Verktøyene for masseadministrasjon i Google Ads og Google Ads Editor forenkler overgangen til retningslinjene for jobb, eiendom og forbrukerfinansiering

Vi ønsker å gi deg en samlet og omfattende oversikt over målgruppene dine og sørge for at optimaliseringen og administreringen av målgrupper skal bli enklere. Derfor har vi finstemt disse områdene i Google Ads:

• Ny målgrupperapportering
    Nå har vi samlet detaljert rapportering om segmenter, ekskluderinger og demografisk informasjon for målgrupper på ett sted. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon, åpne «Målgrupper, søkeord og innhold»-fanen, og klikk på Målgrupper. Du kan også enkelt administrere målgruppene dine fra denne rapportsiden. Finn ut mer om målgrupperapportering.
  • Nye termer
    Vi bruker nå nye termer i målgrupperapportene og generelt i Google Ads. Nå omtaler vi for eksempel «målgruppetyper» (omfatter egendefinerte målgrupper samt intensjons- og interessemålgrupper) som «målgruppesegmenter», mens «remarketing» kalles «dataene dine». Finn ut mer om de oppdaterte termene og uttrykkene vi bruker i forbindelse med målgrupper.

Google begynner å håndheve retningslinjene om forbrukerfinansiering 28. februar 2024, med en påfølgende gradvis opptrapping over 6 uker.

Oversikt

• Fra og med 28. februar 2024 blir det lagt begrensninger på alternativene for målretting knyttet til annonsering for forbrukerfinansiering i USA og Canada. Annonsører kan ikke lenger målrette mot eller ekskludere brukere basert på alder, kjønn, sivilstand, foreldrestatus eller postnummer.
  • Ved å legge til forbrukerfinansiering utvides omfanget av de eksisterende retningslinjene som allerede gjelder for personlig tilpassede annonser og tilgang til muligheter knyttet til jobb, eiendom, lån og kreditt. Fra og med 28. februar 2024 endres navnet til «Retningslinjer for jobb, eiendom og forbrukerfinansiering».
  • Google tilbyr seg å gjøre endringer i målrettingen på annonsørenes vegne på ads.google.com i en begrenset periode før retningslinjene håndheves fullt ut. Annonsører som blir berørt av retningslinjene, får en e-post der de kan velge om de ønsker at Google skal gjøre disse endringene eller ikke. Hvis du velger bort dette tilbudet fra Google, står du selv ansvarlig for å oppdatere målrettingen innen 27. februar 2024. Hvis du derimot velger å ta imot tilbudet, gjør Google endringene på dine vegne fra og med 28. februar 2024. Hvis du ikke får e-posten, kan du velge bort tilbudet her.

I denne artikkelen forklarer vi fremgangsmåten du må følge for å oppdatere målrettingen din samlet via Google Ads og Google Ads Editor, slik at den blir i tråd med de nye retningslinjene for forbrukerfinansiering.

På denne siden

Sånn kan du be om hjelp fra Google Brukerstøtte

Du kan gjøre de fleste nødvendige oppdateringene i målrettingen av annonsene dine ved å følge veiledningen nedenfor. Hvis du har fått utpekt en egen Google-salgsrepresentant, kan du få vedkommende til å be om implementeringsstøtte på dine vegne. Vi anbefaler at du kontakter hen så tidlig som mulig hvis du vil ha slik støtte. Vi kan ikke hjelpe deg med implementeringsstøtte i forbindelse med Google Ads-kontoer som ikke er tildelt noen salgsrepresentant.

Google Brukerstøtte kan hjelpe deg med masseoppdateringer knyttet til

• budendringer
  • målgruppesegmenter (inkludert segmenter med detaljert demografisk informasjon)
  • konvertering av postnumre til byer

Google Brukerstøtte kan ikke hjelpe deg med masseoppdateringer knyttet til

• demografisk informasjon – kjønn, aldersgruppe, foreldrestatus
Oppdatering av markedsføringsinnhold

Vi håndhever disse retningslinjene basert på gjennomganger av markedsføringsinnhold og begrenset målretting i den samme annonsegruppen. Noen annonsører, også de som har en forretningsmodell som ikke er basert på jobb, bolig eller kreditt, kan få merket annonsene sine som underlagt disse retningslinjene. Hvis det skjer, må disse annonsørene bare oppdatere de aktuelle annonsene. De trenger ikke å følge veiledningen nedenfor. Hvis du endrer en merket annonse, blir den automatisk evaluert på nytt – uten at du selv trenger å gjøre noe.

