Google Ads ‑tilin valmistelu kaupasta ostoja varten

Googlen Ostot kaupasta ‑mittauksen käyttö edellyttää, että seuraat alla olevia ohjeita Google Ads ‑tililläsi. Jotkin vaiheet voivat vaihdella riippuen siitä, millainen yritys sinulla on.

Ohjeet

Vaihe 1: Tarkista kelvollisuus yritystyyppisi perusteella

Google Ads ‑tilisi on täytettävä tietyt ehdot, jotta sillä voi käyttää Ostot kaupasta ‑mittausta. Ehdot riippuvat yritystyypistä.

• Jos sinulla on vähittäiskauppa tai ravintola, tarkista kelpoisuusehdot täältä.
  • Jos sinulla on jokin muu yritys kuin vähittäiskauppa tai ravintola, tarkista kelpoisuusehdot täältä.

Vaihe 2: Ota yhteyttä Google-edustajaasi

Jos Google Ads ‑tilisi täyttää ehdot, ota seuraavaksi yhteyttä Google-edustajaasi. Hän voi hoitaa tilisi rekisteröinnin Ostot kaupasta ‑mittausta varten.

Vaihe 3: Luo ostot kaupasta ‑konversiotapahtuma

Vähittäiskaupat ja ravintolat

Kun Google Ads ‑tilisi on hyväksytty vähittäiskauppojen ja ravintoloiden Ostot kaupasta ‑mittaukseen, sinun on seuraavaksi hyväksyttävä asiakasdataa koskevat ehdot. Lue ehdot ja hyväksy ne seuraamalla alla olevia ohjeita.

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa tilisi oikeasta yläkulmasta työkalukuvaketta .
  3. Valitse Mittaus-osiosta Konversiot.
  4. Klikkaa vasemmalla olevasta paneelista Asetukset.
  5. Laajenna "Asiakasdataa koskevat ehdot" ‑osio klikkaamalla ja tutustu käytäntöihin. Varmista, että pystyt noudattamaan käytäntöjä.
  6. Klikkaa "Olen lukenut ehdot ja hyväksyn ne" (jos haluat käyttää Ostot kaupasta ‑mittausta).

Kun olet hyväksynyt asiakasdataa koskevat ehdot, näet Google Ads ‑tililläsi ostot kaupasta ‑konversiotapahtuman. Tämän jälkeen voit muokata konversiotapahtuman asetuksia.

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa tilisi oikeasta yläkulmasta työkalukuvaketta .
  3. Valitse Mittaus-osiosta Konversiot.
  4. Klikkaa muokattavaa ostot kaupasta ‑konversiotapahtumaa.
  5. Klikkaa Muokkaa asetuksia. Nyt voit tehdä ostot kaupasta ‑konversiotapahtumaan haluamasi muutokset.
  6. Jos haluat muuttaa ostot kaupasta ‑konversiotapahtuman attribuutiomallia, klikkaa Attribuutiomalli-osiota ja valitse Viimeinen klikkaus tai Dataan perustuva. Valitsemasi attribuutiomalli määrittää, kuinka suuri osuus konversiosta lasketaan kunkin klikkauksen ansioksi. Lue lisää attribuutiomalleista.

Muut yritystyypit

Kun Google Ads ‑tilisi on hyväksytty yritystyyppisi mukaiseen Ostot kaupasta ‑mittaukseen, sinun on luotava tililläsi konversiotapahtuma. Voit aloittaa tapahtumadatan lataamisen Google Adsiin vasta konversiotapahtuman luomisen jälkeen. Voit luoda niin monta konversiotapahtumaa kuin haluat.

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa tilisi oikeasta yläkulmasta työkalukuvaketta .
  3. Valitse Mittaus-osiosta Konversiot.
  4. Aloita uuden konversiotapahtuman luominen klikkaamalla pluspainiketta .
  5. Klikkaa Ostot kaupasta.
  6. Valitse Ostot kaupasta ja klikkaa Jatka.
  7. Näet viestin Googlen datan lataamista koskevista käytännöistä. Vahvista noudattavasi Googlen käytäntöjä klikkaamalla Vahvista.
  8. Kirjoita Konversion nimi ‑kohdan viereen sen konversion nimi, jota haluat seurata. Nimen avulla tunnistat konversiotapahtuman helposti konversioraporteistasi.
  9. Valitse Laskentatapa-kohdasta, miten konversiot lasketaan.
    • Kaikki: Tämä asetus sopii parhaiten myynnille, sillä jokainen konversio tuo todennäköisesti lisäarvoa yrityksellesi.
    • Yksi: Tämä asetus sopii parhaiten liideille, kuten verkkosivuston rekisteröitymislomakkeelle, sillä vain yksi konversio mainosklikkausta kohti tuo lisäarvoa yrityksellesi.
  10. Klikkaa Konversioikkuna. Valitse avattavasta valikosta, kauanko konversioita seurataan mainoksen aikaansaaman toiminnan jälkeen. Seurantajakson pituus voi olla 1–30 päivää. Lue lisää konversioikkunoista.
  11. Klikkaa Luo ja jatka.
  12. Klikkaa Valmis.

Onnittelut! Google Ads ‑tilisi on nyt valmis Ostot kaupasta ‑mittauksen käyttöön. Seuraavaksi sinun on valmisteltava ja ladattava ostot kaupasta ‑datasi.

PALAA OSTOT KAUPASTA ‑ETUSIVULLE