Google Ads Editor versie 2.5

Nieuwe functies in Google Ads Editor

Meer informatie over nieuwe functies en updates vindt u in de release van Google Ads Editor versie 2.5 van oktober 2023. Google Ads Editor is beschikbaar voor Windows 7 of hoger en Mac OS 11 of hoger. Download de nieuwste versie van Google Ads Editor.

Nieuwe functies

App-URL voor advertenties voor app-installatie

U kunt nu deep links naar apps voor advertenties voor app-installatie toevoegen via het veld voor de app-URL, net als bij advertenties voor app-engagement.

Automatisch gemaakte componenten in Effectiviteit van advertentie van responsieve zoekadvertenties

Effectiviteit van advertentie van responsieve zoekadvertenties houdt rekening met automatische componenten om te zorgen dat de resultaten voor de effectiviteit van advertenties nauwkeurig zijn.

Componentbron in componentenrapport

De kolom Componentbron is nu beschikbaar voor componentrapporten op kanaalniveau, componentengroepniveau en advertentieniveau. In deze kolom kunt u onderscheid maken tussen automatisch gemaakte componenten en door de adverteerder verstrekte componenten.

Aanvullende velden in Discovery-productadvertenties

Discovery-productadvertenties ondersteunen nu de volgende aanvullende velden:

• Video's
  • Lange kop
  • Pad 1
  • Pad 2

In-feed videoadvertenties

Editor ondersteunt nu in-feed videoadvertenties in Discovery-campagnes. In-feed videoadvertenties bevatten functies van zowel Discovery-advertenties als responsieve display-advertenties.

Tekstmodus om video's te selecteren

U kunt nu schakelen tussen de videokiezer en de tekstmodus in de bibliotheek met videocomponenten. In Editor v2.4 werd een videokiezer gebruikt om video's te selecteren die aan advertenties moeten worden toegevoegd. In de tekststand kun je nu onbewerkte video-ID's invoeren om video's te selecteren.

Breed zoeken op campagneniveau

Editor ondersteunt nu de campagne-instelling voor brede zoekwoorden. Als deze optie aanstaat voor een campagne, kunnen alleen brede zoekwoorden worden toegevoegd. Alle bestaande niet-brede zoekwoorden worden in breed zoeken gewijzigd.

Videoweergavecampagnes

Editor ondersteunt nu videoweergavecampagnes. Dit zijn videocampagnes met de biedstrategie Doel-CPV en videoadvertenties met meerdere indelingen.

Zoekthema's in Performance Max-campagnes

Editor ondersteunt nu zoekthema's in Performance Max-campagnes. Met zoekthema's kunt u AI van Google waardevolle informatie geven over waar uw klanten naar zoeken en welke onderwerpen tot conversies voor uw bedrijf leiden.

Tool Tekst vervangen voor productgroepen

U kunt nu de tool Tekst vervangen nu gebruiken om tekstfragmenten in alle componenten van een productgroep te vervangen. Hiermee kunt u bijvoorbeeld snel een merknaam corrigeren die steeds verkeerd is gespeld, overal waar de merknaam voorkomt in de set met productgroepen.

Apparaattargeting in Discovery-campagnes

In Discovery-campagnes kunt u nu targeting op mobiele providers en bodaanpassingen voor apparaten op campagneniveau aanzetten voor desktops, mobiele apparaten, tablets en tv. Voor bodaanpassingen zijn de enige toegestane aanpassingen 0% en -100%.

Merkinstellingen voor campagnes in het zoeknetwerk en Performance Max-campagnes

Editor ondersteunt nu merkinstellingen voor campagnes in het zoeknetwerk en Performance Max-campagnes, met name:

• Merkbeperkingen voor zoeken
  • Merkuitsluitingen voor Performance Max

Functies voor dynamische zoekadvertenties in Performance Max-campagnes

Editor ondersteunt nu functies voor dynamische zoekadvertenties in Performance Max-campagnes, waaronder:

• Dynamische zoekadvertenties toevoegen aan Performance Max-campagnes
  • Paginafeeds opgeven voor gebruik in uw Performance Max-campagnes
  • Webpaginatargeting ondersteunen voor componentengroepen

Beheeropties voor advertentie-indelingen voor videobereikcampagnes

U kunt nu kiezen welke advertentie-indelingen er worden getoond voor videobereikcampagnes, waaronder:

• In-stream advertenties
  • In-feed advertenties
  • Shorts-advertenties

Targeting op locatie en taal op advertentiegroepniveau voor campagnes voor het genereren van vraag

U kunt uw targeting op taal en locatie voor campagnes voor het genereren van vraag nu instellen op advertentiegroepniveau. U kunt het targetingniveau alleen kiezen tijdens het maken van de campagne en dit later niet meer wijzigen.

Tool voor het upgraden van campagnes met dynamische zoekadvertenties naar Performance Max

Editor toont nu aanbevelingen om uw campagnes met dynamische zoekadvertenties te upgraden naar Performance Max. Als u deze aanbeveling toepast, wordt er een speciale tool uitgevoerd en wordt een gemigreerde Performance Max-campagne gemaakt. U kunt meerdere aanbevelingen tegelijk toepassen om campagnes met dynamische zoekadvertenties bulksgewijs te migreren.

In de tool kunt u de status van elke campagnemigratie per account controleren. Google Ads Editor is pas beschikbaar nadat het migratieproces is afgerond.

Nadat het migratieproces is afgerond, downloadt de tool de conceptcampagnes en ziet u of upgrades zijn mislukt. De gedownloade conceptcampagnes bevatten ook fouten die moeten worden opgelost, zoals ontbrekende componenten. Nadat de fouten zijn opgelost, worden de aanbevelingen in realtime toegepast.