Gebruikers ondersteunen bij naleving van de Lei Geral de Proteção de Dados (LGPD)

Bij Google zetten we van oudsher de gebruiker op de eerste plaats bij alles wat we doen. Daarom verkopen we nooit persoonlijke informatie en bieden we onze gebruikers transparantie en controle over hun advertentiebeleving via Mijn account, Waarom deze advertentie en Deze advertentie negeren. We investeren ook in initiatieven zoals de Coalition for Better Ads, het Digital News Initiative, het Google News Initiative en ads.txt om een gezond, duurzaam advertentie-ecosysteem te ondersteunen, zodat onze uitgevers kunnen groeien.

De Lei Geral de Proteção de Dados (LGPD) is een nieuwe Braziliaanse privacywet die van kracht wordt op 16 augustus 2020. Deze wet is van toepassing op de verwerking van persoonsgegevens (die online ID's kunnen omvatten) van gebruikers in Brazilië. We willen adverteerders, uitgevers en andere partners ondersteunen bij hun naleving van de LGPD. We werken met ze samen om deze overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Veel concepten in de LGPD komen overeen met die in de Europese Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Bovendien bieden onze producten al functies die klanten kunnen gebruiken om aan de LGPD te voldoen. Zo kunnen er bijvoorbeeld niet-gepersonaliseerde advertenties aan gebruikers worden weergegeven en kan de gegevensverwerking worden afgestemd op de geografische locatie van gebruikers.

In dit artikel vindt u meer informatie over hoe we u kunnen ondersteunen bij naleving van de LGPD.

Updates van contracten

We hebben al voorwaarden op het gebied van gegevensbescherming geïmplementeerd in overeenstemming met de AVG en de privacywet voor consumenten in Californië (CCPA). In de AVG-voorwaarden wordt de status van Google als verwerker of verwerkingsverantwoordelijke beschreven. We updaten deze bestaande voorwaarden op het gebied van gegevensbescherming, zodat er aanvullende LGPD-specifieke voorwaarden kunnen worden toegevoegd. Deze voorwaarden worden van kracht op 16 augustus 2020. Volgens de LGPD is de status van Google als verwerkingsverantwoordelijke of verwerker dezelfde als volgens de AVG. De LGPD-voorwaarden worden opgenomen in onze bestaande voorwaarden op het gebied van gegevensbescherming. U hoeft dus niets te doen om de LGPD-voorwaarden te accepteren als de bestaande voorwaarden al deel uitmaken van uw contract.

Wijzigingen in de advertentietechnologie van derden

Voor vertoningen die worden weergegeven via Google Ad Manager, AdSense en AdMob

Voor een gemakkelijkere naleving van de LGPD door Ad Manager-, AdSense- en AdMob-uitgevers houden we een lijst bij van aanbieders van advertentietechnologie die:

• bepaalde informatie delen die vereist is door de LGPD,
  • een link bieden naar meer informatie over het datagebruik, die uitgevers kunnen delen met hun gebruikers,
  • akkoord gaan met ons beleid voor gegevensgebruik.

Vanaf 13 augustus 2020 is weergave in Ad Manager, AdSense of AdMob beperkt tot deze groep gecertificeerde aanbieders van advertentietechnologie voor elk advertentieverzoek met een Braziliaans IP-adres.

Deze wijziging betekent voor Google Ads- en Display & Video 360-campagnes dat een advertentievertoning alleen wordt weergegeven in Brazilië als de aanbieder van advertentietechnologie die de adverteerder heeft gebruikt, voorkomt in onze lijst met aanbieders van advertentietechnologie voor Brazilië. Alle aanbieders met wie de adverteerder samenwerkt, kunnen contact opnemen met Google om certificering aan te vragen zodat ze worden opgenomen in de lijst van aanbieders van advertentietechnologie, als dit nog niet is gebeurd.

Als u advertentieproducten van Google gebruikt, raden we u aan een link te plaatsen naar de pagina Hoe Google gegevens gebruikt van sites of apps die onze services gebruiken. Hier wordt beschreven hoe Google gegevens in onze advertentieproducten beheert. Als u dit doet, krijgen gebruikers informatie over het gebruik van hun persoonsgegevens door Google en kunt u voldoen aan uw verplichtingen met betrekking tot transparantie.

Beheeropties voor verzameling, verwijdering en bewaring van gegevens

Behalve de geüpdatete LGPD-voorwaarden willen we ook productopties bieden om onze klanten te ondersteunen bij naleving van de LGPD. Bekijk de onderstaande informatie over relevante productfuncties die u kunnen helpen bij naleving van de LGPD. Als u denkt dat u onder het bereik van de LGPD valt, raden we u aan samen te werken met uw juridische adviseurs om te evalueren of u wijzigingen moet doorvoeren.

Doelgroeplijsten in Google Ads

Klantenmatch-doelgroepen: We bewaren gegevensbestanden die adverteerders uploaden niet langer dan nodig is om Klantenmatch-doelgroepen te maken en om naleving van ons beleid te garanderen (zie ook Hoe Google gegevens van Klantenmatch gebruikt). Zodra deze processen zijn voltooid, worden de gegevensbestanden die u via de gebruikersinterface of de API heeft geüpload, meteen verwijderd. Zie Uw klantenlijst updaten voor informatie over hoe u een bestaande Klantenmatch-doelgroep kunt updaten of vervangen.

Remarketing met Google Ads- of Floodlight-tags: Adverteerders beheren welke gebruikers worden toegevoegd aan remarketinglijsten en welke niet. Ze bepalen ook hoelang gebruikers op een lijst blijven staan. Als u de Google Ads- of Floodlight-tag (in Google Marketing Platform) gebruikt voor remarketing, kunt u er op verschillende manieren voor zorgen dat de tag niet actief is voor gebruikers die hebben aangegeven dat ze geen gepersonaliseerde advertenties willen ontvangen. We raden u aan mogelijke oplossingen, zoals Google Tag Manager of de algemene sitetag, te bespreken met uw webmaster. Als u de Google Analytics-tag voor Google Ads-remarketing gebruikt, vindt u hieronder meer informatie in het gedeelte met Google Analytics-gegevens.

Google Analytics-gegevens

Google Analytics biedt al geruime tijd functies en beleid waarmee u de veiligheid van uw gegevens kunt waarborgen. Met name de volgende functies kunnen van pas komen als u een inschatting maakt van de impact die de LGPD heeft op de unieke situatie en Analytics-implementatie van uw bedrijf.

• Gegevensbewaring: Gebruik de beheeropties voor gegevensbewaring om te beheren hoelang gegevens over uw gebruikers en gebeurtenissen worden bewaard op onze servers.
  • Gebruikers: Met de API voor het verwijderen van gebruikers kunt u beheren hoe de gegevens die zijn gekoppeld aan individuele gebruikers-ID's (bijvoorbeeld sitebezoekers), worden verwijderd uit uw Google Analytics- en/of Analytics 360-property's.
  • Property's en accounts: Google Analytics-klanten kunnen ook gegevens voor hun property's en/of accounts verwijderen.
  • Remarketing: Adverteerders beheren welke gebruikers worden toegevoegd aan remarketinglijsten en welke niet. Als u Google Analytics gebruikt, kunt u ervoor zorgen dat advertentiefuncties zijn uitgeschakeld voor gebruikers die hebben aangegeven dat ze geen gepersonaliseerde advertenties willen ontvangen. Raadpleeg het gedeelte over het uitschakelen van advertentiefuncties in de gids over display-functies om advertentiefuncties, waaronder functies voor remarketing en advertentierapportage, uit te schakelen voor die gebruikers.