De status van een component bekijken of bewerken

In Google Ads Editor worden uw campagnestatus, advertentiegroepstatus, advertentiestatus, zoekwoordstatus, plaatsingsstatus, doelgroepstatus en componentstatus getoond in de kolom Status.

Daarnaast kunt u handmatig de status van een component updaten door het statusicoon te bewerken.

Kolom Status

In de kolom Status kan de handmatige status (bijvoorbeeld Onderbroken of Verwijderd) of de goedkeuringsstatus (bijvoorbeeld Geschikt, Afgekeurd, Site opgeschort) van een component worden getoond. In de kolom Status kan ook de overgenomen status van de component worden aangegeven, waarbij de bovenliggende component van invloed is. Als een campagne bijvoorbeeld is onderbroken, hebben alle zoekwoorden in die campagne de status 'Campagne is onderbroken', zodat u weet dat de zoekwoorden niet actief zijn.

Als een advertentie is afgekeurd, plaatst u de muisaanwijzer op de status in Google Ads Editor om de reden voor de afkeuring te bekijken.

Statusicoon

Met het statusicoon kunt u een component aanzetten of onderbreken. Volg hiervoor de onderstaande stappen:

1. Selecteer het tabblad met de component die u wilt updaten.
  2. Klik op het statusicoon van de component.
  3. Selecteer de nieuwe status in het dropdownmenu Status wijzigen.