*Selv om markedsføringsinnholdet oppdateres, finnes det ingen garanti for at annonsene dermed faller utenfor virkeområdet til retningslinjene for annonser knyttet til jobb, eiendom, lån og kreditt. Hvis vi tror at annonsen til en annonsør kan omfattes av disse retningslinjene, gjennomgår vi vedkommendes nettsted. Selv om tekst knyttet til jobb, eiendom, lån eller kreditt fjernes fra annonsen, kan annonsen fortsatt falle inn under virkeområdet til retningslinjene.

Merknadene om masseoppdatering av markedsføringsinnhold nedenfor dekker ikke alle annonsetyper eller bruksmønstre. Akkurat hvor lang tid det tar deg å oppdatere markedsføringsinnholdet ditt, kommer an på 1) hvor mange reklamer dette faktisk gjelder, og 2) hvor mye variasjon du har i annonsetekstene og -formatene i de ulike kampanjene dine.

Google Ads Editor

Hvis du bare vil endre annonser knyttet til jobb, eiendom, lån eller kreditt i kontoen din, kan du finne disse annonsene med de avanserte filterfunksjonene i Google Ads. Kopier dette filteret, og lim det inn i filterfeltet:

Filtrer etter: CONTAINER(EXIST(ads, disapproval reasons : ("Restricted Verticals - Credit", "Restricted Verticals - Employment", "Restricted Verticals - Housing")))

Tekstannonser

Rull gjennom tekstannonsene dine, se etter vanlige uttrykk som kan være relatert til jobb, eiendom, lån eller kreditt, og filtrer så ut disse uttrykkene.

Eksempel

Tenk deg at en bilforhandler annonserer for billån med teksten «4 % rente på billån». Slike lån faller inn under retningslinjene våre, og derfor må forhandleren filtrere etter alt relatert til «lån» eller «rente» i annonsene.

Du må så endre tekstannonsene dine med Erstatt tekst-alternativet i Google Ads Editor. Når du endrer tekstannonser, må du være oppmerksom på tegngrenser og påse at teksten er grammatisk korrekt, for ellers blir kanskje ikke annonsene godkjent.

Bildeannonser

Du kan legge til flere bildeannonser samtidig. Masseendringer i bildeannonser anbefales imidlertid bare hvis malen eller bildestørrelsen er den samme. Du kan ikke endre flere faktiske bildeelementer samtidig.

Videoannonser

• For in-stream-annonser som kan hoppes over, og in-stream-annonser som ikke kan hoppes over, kan du masseredigere de tilhørende video-ID-ene og nettadressene. Hvis du har flere forskjellige videoer, eller om videoen inneholder bilder eller informasjon som faller inn under retningslinjene våre for jobb, eiendom, lån og kreditt, kan det ta noe tid å få korrigert videoelementene (eller til og med produsere dem på nytt).
  • I formatet for feedintegrerte videoannonser kan du masseendre tekstdelen av annonsene. Du finner mer informasjon om dette i «Tekstannonser»-delen.
Google Ads

Du kan bare gjøre masseendringer i disse formatene:

• responsive søkeannonser
  • Tekstannonser
  • dynamiske søkeannonser
  • anropsannonser

Finn ut hvordan du kan endre flere annonsetekster samtidig.

Google Ads Editor

Konfigurer Google Ads Editor

1. Last ned og installer Google Ads Editor. Du bør bruke versjon 1.4 av Google Ads Editor.
  2. Last ned én eller flere Google Ads-kontoer til Google Ads Editor. Følg denne fremgangsmåten hvis du bruker eksport- eller importfunksjonalitet.

