Max

Editor ondersteunt nu de migratie van display-campagnes naar Performance Max-campagnes.

Performance Max-migratie met experimenten

De nieuwe en verbeterde Editor ondersteunt nu het maken en beheren van experimenten in Performance Max. U kunt deze gebruiken om de prestaties van een Performance Max-campagne te vergelijken met een of meer andere campagnetypen. Er is ondersteuning toegevoegd voor de migratie van Display naar Performance Max. Bovendien kunt u experimenten maken om campagneprestaties te vergelijken.

Voorgestelde velden voor de aanbeveling 'Responsieve display-advertentie toevoegen'

Er worden nu aanbevolen velden getoond als u de aanbeveling 'Responsieve display-advertentie toevoegen' toepast in Editor. Met de aanbeveling 'Responsieve display-advertentie toevoegen' wordt een nieuwe advertentie met vooraf ingevulde tekst en afbeeldingen gemaakt.

Biedstrategie reserverings-CPM

Editor ondersteunt nu reserveringskosten per duizend vertoningen (CPM), een biedstrategie die vergelijkbaar is met doel-CPM. De meeste campagnes die doel-CPM ondersteunen, met uitzondering van campagnes met een reeks videoadvertenties, hebben een eenmalige optie om te upgraden naar Reserverings-CPM. In Google Ads Editor versie 2.6 kunt u niet overstappen van reserverings-CPM naar doel-CPM.

Responsieve videoadvertenties met meerdere componenten

Editor ondersteunt nu advertenties met meerdere componenten voor videocampagnes. Voor elke responsieve videoadvertentie kunt u maximaal 5 video's, koppen, lange koppen, beschrijvingen en call-to-actions toevoegen.

Onderbroken door systeem

Editor ondersteunt nu de mogelijkheid om verschillende redenen voor 'Onderbroken door systeem' te filteren. Een van de mogelijke redenen is een systeemfout. Deze fout kan optreden als een advertentiegroep wordt gekopieerd en in de frontend wordt geplakt en er problemen optreden waarbij de advertentie niet goed kan worden gekopieerd en geplakt. Een andere mogelijke reden is wanneer bepaalde criteria op advertentiegroepniveau zijn beëindigd en automatisch uit advertentiegroepen worden verwijderd. Met deze functie kunt u onderbroken advertentiegroepen ook bulksgewijs controleren en indien nodig bulksgewijs aanzetten.

Inline doelgroepen

Editor ondersteunt nu inline doelgroepen voor componentengroepen en advertentiegroepen. In plaats van een gedeelde benoemde doelgroep uit de bibliotheek toe te voegen, is het nu mogelijk om demografische en doelgroepsignalen rechtstreeks in de advertentie- of componentengroep te gebruiken.

Instellingen voor metingen door derden

U kunt nu instellingen voor metingen door derden op accountniveau weergeven en wijzigingen aanbrengen op campagneniveau. Bewerkingen zijn van toepassing op videocampagnes.

Beëindigde functies

Lokale campagnes

Lokale campagnes zijn beëindigd en worden niet meer ondersteund in Google Ads Editor. Alle bestaande campagnes zijn verwijderd en u kunt geen nieuwe lokale campagnes meer maken.

Verouderde componenten voor afbeeldingen

Alle verouderde, op feeds gebaseerde componenten voor afbeeldingen zijn gemigreerd naar geüpgradede componenten. De weergaven van 'Beeldextensies' in Google Ads Editor zijn verwijderd en geüpgradede componenten staan nu onder Componenten voor afbeeldingen.