Google Ads Editor version 2.5

Nyheter i Google Ads Editor

Läs mer om nya funktioner och uppdateringar i Google Ads Editor version 2.5 som lanseras i oktober 2023. Google Ads Editor finns för Windows 7 eller senare och Mac OS 11 eller senare. Ladda ned den senaste versionen av Google Ads Editor

Nya funktioner

Appadress för appinstallationsannonser

Nu kan du lägga till djuplänkar i appen för appinstallationsannonser via fältet Appadress, på samma sätt som för appengagemangsannonser.

Automatiskt skapade tillgångar i annonsstyrka för responsiva sökannonser

Annonsstyrkan hos responsiva sökannonser tar hänsyn till automatiskt skapade tillgångar för att säkerställa att resultaten från annonsstyrkan är korrekta.

Tillgångskälla i tillgångsrapport

Kolumnen Tillgångskälla är nu tillgänglig för tillgångsrapporter på kanalnivå, tillgångsgruppsnivå och annonsnivå. I den här kolumnen kan du skilja mellan automatiskt skapade tillgångar och tillgångar från annonsören.

Ytterligare fält i Discovery-produktannonser

Discovery-produktannonser har nu stöd för följande ytterligare fält:

• Videor
  • Lång rubrik
  • Väg 1
  • Väg 2

Videoflödesannonser

Editor har nu stöd för videoflödesannonser i Discovery-kampanjer. Videoflödesannonser har funktioner som både Discovery-annonser och responsiva displayannonser.

Textläge för att välja videor

Nu kan du växla mellan videoväljaren och textläget i videotillgångsbiblioteket. I Editor v2.4 användes en videoväljare för att välja vilka videor som ska läggas till i annonser. Med textläget kan du nu ange RAW video-id:n för att välja videor.

Bred matchning på kampanjnivå

Editor har nu stöd för kampanjinställningen för brett matchade sökord. När funktionen har aktiverats för en kampanj kan endast brett matchade sökord läggas till. Alla befintliga icke-brett matchade sökord ändras till bred matchning.

Videovisningskampanjer

Editor har nu stöd för videovisningskampanjer, vilket är videokampanjer med budstrategin Mål-CPV och videoannonser med flera format.

Sökteman i Performance Max-kampanjer

Editor har nu stöd för sökteman i Performance Max-kampanjer. Med sökteman kan du ge Googles AI värdefull information om vad dina kunder söker efter och vilka ämnen som leder till konverteringar för ditt företag.

Verktyget Ersätt text för produktgrupper

Nu kan du använda verktyget Ersätt text för att ersätta textstycken i alla komponenter i en produktgrupp. Det kan till exempel användas för att snabbt korrigera ett varumärke som har blivit felstavat överallt där det förekommer i produktgrupperna.

Enhetsinriktning i Discovery-kampanjer

Nu kan du aktivera inriktning på mobiloperatör och budjusteringar för enheter på kampanjnivå för datorer, mobila enheter, surfplattor och tv i Discovery-kampanjer. För budjusteringar är de enda tillåtna justeringarna 0 % och -100 %.

Varumärkesinställningar för sök- och Performance Max-kampanjer

Editor har nu stöd för varumärkesinställningar för sökkampanjer och Performance Max-kampanjer, särskilt

• Varumärkesbegränsningar för Sök
  • Varumärkesuteslutningar för Performance Max

Funktioner som rör dynamiska sökannonser i Performance Max-kampanjer

Editor har nu stöd för funktioner relaterade till dynamiska sökannonser i Performance Max-kampanjer, bland annat följande:

• Lägga till dynamiska sökannonser i Performance Max-kampanjer
  • Ange sidflöden som ska användas i dina Performance Max-kampanjer
  • Stöd för inriktning på webbsidor för tillgångsgrupper

Annonsformatkontroller för videoräckviddskampanjer

Nu kan du välja annonsformat som ska visas i videoräckviddskampanjer:

• In stream-annonser
  • Flödesannonser
  • Shorts-annonser

Plats- och språkinriktning på annonsgruppsnivå för Demand Gen-kampanjer

Nu kan du ställa in språk- och platsinriktning för Demand Gen-kampanjer på annonsgruppsnivå. Tänk på att du bara kan välja inriktningsnivå när du skapar kampanjen. Det går inte att ändra den senare.

Dynamiska sökannonskampanjer till Performance Max uppgraderingsverktyg

Editor visar nu rekommendationer om hur du uppgraderar dina dynamiska sökannonskampanjer till Performance Max. När du tillämpar denna rekommendation körs ett specialverktyg som skapar en migrerad Performance Max-kampanj. Du kan tillämpa flera rekommendationer samtidigt för att migrera dynamiska sökannonskampanjer samtidigt.

I verktyget kan du övervaka statusen för varje kampanjmigrering per konto. Observera att Google Ads Editor inte är tillgängligt förrän migreringsprocessen är klar.

När migreringsprocessen är klar hämtar verktyget kampanjutkastet och visar om några uppgraderingar misslyckades. De nedladdade kampanjutkasten visar även eventuella fel som behöver åtgärdas, till exempel tillgångar som saknas. När felen har åtgärdats tillämpas rekommendationerna i realtid.