Tips: En anbefalt fremgangsmåte i Google Ads Editor er alltid å bekrefte endringer du gjør, i Google Ads.

Bruk filtre for å finne berørte annonser Filter

Du kan finne annonser relatert til jobb, eiendom, lån eller kreditt på Annonsegruppe- eller Kampanjer-siden ved å kopiere dette avanserte filteret og lime det inn i filterfeltet:

EXIST(ads, disapproval reasons : ("Restricted Verticals - Credit", "Restricted Verticals - Employment", "Restricted Verticals - Housing"))

Hvis du har behov for et filter som fungerer på andre sider i Google Ads Editor (f.eks. «Aldersgrupper»), kan du kopiere dette avanserte filteret og lime det inn i filterfeltet:

CONTAINER(EXIST(ads, disapproval reasons : ("Restricted Verticals - Credit", "Restricted Verticals - Employment", "Restricted Verticals - Housing")))

Budendring – kjønn, aldersgruppe, foreldrestatus

Google Ads Editor – endre budjusteringer

Følg denne veiledningen for å endre budjusteringer for kjønn, aldersgruppe eller foreldrestatus til 0 % eller fjerne dem helt og holdent fra annonsene dine.

1. Klikk på ID-en for eller navnet på kontoen din i trevisningen for å påse at du ikke har klikket deg inn i noen kampanjer eller annonsegrupper.
  2. Klikk på Søkeord og målretting > Aldersgrupper eller Kjønn eller Foreldrestatus i typelisten (alt etter hva du skal endre).
  3. Klikk på Aldersgrupper.
  4. Klikk på Filter-feltet Filter.
  5. Oppgi det avanserte filteret for annonsegrupper med annonser merket som underlagt retningslinjene: CONTAINER(EXIST(ads, disapproval reasons : ("Restricted Verticals - Credit", "Restricted Verticals - Employment", "Restricted Verticals - Housing")))
  6. Klikk på en rad i datavisningen, og klikk så på Rediger > Velg alle (eller trykk på Ctrl + A / Cmd + A på tastaturet).
  7. Slett den nåværende oppføringen for «<varierer>» i Budjustering-feltet, og skriv inn 0 %.
  8. Gjenta trinnene ovenfor i forbindelse med positiv målretting mot de demografiske kategoriene «Kjønn» og «Foreldrestatus».

Note: You don’t need to adjust the bid for the detailed demographics “Marital Status” or “Parental Status” (which is different from the “Parental Status” listed under “Keywords & Targeting”). These detailed demographics are being completely removed. You can leave bid modifiers the same for the “Unknown” age and "Unknown" parental status demographic, as these demographics don't fall under the policy. The gender ‘Unknown’ bid modification must be removed.
  9. Klikk på Legg inn øverst til høyre i Google Ads Editor når du er ferdig.
Eksporter eller importer fra Google Ads Editor

Vi anbefaler at du endrer budmodifikatorene direkte i Google Ads Editor først, før du fullfører veiledningen for importering/eksportering nedenfor:

1. Gå til «Konto» på menylinjen i Google Ads Editor på datamaskinen, og velg Fullstendig nedlasting.
  2. Gå tilbake til menylinjen i Google Ads Editor på datamaskinen, og velg Konto > Eksportér > Eksporter hele kontoen.
  3. Marker den første raden i dokumentet, og velg Filter.
  4. Gå til «Budmodifikator»-kolonnen, og fjern merkingen for tomme oppføringer fra filteret, slik at du bare ser rader med en budmodifikator.
  5. Alle cellene i denne kolonnen som har en budmodifikator knyttet til problematisk målretting, kan du erstatte med «[]» eller «0». Med dette blir Google Ads Editor beordret til å tømme feltet.
  6. Lagre regnearket.
  7. Gå til «Konto» på menylinjen i Google Ads Editor på datamaskinen, og velg Importér > Fra fil.
  8. Velg den aktuelle filen.
  9. Klikk på Fullfør og gjennomgå endringer.
  10. Klikk på Legg inn i Google Ads Editor-programmet for å publisere endringene i kontoen.
Demografisk og detaljert demografisk informasjon – kjønn, sivilstand, aldersgruppe og foreldrestatus

