Google Ads Editor version 2.1

Lees meer informatie over de nieuwe functies en updates in Google Ads Editor versie 2.1 (release juli 2022). Download de nieuwste versie van Google Ads Editor.

Nieuwe functies

Aanbevelingen voor tabelkoppen

Editor toont nu in de werkbalk boven de hoofdtabel een lijst met aanbevelingen die van toepassing zijn op het huidige bekeken itemtype, zodat deze aanbevelingen nog prominenter in beeld komen.

Primaire weergavestatus (Primary Display Status, PDS)

De Primaire weergavestatus (PDS) toont meer informatie voor campagnes. Bijvoorbeeld redenen waarom een campagne niet loopt.

Overzichtskaarten met aanbevelingen

Er zijn nieuwe overzichtskaarten beschikbaar voor:

• Topaanbevelingen
  • Itemprestaties
  • Status van itemgroep

Aanbevelingen

Er zijn meer typen aanbevelingen toegevoegd, voor onder andere:

• Een doel-ROAS instellen om uw voordeel te doen met een verwachte verkeerstoename
  • Een doel-CPA instellen
  • Uw lokale campagnes upgraden naar Performance Max
  • Display-uitbreiding gebruiken

Dialoogvenster dat waarschuwt als u items van het ene naar het andere account probeert te kopiëren en plakken

Editor ondersteunt items kopiëren in het ene account en deze te plakken in een ander account. Bepaalde informatie die aan een specifiek account is gekoppeld, kan alleen niet worden gedupliceerd. Als de gekopieerde items verwijzingen bevatten naar accountspecifieke gegevens en u deze in een ander account plakt, worden deze gegevens door Editor verwijderd en is de resulterende kopie niet compleet.

Editor toont nu een uitgebreide waarschuwing met alle gegevenstypen die worden verwijderd als de gebruiker items vanuit het ene naar het andere account wil kopiëren.

Afgestemd budget of biedstrategie valideren

Editor toont nu een fout als een campagne een afgestemd gedeeld budget gebruikt, maar niet de bijbehorende portfoliobiedstrategie, of andersom, om te voorkomen dat het afgestemde gedeelde budget wordt verwijderd.

In het dialoogvenster voor budgetbewerking toont Editor nu de naam van de bijbehorende strategie als er een afgestemd budget is gekozen. In het dialoogvenster Bieden ziet u nu de naam van het bijbehorende budget als u een afgestemde strategie kiest.

Campagnes van het type 'Video - Conversies genereren' met Shopping

Editor ondersteunt nu de shopping-instelling (productfeed) en productgroepen voor campagnes van het type Video - Conversies genereren.

Uitbreiding van uiteindelijke URL

De instelling Uitbreiding van uiteindelijke URL is nu toegevoegd in Performance Max-campagnes.

1e weergave bij opstarten

U kunt in Editor nu een van deze weergaven opgeven als er een nieuw venster wordt geopend:

• Overzicht
  • Campagnes
  • De weergave op het moment dat Editor de laatste keer werd gesloten

Wereldwijde aanbiedingen

In de Shopping-instellingen voor Shopping-campagnes en Performance Max-campagnes kunt u nu kiezen uit deze opties:

• Maak het land van verkoop optioneel (u kunt het land leeg laten of wissen als het niet leeg is)
  • Ondersteuning voor een optioneel feedlabel opnemen

Leadformulier: aangepaste vragen, leeftijdsvraag

• In componenten voor leadformulieren ondersteunt Editor nu aangepaste vragen (vrije-vormtekst) in plaats van alleen vooraf gedefinieerde vragen.
  • De vraag Bent u ouder dan X jaar? is in Editor nu voor alle leeftijden tussen 18 en 65 jaar toegestaan. Voorheen was dat beperkt tot 3 opties: 18, 21 en 25.

Componenten voor leadformulieren op accountniveau

In Editor kunt u nu componenten voor leadformulieren toevoegen op accountniveau en ze uitzetten op campagneniveau. Vroeger kon u ze alleen toevoegen op campagneniveau.

Budgetverkenner

Editor biedt nu 3 mogelijke budgetten voor suggesties in het deelvenster Bewerken, waaronder potentiële verbeteringen in de statistieken. Als er een aanbeveling voor de budgetverhoging aan een campagne of gedeeld budget is gekoppeld, ziet u in het dialoogvenster voor budgetbewerking nu 3 vooraf berekende budgetpunten met statistieken. Statistieken voor handmatig opgegeven budgetten worden automatisch berekend.

Beëindigde functies

Beëindigde aanbeveling verwijderd

De optie Inclusief Display Netwerk is niet meer beschikbaar voor standaard Shopping-campagnes. De functie staat altijd uit op Uitgezet.