Google Ads Editor version 2.0

Läs mer om nya funktioner och uppdateringar i versionsinformationen från mars 2022 för Google Ads Editor version 2.0. Ladda ned den senaste versionen av Google Ads Editor.

Nya funktioner

Bästa resultat-kampanjer

Google Ads Editor 2.0 har fullt stöd för Performance Max-kampanjer, tillgångsgrupper och produktgrupper.

Uppdaterad onboarding för nya användare

När en ny användare kör Editor första gången visas ett antal tips med korta förklaringar om viktiga delar av Editor-gränssnittet. Du kan när som helst se tipsen igen genom att klicka på Hjälp och sedan på Självstudier och Introduktion för nya användare.

Tipsen omfattar en mängd olika funktioner i Google Ads Editor, bland annat följande:

• Så här jobbar du med bilder
  • Rekommendationer
  • Avancerade funktioner i dialogrutan för val av nedladdningar
  • CSV-import
  • Verktyget Gör flera ändringar
  • Dialogruta för kontohantering
  • Schemalagd nedladdning
  • Anpassade regler
  • Avancerad sökning
  • Delat bibliotek
  • Så här söker du efter och åtgärdar fel
  • Så här anpassar du kontoträdet och typlistan

Anpassade åtgärder och åtgärdsutlösare

En anpassad åtgärd är en uppgift som du kan spara i ditt konto så att du enkelt kan köra den igen. Du kan t.ex. spara åtgärden att köra verktyget Ersätt text för sökord i en viss sökning och byta ut sökord A mot sökord B). Anpassade åtgärder kan användas för återkommande aktiviteter, som att justera bud baserat på statistik.

Med åtgärdsutlösare kan du automatiskt köra en eller flera anpassade åtgärder när en viss händelse inträffar (till exempel när ett visst fel eller en viss anpassad regelöverträdelse upptäcks).

Nya rekommendationer som stöds

Google Ads Editor har stöd för följande rekommendationstyper:

• Åtgärda konverteringsspårningen
  • Åtgärda konverteringsåtgärden utan aktivitet
  • Åtgärda konverteringsåtgärden som berörs av den minskade konverteringsfrekvensen
  • Förbättra dina responsiva displayannonser

Konverteringsmål

Google Ads Editor version 2.0 har stöd för konverteringsmål. Med Google Ads Editor kan du göra följande:

• se en lista med standardmål som är tillgängliga på kontonivå
  • välja för varje mål om det ska vara inriktat som kontomål
  • välja en lista med standardmål för en kampanj eller byta kampanj för att använda kontomål

Ökade valideringskrav för kampanjer av typen Video – Få fler konverteringar

Om du använder kampanjer av typen Video – Få fler konverteringar måste du ange nätverksinriktningen YouTube Sök eller Inkludera videopartner i redigeringsrutan Kampanj under Videonätverk. Befintliga kampanjer som inte använder denna inriktning tillåts fortsättningsvis men nya kampanjer måste vara inriktade på alla tre videonätverken. Nya annonsgrupper i dessa kampanjer måste ha typen Responsiv video.

Typlistor som kan sorteras i alfabetisk ordning eller efter antal enheter

Typerna i avsnittet Hantera längst ned till vänster i Editor-fönstret (även kallat typnavigering) kan nu sorteras i alfabetisk ordning eller efter antal enheter (typer med fler objekt hamnar högre upp). Alternativet nås via trepunktersmenyn uppe till höger i avsnittet för typnavigering.

Fälten Sökväg 1 och Sökväg 2 för responsiva videoannonser

Responsiva videoannonser har nu stöd för ytterligare två fält – Sökväg 1 och Sökväg 2.

Fler översiktskort

Följande översiktskort finns i den senaste versionen av Google Ads Editor 2.0:

• Anpassade regler
  • Optimeringsresultat
  • Populäraste kampanjerna
  • Populäraste annonsgrupperna
  • Populäraste sökorden
  • Populäraste videoannonserna

Bildbibliotek

Med denna funktion kan du hantera ett stort antal bilder och välja ut bilder för flera annonser samtidigt.

Tillgångar

Du kan nu ladda ned och visa en tillgångsrapport för vissa typer av annonser och för vissa annonseringskanaler. Denna nya funktion liknar rapporten om annonstillgångar i Google Ads-gränssnittet som du når genom att välja Annonser och tillgångar > Annonser > Visa uppgifter om tillgångar.

Stöd för delade målgrupper

I Google Ads Editor 2.0 kan du skapa och redigera delade målgrupper och koppla dem till annonsgrupper och tillgångsgrupper.

Utfasade funktioner

Ta bort utfasad rekommendation

Rekommendationen Lägg till annonsförslag har fasats ut och tagits bort i Google Ads Editor 2.0.