Følg denne veiledningen for å

• fjerne eventuell negativ målretting mot kjønn, sivilstand, aldersgruppe eller foreldrestatus
  • endre all demografisk positiv målretting mot kjønn, aldersgruppe eller foreldrestatus til «Aktivert»
  • fjerne positiv publikumsmålretting mot sivilstand eller foreldrestatus
    Note: You can leave demographic targeting the same for the “Unknown” age and “Unknown” parental status demographic, as these demographics don't fall under the policy. The gender ‘Unknown’ must be removed.
  1. Klikk på Søkeord og målretting i typelisten > Aldersgrupper, Negativt / Aldersgrupper, Positivt eller Kjønn, Negativt / Kjønn, Positivt eller Foreldrestatus, Negativt / Foreldrestatus, Positivt (alt etter hva du vil endre).
  2. Klikk på Filter-feltet.
  3. Legg inn det avanserte filteret for annonsegrupper med annonser merket som underlagt retningslinjene: CONTAINER(EXIST(ads, disapproval reasons : ("Restricted Verticals - Credit", "Restricted Verticals - Employment", "Restricted Verticals - Housing")))
  4. Trykk på Ctrl + A eller Cmd + A på tastaturet.
  5. Klikk på Fjern.
  6. Klikk på Aldersgrupper, Kjønn eller Foreldrestatus i typelisten.
  7. Klikk på en rad i datavisningen, og klikk så på Rediger > Velg alle (eller trykk på Ctrl + A / Cmd + A på tastaturet).
  8. Klikk på Aktivert i Status-rullegardinmenyen i redigeringspanelet.
  9. Gjenta trinnene ovenfor i forbindelse med både den positive og negative målrettingen mot de demografiske kategoriene «Kjønn» og «Foreldrestatus».
  10. Klikk på Søkeord og målretting > Målgrupper, Negativt i typelisten.
  11. Filtrer slik: Målgruppe: inneholder en hvilken som helst av:
  • Gift
  • Ekteskap
  • Enslig
  • I et forhold
  • Foreldre

Med dette filteret skal du kunne fange opp disse målgruppesegmentene som faller inn under virkeområdet til retningslinjene:

1. «Hvem de er (detaljert demografisk informasjon)» / Sivilstand
  • Enslig
  • I et forhold
  • Gift
  1. «Hva de aktivt undersøker eller planlegger» / Livsbegivenheter
  • Ekteskap
  • Har nylig giftet seg
  • Skal snart gifte seg
  1. «Hvem de er (detaljerte demografiske kategorier)» / Foreldrestatus
  • Foreldre
  • Foreldre til baby (0–1 år)
  • Småbarnsforeldre (1–3 år)
  • Foreldre til førskolebarn (4–5 år)
  • Foreldre til barn som går på barneskole (6–12 år)
  • Foreldre til tenåringer (13–17 år)

Merk: Målretting mot livsbegivenheter er bare tilgjengelig i bestemte kampanjetyper. Hvis du ikke ser disse alternativene i en konto, kjører du trolig ingen av de kvalifiserte kampanjetypene.

1. Se over de filtrerte radene for å påse at det virkelig er disse radene du vil fjerne.
  2. Trykk på Ctrl + A eller Cmd + A på tastaturet, og klikk på Fjern.
  3. Gjenta denne fremgangsmåten i Målgrupper-fanen i typelisten.
  4. Klikk på Legg inn øverst til høyre i Google Ads Editor når du er ferdig.
Radius og postnummer

Følg fremgangsmåten nedenfor for å gjøre om målretting mot postnumre til stedmålretting som ikke er basert på postnumre, i Google Ads Editor. Eksempler på det siste er målretting mot byer, angitte markedsområder (DMA / Designated Market Area), delstater eller et område innenfor en radius som er stor nok til at personvernet kan ivaretas.

