Advertentieblokkeringen uitzetten voor Google Ads

Als in uw browser een extensie voor advertentieblokkering is ingeschakeld (zoals de advertentieblokkering van Google Chrome of andere advertentieblokkeringen van derden), ziet u bovenaan Google Ads mogelijk een rode banner met een foutmelding en kunt u mogelijk geen advertentievoorbeelden bekijken in Google Ads. Deze fout doet zich mogelijk niet consistent voor in alle browsers of netwerken als u Google Ads in meerdere browsers gebruikt. In dit artikel wordt beschreven hoe u kunt checken of advertentieblokkeringen zijn aangezet in uw browser en hoe u de advertentieblokkering van Google Chrome kunt uitzetten. Raadpleeg de handleiding voor ontwikkelaars als u advertentieblokkeringen van derden wilt uitschakelen.

Voordat u begint

Als u wilt testen of u vanwege advertentieblokkering geen advertentievoorbeeld kunt zien, opent u Google Ads en checkt u in minstens 2 browsers en in een venster met privé browsen (incognitomodus in Chrome) of de fout zich voordoet. Opmerking: In het volgende gedeelte wordt uitgelegd hoe u de advertentieblokkering in Google Chrome kunt uitschakelen. Deze instructies zijn niet van toepassing op advertentieblokkering in andere browsers.

De advertentieblokkering uitschakelen (desktop)

U kunt de instellingen wijzigen om advertenties op alle sites toe te staan.

1. Klik rechtsboven op Meer Meer en dan Instellingen en dan Geavanceerd en dan Site-instellingen en dan Advertenties.
  2. Zet Geblokkeerd op sites die opdringerige of misleidende advertenties weergeven (aanbevolen) aan.

Advertenties op specifieke sites toestaan

Als u een site vertrouwt, kunt u een uitzondering toevoegen om advertenties op die site toe te staan.

1. Open Chrome op uw computer.

2. Ga naar een vertrouwde pagina die geblokkeerde advertenties bevat.
  3. Klik links van het webadres op het hangslot Vergrendelen of Info Informatie.
  4. Klik rechts naast Advertenties op de pijlen Pijlen.
  5. Kies Altijd toestaan op deze site.
  6. Laad de webpagina opnieuw.

De advertentieblokkering uitschakelen

Als u een site vertrouwt, kunt u een uitzondering toevoegen om advertenties op die site toe te staan.

1. Open de Chrome-app Chrome op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Info Informatie.
  3. Tik op Site-instellingen.
  4. Tik naast Advertenties op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  5. Tik op Toegestaan.
  6. Laad de webpagina opnieuw.

Voorkomen dat Chrome advertenties op uw site blokkeert

Chrome verwijdert advertenties van websites die de Better Ads Standards (normen voor betere advertenties) schenden. Deze normen ontmoedigen het gebruik van de typen advertenties die mensen erg vervelend vinden.

Als er advertenties worden verwijderd van een site waarvan u de eigenaar bent, gaat u naar het Rapport over advertentiebeleving. In dit rapport kunt u te weten komen welke problemen er op uw site zijn gevonden en hoe u deze kunt oplossen.