Over HTML5- of speelbare advertenties voor app-campagnes

HTML5- of speelbare items trekken de aandacht van app-gebruikers op een unieke manier omdat ze interactief en onderhoudend zijn. In dit artikel beschrijven we waar u HTML5- of speelbare items kunnen worden weergegeven, welke formaten en indelingen u kunt uploaden voor uw app-campagne en hoe we interacties en conversies meten.

Opmerking: AMP HTML-componenten worden niet ondersteund voor app-campagnes.

Waar en hoe uw advertenties kunnen worden weergegeven

Uw HTML5- of speelbare items kunnen worden gekoppeld aan andere items, zoals uw app-icoon, app-beschrijving of beschrijvingstekst, wanneer ze worden getoond in het Google Display Netwerk. App-campagnes houden rekening met uw accountinstellingen voor eventuele uitsluitingen die u voor webpagina's en apps heeft ingesteld. Meer informatie over hoe u plaatsingen uitsluit op accountniveau

HTML5- of speelbare formaten en -indelingen

Voordat u een app-campagne opzet, kunt u deze tips gebruiken als u HTML5-items gaat maken:

• Kenmerken voor HTML5 die momenteel worden geaccepteerd:
    • Standtags (uw items worden op de meeste apparaten weergegeven als advertenties op volledig scherm)
      Stand Stand opgegeven in HTML
      Staand

Aanbevolen: <meta name="ad.orientation" content="portrait">

Ook acceptabel: <meta name="ad.size" content="width=320,height=480">

Liggend

Aanbevolen: <meta name="ad.orientation" content="landscape">

Ook acceptabel: <meta name="ad.size" content="width=480,height=320">

Staand en liggend <meta name="ad.orientation" content="portrait,landscape">
  • Als u de HTML5-items wilt valideren voordat u ze uploadt, controleert u het zip-bestand met de HTML5-validatietool van Google Ads.
  • Upload het item als zip-bestand met een maximale grootte van 5 MB. Het zip-bestand mag maximaal 512 bestanden bevatten.
  • U kunt maximaal 20 zip-bestanden voor een advertentiegroep uploaden.
  • Gebruik UTF-8 voor niet-ASCII-tekens.
  • Het ontwerp van het HTML5-item moet responsief zijn omdat het kan worden weergegeven in verschillende formaten op volledig scherm.
  • Geluid en video worden nu ondersteund voor HTML5-advertenties voor app-campagnes.
    • Opmerking: Het geluid mag pas worden aangezet als de gebruiker interactie heeft met een speelbare advertentie.

Als u problemen ondervindt met het uploaden van componenten, vindt u hier meer informatie over het oplossen van problemen met HTML5-componenten voor app-campagnes.

Hoe uw advertenties worden gemeten

HTML5- of speelbare app-campagne-advertenties bieden een boeiende ervaring voor uw huidige en potentiële app-gebruikers die app-interactie mogelijk maken voordat de app wordt gedownload. Omdat gebruikers interactie kunnen hebben met de HTML5- of speelbare advertenties, maar later actie ondernemen, is het belangrijk interacties en hun impact op conversies nauwkeurig te meten.

Engagements

• Wat ze zijn: Een engagement wordt geteld wanneer een gebruiker voor de eerste keer interactie heeft met of klikt op uw HTML5- of speelbare advertentie.
  • Hoe ze worden gefactureerd voor app-advertenties: HTML5- of speelbare advertenties worden op basis van kosten per engagement (CPE) in rekening gebracht. U wordt gefactureerd voor een engagement, die wordt vastgelegd wanneer een gebruiker voor de eerste keer interactie heeft met of klikt op uw HTML5- of speelbare advertentie.
  • Hoe conversies worden gemeten: Voor HTML5- of speelbare advertenties worden conversies geteld wanneer een gebruiker uw app installeert binnen 30 dagen na een engagement. Meer informatie over conversieperioden voor mobiele apps

Voordelen

• Nauwkeurigere metingen van de prestaties van uw HTML5- of speelbare advertenties voor app-installatie.
  • Verbeterde en nauwkeurigere conversiegegevens om conversies te optimaliseren.

Als u Google Web Designer niet gebruikt

HTML-vereisten

HTML5-items moeten het volgende bevatten:

• <!DOCTYPE html>-definitie
  • <html>-tag
  • <body>-tag
  • Metatag voor advertentiestand in de <head>-tag. Bijvoorbeeld: <meta name="ad.orientation" content="portrait">

Expliciete eindtags (inline eindtags worden niet geaccepteerd):

• Voorbeeld van geldige eindtags: <path></path>
  • Voorbeeld van hoe het niet moet: <path> of <path />

Voor deze vereisten moet u mogelijk inline svg's verplaatsen naar afzonderlijke bestanden in het zip-pakket.

Vereisten voor uploaden

Voor alle code en items moet via een relatief pad worden verwezen naar bronnen in het zip-bestand.

Externe referenties zijn niet toegestaan, met uitzondering van referenties naar:

Klikbare knoppen

Als u ervoor wilt zorgen dat gebruikers op uw call-to-action-knop kunnen klikken (bijvoorbeeld Downloaden), volgt u deze instructies om het script exitapi.js op te nemen. Als u het script exitapi.js niet gebruikt, voegt Google Ads een call-to-action-knop (Installeren) toe.

Instructies

1. Neem het volgende script op in de <head>-tags van uw HTML-code: <script type="text/javascript" src="https://tpc.googlesyndication.com/pagead/gadgets/html5/api/exitapi.js"> </script>
  2. Voer vervolgens de volgende JavaScript-aanroep uit om uw uiteindelijke URL aan te zetten: ExitApi.exit()
    • U kunt bijvoorbeeld een consument naar de uiteindelijke URL sturen met behulp van een standaardanker:
      • <a onclick="ExitApi.exit()">Meer informatie</a>

Als u Google Web Designer gebruikt

Advertentieomgeving Als u een item in Google Web Designer maakt, moet u Google Ads opgeven als omgeving.
Ondersteunde componenten
  • Veegbare galerij
  • Carrouselgalerij
  • 360°-galerij
  • Galerijnavigatie
  • Afbeeldingsknop
  • Spritesheet
Publiceren voor Google Ads In Google Web Designer:
  1. Klik op Publiceren.
  2. Selecteer Lokaal publiceren.
  3. Upload het zip-bestand naar Google Ads.
Beperkingen
  • Uitvouwbare advertenties worden niet ondersteund.
  • Alle afbeeldingen die in HTML5-advertenties worden gebruikt, mogen geen afbeeldingen zijn die extern worden opgevraagd, maar moeten lokaal zijn opgeslagen. Daarnaast moeten ze deel uitmaken van de items waaruit het zip-bestand is samengesteld.
  • Alleen Google-weblettertypen worden ondersteund. Andere weblettertypen worden niet ondersteund.
  • Voor omgevingsgerichte acties worden timer en meerdere uitstappunten niet ondersteund.
  • Lokale opslagmethoden kunnen niet worden gebruikt in HTML5-advertenties.