Jeg bruker radiusmålretting og vil konvertere denne løsningen til målretting mot et område innenfor en radius som er stor nok til at personvernet kan ivaretas
  1. Gå til typelisten i Google Ads Editor-kontoen din, og velg Søkeord og målretting > Steder.
  2. Gå til «Konto» på menylinjen i Google Ads Editor på datamaskinen, og velg Eksportér > Eksporter den aktive visningen.

Hvis du i denne fasen legger merke til at menyalternativet er nedtonet, har du sannsynligvis noen foreslåtte endringer. Du må fjerne disse ved å godta eller avvise dem.

1. Dupliser «Location»-kolonnen i CSV-filen, og endre overskriften i én av kolonnene til «Location#Original». Du skal nå ha to kolonner med identisk informasjon. De har henholdsvis «Location» og «Location#Original» som navn.
  2. Filtrer etter «Contains» (inneholder):

Alle radiusrader skal ha et kolon, da informasjonen vises som lengde- og breddegrader (dvs. «15mi:42.365292:-71.064634»). Hvis du ser rader uten slik formatering, skal du ikke oppdatere dem.

3. I den nye «Location»-kolonnen må du endre radiusen, men ikke endre lengde- eller breddegradene. F.eks. må du altså endre «2mi:42.365292:-71.064634» til «5mi:42.365292:-71.064634». Pass på at du ikke endrer noe i «Location#Original»-kolonnen. Ikke oppdater «radius»-kolonnen. Denne kolonnen brukes bare til feeder for posisjonsgrupper og trengs ikke her.
  4. Importer CSV-filen til Google Ads Editor når du er ferdig, ved å gå til «Konto» på menylinjen i Google Ads Editor på datamaskinen og velge Importér > Fra fil.
Jeg bruker radiuser rundt posisjonsgrupper og ønsker å utvide en radius
  1. Gå til typelisten i Google Ads Editor-kontoen din, og velg Søkeord og målretting > Steder.
  2. Filtrer etter: CONTAINER(EXIST(ads, disapproval reasons : ("Restricted Verticals - Credit", "Restricted Verticals - Employment", "Restricted Verticals - Housing")))
  3. Sorter datavisningen etter kolonnen med feeder for posisjonsgrupper, slik at alle radene hvor det er oppgitt informasjon, vises øverst.
  4. Du kan oppdatere radiusen i redigeringspanelet.

Tips: Hvis du bruker den samme radiusen med den samme stedsfeeden i flere kampanjer, kan du velge flere rader samtidig.

5. I redigeringspanelet kan du oppdatere «Radius rundt hvert sted»-feltet med en større radius.
  6. Klikk på Legg inn i Google Ads Editor-programmet for å publisere endringene i kontoen.
Jeg målretter annonser mot postnumre

Jeg vil endre målrettingen mot postnumre og heller målrette annonser mot brukere innenfor en radius som er stor nok til at personvernet kan ivaretas, eller det nest største DMA-et, den nest største byen eller lignende.

Vær oppmerksom på følgende hvis du vil bytte til en radius som er stor nok til at personvernet kan ivaretas:

Når du har fulgt den nedenstående veiledningen i Google Ads Editor, blir radiusmålrettingen vist som (1) i Google Ads. Hvis du vil se byen, postnummeret eller det eksakte geografiske området radiusen omslutter, må du klikke på de avanserte innstillingene i kampanjens stedsinnstillinger. (2) viser til innstillingene for målrettede steder hvis du gjør endringene direkte i Google Ads.

Hvis (1) ikke er det du ønsker, kan du følge veiledningen for å konvertere målrettingen til en by i stedet for en radius rundt et sted som er stor nok til at personvernet kan ivaretas.

For at du skal få fullført trinnene i veiledningen nedenfor, må du laste ned denne Excel-regnearket for USA. (Du må ha Excel for å få tilgang til filen.) Denne Excel-filen omtales som «Dokument A» i veiledningen nedenfor:

I Google Ads kan du ofte komme over tre tegn merket som et postnummer i Canada. Selv om det i henhold til disse retningslinjene ikke kan målrettes annonser mot fullstendige postnumre (f.eks. M5J 2X2), er det tillatt å målrette annonser mot «FSA»-delen (altså «M5J» i dette eksempelet). Vi har ikke noe Excel-dokument for konvertering av postnumre i Canada her, da de fleste av disse bare består av FSA-delen og således ikke må konverteres.

