Over frequentieverdeling

Met frequentieverdeling kunt u zien hoeveel mensen uw advertenties een bepaald aantal keren hebben gezien gedurende een geselecteerde periode. In dit artikel leest u hoe de frequentieverdeling in Google Ads wordt berekend en hoe u de frequentieverdeling voor een videocampagne kunt bekijken.

Hoe frequentieverdeling in Google Ads wordt berekend

In Google Ads wordt de frequentieverdeling weergegeven in 6 verschillende buckets die het minimale aantal keren aangeven dat iemand de advertentie heeft gezien: 1+, 2+, 3+, 4+, 5+ en 10+. Bij de frequentiebucket 1+ wordt altijd het totale aantal unieke gebruikers voor de geselecteerde periode weergegeven, terwijl bij de frequentiebuckets 2+, 3+, 4+, 5+ en 10+ het aantal personen wordt weergegeven dat uw advertentie ten minste het aantal keren heeft gezien dat voor die bucket wordt aangegeven. Houd er rekening mee dat personen die in één frequentiebucket worden meegeteld, ook in een andere frequentiebucket kunnen worden meegeteld (afhankelijk van het aantal keren dat ze uw advertentie hebben gezien).

Voorbeeld

Stel dat iemand uw advertentie gedurende de geselecteerde periode twee keer heeft gezien op mobiel en desktop. Aangezien deze persoon uw advertentie twee keer heeft gezien, wordt deze opgenomen in de frequentiebuckets 1+ en 2+.

In tegenstelling tot andere statistieken voor bereik en frequentie kan de frequentieverdeling alleen worden gerapporteerd voor een periode van 31 dagen of korter. De frequentieverdeling wordt mogelijk niet in uw tabel met statistieken weergegeven als u een periode selecteert die langer dan 31 dagen is.

De frequentieverdeling verschilt van de gemiddelde vertoningsfrequentie per gebruiker. De gemiddelde vertoningsfrequentie per gebruiker geeft het gemiddelde aantal keren aan dat mensen uw advertenties in de campagne hebben gezien, terwijl de frequentieverdeling aangeeft hoeveel mensen uw advertenties hebben gezien en hoe vaak ze uw advertenties hebben gezien. U kunt bijvoorbeeld een campagne hebben met een gemiddelde vertoningsfrequentie van 2,5 per gebruiker, waarbij de frequentieverdeling voor die campagne kan aangeven dat de advertentie 2 keer is getoond aan 50.000 mensen, 3 keer aan 30.000 mensen, enzovoort.

Let op: In theorie moet het aantal unieke gebruikers in Google Ads overeenkomen met het aantal in de frequentiebucket 1+. Maar omdat de cijfers uit verschillende bronnen komen, kan er een verschil van 2% zijn.

Gevolgen van frequentielimieten voor de frequentieverdeling

Als u een frequentielimiet instelt voor uw campagne, merkt u mogelijk dat er voor de gerapporteerde frequentieverdeling waarden worden weergegeven die hoger zijn dan de frequentielimiet. Dit kan de volgende oorzaken hebben:

• Frequentielimieten worden toegepast op basis van cookies, niet op basis van unieke gebruikers. Mensen kunnen meerdere keren worden meegeteld omdat ze meer dan één browser of computer gebruiken (die verschillende cookies gebruiken).
  • Afhankelijk van de periode die u in Google Ads selecteert, kan de gerapporteerde frequentie toenemen. Als u in Google Ads bijvoorbeeld een periode van 2 weken kiest en uw campagne een frequentielimiet van 3 vertoningen per persoon per week heeft, ziet u mogelijk tot wel 6 vertoningen per persoon.
  • Het kan gebeuren dat de gerapporteerde frequentie in Google Ads een aantal vertoningen weergeeft dat hoger is dan de frequentielimiet. Google Ads telt vertoningen mee voor de frequentielimiet van een campagne vanaf de eerste dag dat iemand uw advertentie ziet (dat kan aan het begin, in het midden of aan het eind van uw campagne zijn). Als u bijvoorbeeld een frequentielimiet van 3 vertoningen per week heeft en u een periode van 4 dagen bekijkt, kan deze periode 2 verschillende perioden beslaan voor de frequentielimiet.

Frequentieverdeling opnemen in Google Ads-rapporten

U kunt de frequentieverdeling voor een campagne (of voor een video in een campagne) bekijken in de tabel met Google Ads-statistieken. Als u de frequentieverdeling wilt bekijken, voegt u de kolom 'Frequentieverdeling' toe in Google Ads.

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik op het dropdownmenu Componenten en dan op Video's.
  3. Klik op het icoon Kolommen Een afbeelding van het Google Ads-kolommenicoon boven de tabel met statistieken.
  4. Klik in het menu op Statistieken voor bereik en frequentie.
  5. Klik op het vakje naast Frequentieverdeling.
  6. (Optioneel) Als u de kolommenset voor later gebruik wilt opslaan, klikt u op het veld 'Sla uw kolommenset op' en geeft u een naam op voor uw kolommenset.
  7. Klik op Toepassen. De frequentieverdeling wordt nu weergegeven in de Google Ads-tabel met statistieken voor uw videocampagnes, opgesplitst in 6 verschillende frequentiebuckets (1+, 2+, 3+, 4+, 5+ en 10+).
  8. Als u gegevens voor een specifieke periode wilt bekijken, klikt u op de periodekiezer boven in de hoek van de pagina en selecteert u een periode. U kunt een periode van maximaal 31 dagen selecteren.
  9. Als u de muisaanwijzer op een waarde in de kolom 'Frequentieverdeling' in Google Ads plaatst, wordt er een histogram weergegeven waarin u kunt zien hoe de frequentieverdeling in de loop der tijd verandert.
    Opmerking: De gegevens in het histogram hebben betrekking op de geselecteerde datums in de periode en niet op de hele campagne.

Gerelateerde link