Google Ads Editor version 1.6

Läs mer om nya funktioner och uppdateringar i versionsinformationen för Google Ads Editor version 1.6 från april 2021. Ladda ned den senaste versionen av Google Ads Editor.

Nya funktioner

Responsiva videoannonser

Editor har nu stöd för responsiva videoannonser (kallas även videoåtgärdsannonser eller videoresultatannonser).

Varningsmeddelanden för mål-CPA och mål-ROAS

Editor visar varningar när ett mål-ROAS-bud för en kampanj eller annonsgrupp är inställt på följande värden:

• Budet är inställt på mindre än 5 %.
  • Budet är inställt på 0,5× eller mindre av det tidigare värdet.
  • Budet är inställt på 2× eller mer av det tidigare värdet.
  • Mål-CPA-bud redigeras till 10× eller mer av det tidigare värdet.

Bildväljare för Gör flera ändringar

En bildväljare visas nu på knappen Lägg till bilder i verktyget Gör flera ändringar. Detta är samma bildväljare som visas i Editor när du redigerar ett bildfält. Du kan lägga till en fil från enheten via knappen Lägg till längst ned.

Dra/släppa bildfiler till bildredigeringsprogrammet

Nu kan du dra och släppa bildfiler (från Utforskaren eller motsvarigheten på Mac) i bildredigeraren för att välja bilder till annonser. Om du släpper flera filer placeras bilder i fält med liknande namn i ordningsföljd. Om du till exempel väljer fem filer och släpper dem i Kampanjbild 2 för en responsiv displayannons placeras de i fälten Kampanjbild 2–Kampanjbild 6.

Flödes- och tillgångsbaserade erbjudandetillgångar

Med Editor kan du ladda upp och hantera den nya tillgångsbaserade erbjudandetillgången som ersätter den utfasade flödesbaserade tillgången. Om en kampanj är kopplad till båda typerna av tillgångar under övergångsperioden prioriteras den tillgångsbaserade tillgången och den flödesbaserade tillgången ignoreras. Läs mer om migrering av tillgångsbaserade tillgångar.

Hitta dubbletter av sökord i flera konton

När du har öppnat flera konton i samma Editor-fönster kan du använda verktyget Hitta dubbletter av sökord för att söka efter dubbletter i flera konton (där samma eller liknande sökord förekommer i två eller flera konton).

Videogrupperingar

Nu stöds kriterierna för videogrupperingar i Editor.

Uppmaning om att synkronisera före publicering

Om du har flera användare som hanterar ditt Google Ads-konto och som gör flera ändringar samtidigt via massuppladdningar kan du ställa in en påminnelse till dem om att synkronisera med ditt Google Ads-konto. Detta kan bidra till att förhindra inkonsekvens och säkerställa att ändringarna görs i den senaste versionen.

Annonsgrupper av typen Blandat (unik räckvidd) för videokampanjer

Editor har stöd för annonsgruppstypen Blandat (unik räckvidd) (kallas även VIDEO_MIXED_REACH) för videokampanjer. Bumperannonser och TrueView in stream-annonser kan användas tillsammans i dessa annonsgrupper.

Ytterligare rekommendationstyper

Följande rekommendationstyper stöds nu:

• Lägg till webbplatslänkar (konto- och kampanjnivå)
  • Justera dina ROAS-mål
  • Justera dina [delade] budgetar
  • Lägg till pristillgångar
  • Lägg bud mer effektivt med Förbättrad CPC
  • Lägg till beskrivningar i webbplatslänkarna
  • Lägg till utbudsinformation (konto- och kampanjnivå)
  • Lägg till informationstexter (konto- och kampanjnivå)

Annonser med dynamisk uppladdning

Editor har nu förbättrat stöd för bildannonser med ett HTML5-paket som specificerar en produktvertikal (till exempel utbildning, flyg, hotell). Dessutom identifieras mallannonser med mall-id 531 som bildannonser. Annonserna visas i bildannonsvyn och visas inte längre i vyn för displayannonser.

Sökord med modifierare av breda matchningar (MBM)

I februari presenterades ändringar av modifierare av breda matchningar (MBM) och frasmatchning. Resultatet blir att MBM-sökord framöver fungerar på samma sätt som frasmatchade sökord och att det inte längre går att skapa MBM-sökord från och med juli 2021.

I Editor börjar du se varningar vid dina MBM-sökord och kan konvertera dem till frasmatchade sökord eller andra matchningstyper. Dessa varningar visas för kampanjer på följande språk: engelska, franska, italienska, nederländska, portugisiska, ryska, spanska och tyska. Klicka på länken i varningen för att läsa mer om hur du uppdaterar dina MBM-sökord.