1. Logg på Google Ads Editor.
  2. Gå til typelisten, og velg Søkeord og målretting > Steder
  3. Filtrer etter: CONTAINER(EXIST(ads, disapproval reasons : ("Restricted Verticals - Credit", "Restricted Verticals - Employment", "Restricted Verticals - Housing")))
  4. Gå til «Konto» på menylinjen i Google Ads Editor på datamaskinen, og velg Eksportér > Eksporter den aktive visningen. Dette dokumentet, som omfatter den eksporterte aktive visningen, omtales som «Dokument B» i veiledningen nedenfor.
  5. Gjør følgende i Dokument B:
    1. Sett inn en kolonne ved siden av den eksisterende Steder-kolonnen.
    2. Skriv inn «Steder» som navn på denne nye kolonnen, og endre navnet på den opprinnelige «Steder»-kolonnen til «Steder#Opprinnelig».
    3. Gjenta denne fremgangsmåten for «ID»-kolonnen, slik navnet på den opprinnelige og den nye kolonnen er henholdsvis «ID#Original» og «ID».
    4. Oppgi null (0) i den første tomme cellen (C2) i den nye «ID»-kolonnen.
    5. Kopier nullen (0), og lim den inn i alle cellene i denne kolonnen.
    6. Kopier «Steder#Opprinnelig»-kolonnen i Dokument B.
  6. Gjør følgende i Dokument A:
    1. Naviger til «Konverteringsverktøy»-fanen.
    2. Lim inn «Steder#Opprinnelig»-kolonnen i celle A3.
    3. Les gjennom veiledningen i celle B1 for å oppdatere formelen i B2 i tråd med ønsket endring.
    4. Fyll ut formelen i celle B3 (Rediger > Fyll ut > Ned) (for å ta en snarvei kan du klikke i feltet nederst i cellen).
    5. Legg til et filter i rad 1 (marker rad 1 > Data > Filter).
    6. Filtrer kolonne B ved å fjerne avmerkingen for alt, og merk så av i «#N/A»-avmerkingsboksen, så bare rader med «#N/A» vises.
    7. Klikk på celle B3, og dra musen nedover, slik at du velger alle cellene i kolonne B som omfatter «#N/A» (snarvei: Cmd + SHIFT + nedoverpil).
    8. Velg Slett.
    9. Fjern filteret. I kolonne B skal det nå bare vises celler med postnummermålretting som omfatter en by. De andre cellene i kolonne B skal være tomme.
    10. Marker alle cellene fra B3 og nedover, og trykk på Kopiér.
  7. Naviger tilbake til Dokument B:
    1. Høyreklikk, og velg så «Lim inn (flere valg)» i Steder-kolonnen.
    2. Legg til et filter i rad 1 i Dokument B (marker rad 1 > Data > Filter).
    3. Filtrer «Steder»-kolonnen ved å fjerne avmerkingen for «Velg alle» og merke av for tomme oppføringer.
    4. Marker alle cellene som vises i «ID»-kolonnen, og slett nullene (0).
    5. Fjern filteret i rad 1 nå. Det skal nå vises nuller (0) bare ved siden av de radene som har en by, et DMA eller lignende som fremgår i «Steder»-kolonnen.
    6. Følg menybanen «Fil > Lagre som > CSV».
  8. Gå til «Konto» på menylinjen i Google Ads Editor på datamaskinen, og velg Importér > Fra fil > Velg «Dokument B».

Merk:

• Med denne metoden fjernes alle budmodifikatorer for steder som inngikk i den tidligere postnummermålrettingen. Du må derfor legge til budmodifikatorer på nytt i den oppdaterte målrettingen – om du fortsatt vil bruke dem.
  • Listen over postnumre i Excel-filen er ikke uttømmende. Hvis du finner feil i dokument A, skyldes dette trolig at de aktuelle postnumrene ikke er oppført i Excel-filen.
  • Puerto Rico er også inkludert i tabellen over postnumre, men det kan være formateringsproblemer fordi postnummeret ikke har den vanlige Google Ads Editor-formateringen. Dette kommer av at Puerto Rico ikke har noen tilhørende delstat.

