Google Ads Editor-versie 2.2

Lees meer informatie over de nieuwe functies en updates in Google Ads Editor-versie 2.2 (release september 2022). Download de nieuwste versie van Google Ads Editor.

Nieuwe functies

Componentbibliotheken

Er zijn onder meer nieuwe functies toegevoegd voor extra ondersteuning voor verbeterd gebruik van afbeeldingen in componentbibliotheken. Editor ondersteunt ook het volgende:

• Afbeeldingen toevoegen, verwijderen en de naam ervan wijzigen.
  • Afbeeldingen toewijzen aan mappen.
  • Functies van de componentbibliotheek integreren in de afbeeldingskiezer, bijvoorbeeld filteren op map en zoeken naar componentnaam.
Opmerking: U kunt al uw componenten downloaden of alleen de componenten die zijn gekoppeld aan advertenties of itemgroepen, met de bijbehorende impact op de downloadtijd.

Meldingen zijn nu ingebouwd in Editor

Vanaf vandaag kunt u met behulp van meldingen belangrijke informatie krijgen om uw accounts snel te beheren in Editor. We hebben meldingen toegevoegd om u te laten weten dat er actieve meldingen over beoordelingen zijn. En met de nieuwe knop Meldingen krijgt u via de werkbalk met één klik toegang tot meldingen.

Opmerking: Dit geldt alleen voor Editor-specifieke meldingen. Meldingen in de Google Ads-webinterface kunnen verschillen.

Nieuwe UI voor bewerking van advertentieplanningen

Editor biedt nu een dialoogvenster om advertentieplanningen voor campagnes en bepaalde advertentiecomponenten visueel te bewerken. Eerder konden advertentieplanningen alleen worden gewijzigd door een csv-bestand te importeren of door dit vanuit een andere campagne of component te kopiëren.

Ondersteuningsvriendelijke netwerklogboeken

Er zijn nu logboeken in een gebruiksvriendelijke indeling beschikbaar met API-fouten en informatie over de bewerkingen waardoor ze zijn geactiveerd.

Indicator voor niet-synchrone accountwijzigingen

Editor checkt nu af en toe of er accountwijzigingen zijn aangebracht sinds de laatste synchronisatie. U wordt indien nodig gevraagd deze te synchroniseren.

Opmerking: Mogelijk worden niet alle wijzigingen gevonden. We raden nog steeds aan om recente wijzigingen op te halen voordat u post, vooral als u denkt dat anderen actief in hetzelfde account werken.

Wereldwijde aanbiedingen

In de Shopping-instellingen voor Shopping-campagnes en Performance Max-campagnes kunt u nu kiezen uit deze opties:

• Het land van verkoop optioneel maken (u kunt het land leeg laten of wissen als het niet leeg is).
  • Ondersteuning voor een optioneel feedlabel opnemen.

Aanbevolen budgetten voor video-actiecampagnes

Editor toont nu een aanbevolen budget op basis van uw doel-CPA-bod voor video-actiecampagnes. U krijgt ook een waarschuwing als uw huidige budgetbedrag lager is dan deze aanbeveling.

Targetingfrequentie voor videocampagnes

Editor biedt nu complete ondersteuning voor videocampagnes met targetingfrequentie.

Videocampagnes met Shopping

Editor ondersteunt nu alle subtypen voor videocampagnes (behalve outstream en audio) via de Shopping-instelling (productfeed) en productgroepen.

Deze functie is toegevoegd voor videocampagnes die conversies opleveren in de release van Editor v2.1. In Editor v2.2 wordt deze functionaliteit uitgebreid naar andere videosubtypen.

Ondersteuning voor meer typen aanbevelingen

Editor biedt ondersteuning voor aanvullende typen aanbevelingen, waaronder de mogelijkheid om leadformulier-advertenties toe te voegen zodat u meer leads krijgt.

Basisondersteuning voor alle typen aanbevelingen

Basisondersteuning voor aanvullende typen aanbevelingen is nu zichtbaar in Editor. U ziet typen aanbevelingen onder Aanbevelingen > Andere aanbevelingen.

Opmerking: Hoewel het nu mogelijk is om de beschrijving van de aanbeveling en de OptiScore en andere statistieken te bekijken, kunnen deze typen aanbevelingen niet worden toegepast met Editor.

Geoptimaliseerde targeting

De instellingsschuifregelaar voor targetinguitbreiding van de advertentiegroep is vervangen door de instelling Geoptimaliseerde targeting, die u met een selectievakje kunt aan- of uitzetten.

Beëindigde functies

Ondersteuning voor display-campagnes in Gmail

Editor-versie 2.2 biedt geen ondersteuning meer voor display-advertenties en -campagnes in Gmail.