Google Ads Editor version 2.2

Läs mer om nya funktioner och uppdateringar i versionsinformationen från september 2022 för Google Ads Editor version 2.2. Hämta den senaste versionen av Google Ads Editor

Nya funktioner

Tillgångsbibliotek

Bland de nya funktionerna finns utökat stöd för förbättrad användning av bilder i tillgångsbibliotek. Editor har också stöd för att

• lägga till, ta bort och byta namn på bilder
  • tilldela bilder till mappar
  • integrera funktioner i tillgångsbiblioteket i bildväljaren, till exempel filtrera efter mapp och söka efter tillgångsnamn.
Obs! Du kan välja att hämta alla dina tillgångar eller bara sådana som är kopplade till annonser eller tillgångsgrupper, hämtningstiden påverkas därefter.

Aviseringar är nu inbyggda i Editor

Från och med i dag kan du använda aviseringar för att snabbt hämta viktig information som du behöver för att hantera dina konton i Editor. Vi har lagt till varningar så att du vet när det finns aktiva aviseringar för granskning. Med den nya aviseringsknappen får du åtkomst till aviseringar direkt från verktygsfältet.

Obs! Detta gäller endast aviseringar som är specifika för Editor. Aviseringar i Google Ads-webbgränssnittet kan skilja sig åt.

Nytt användargränssnitt för att redigera annonsscheman

I Editor finns nu en dialogruta för att visuellt redigera annonsscheman för kampanjer och vissa annonstillgångar. Tidigare kunde du bara ändra annonsscheman genom att importera CSV-filer eller kopiera från en annan kampanj eller tillgång.

Supportvänliga nätverksloggar

Loggar som innehåller API-fel och information om de åtgärder som utlöste dem tillhandahålls nu i ett format som är lätt att förstå.

Indikator för synkronisering

Editor kontrollerar regelbundet om kontoändringar har gjorts sedan den senaste synkroniseringen. Du får en avisering om att synkronisera dem vid behov.

Obs! Alla ändringar kanske inte identifieras. Vi rekommenderar att du fortfarande hämtar de senaste ändringarna innan du lägger upp något, särskilt om du har anledning att tro att andra aktivt arbetar i samma konto.

Globala erbjudanden

I Shopping-inställningarna för Shopping- och Performance Max-kampanjer kan du nu välja

• Gör försäljningslandet valfritt (tillåt det att vara tomt eller rensat om det inte redan är tomt)
  • att inkludera stöd för en valfri flödesetikett.

Rekommenderade budgetar för videoåtgärdskampanjer

Editor visar nu en rekommenderad budget baserat på ditt mål-CPA-bud för videoåtgärdskampanjer. Du får också en varning om det aktuella budgetbeloppet ligger under den här rekommendationen.

Målfrekvens för videokampanjer

Editor har nu fullt stöd för videokampanjer med målfrekvens.

Videokampanjer med shopping

Editor har nu stöd för alla undertyper av videokampanjer (förutom outstream och ljud) via shoppinginställningen (produktflödet) och produktgrupperna.

Den här funktionen har lagts till för Videodrivna konverteringskampanjer i och med lanseringen av Editor v2.1. Editor v2.2 utökar den här funktionen till andra videoundertyper.

Stöd för fler rekommendationstyper

Editor har stöd för ytterligare rekommendationstyper, inklusive möjligheten att lägga till annonser med formulär för potentiella kunder för att få fler potentiella kunder.

Grundläggande stöd för alla typer av rekommendationer

Grundläggande stöd för ytterligare rekommendationstyper visas nu i Editor. Rekommendationstyper visas under Rekommendationer > Andra rekommendationer.

Obs! Det är nu möjligt att se rekommendationsbeskrivningen, tillsammans med OptiScore och annan statistik, men dessa grundläggande rekommendationstyper kan inte användas med Editor.

Optimerad inriktning

Inställningsskjutreglaget för annonsgruppen Utökad inriktning har ersatts med inställningen Optimerad inriktning, som nu kan aktiveras eller inaktiveras med en kryssruta.

Utfasade funktioner

Stöd för displaykampanjer i Gmail

Editor version 2.2 har inte längre stöd för displayannonser och kampanjer i Gmail.