Verktøy for masseadministrasjon i Google Ads

Veiledningen nedenfor gjelder for masseendringer på konto- eller annonsegruppenivå i Google Ads. Hvis du jobber via en Google Ads-managerkonto, kan Google Ads Editor være et bedre alternativ fordi du kan jobbe med flere kontoer.

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
Budendring – kjønn, aldersgruppe, foreldrestatus

Følg denne veiledningen for å endre budjusteringer for kjønn, aldersgruppe eller foreldrestatus til 0 % eller fjerne dem helt og holdent fra annonsene dine.

1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Målgrupper, søkeord og innhold-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Målgrupper.
  4. Klikk på Endre demografisk informasjon i «Demografisk informasjon»-modulen-modulen.
  5. Klikk i avmerkingsboksen øverst i statistikktabellen for å velge alle radene.
  6. Klikk på Endre > Endre budjusteringer.
  7. La feltet stå tomt, og klikk så på Bruk. Med dette fjernes eventuelle budjusteringer. Gjenta denne fremgangsmåten for alle demografiske grupper der du vil gjøre budendringer.

Merk: Du trenger ikke å justere budet for den detaljerte demografiske kategorien «Sivilstand» eller «Foreldrestatus» (tilsvarer ikke «Foreldrestatus» som er oppført under «Søkeord og målretting»). Disse detaljerte demografiske kategoriene fjernes fullstendig.

Demografisk informasjon – kjønn, sivilstand, aldersgruppe, foreldrestatus

Følg denne veiledningen for å

• fjerne eventuell negativ målretting mot kjønn, sivilstand, aldersgruppe eller foreldrestatus
  • endre all positiv demografisk målretting knyttet til alder, kjønn eller foreldrestatus til «Aktivert»
  • fjerne positiv målretting mot sivilstand eller foreldrestatus
    1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
    2. Klikk på Målgrupper, søkeord og innhold-rullegardinmenyen i delmenyen.
    3. Klikk på Målgrupper.
    4. Klikk på Endre demografisk informasjon i «Demografisk informasjon»-modulen-modulen.
    5. Klikk på avmerkingsboksen ved siden av de demografiske segmentene som er ekskludert.
    6. Klikk på Fjern.
    7. Klikk på avmerkingsboksen ved siden av hvert segment for kjønn, aldersgruppe og foreldrestatus i den samme menyen.
    8. Klikk i avmerkingsboksen øverst i statistikktabellen for å velge alle radene.
    9. Klikk på Endre > Aktivér. Statuskolonnen skal nå vise at alle de valgte demografiske segmentene er aktivert. Gjenta denne fremgangsmåten for alle de demografiske gruppene du vil endre.
    10. Klikk på Endre målgrupper i «Målgruppesegmenter»-modulen.
    11. Klikk på Legg til filter, og velg så Målgruppenavn.
    12. Opprett et filter for hvert av disse ordene:
      • Ekteskap
      • Gift
      • Foreldre
      • Enslig
      • I et forhold
    13. Klikk i avmerkingsboksen øverst i statistikktabellen for å velge alle radene.
    14. Klikk på Endre > Fjern.
    15. Klikk på Endre ekskluderinger i Ekskluderinger-modulen.
    16. Klikk på Legg til filter > Type.
      • Velg Hva de aktivt undersøker eller planlegger hvis det gjelder livsbegivenheter.
      • Velg Hvem de er om det gjelder detaljert demografisk informasjon.
    17. Klikk i avmerkingsboksen ved siden av målgrupper, og klikk så på Fjern.
Radius og postnummer

Det finnes ingen massefunksjonalitet i Google Ads du kan bruke til å masseoppdatere eller -endre postnumre og radiuser. Vi anbefaler at du følger veiledningen for Google Ads Editor eller stedsverktøyet som er nevnt i veiledningen ovenfor, eller at du bruker skript/API.