Opprett Performance Max-kampanjer

For å se undertekster på språket ditt må du slå på YouTube-teksting. Velg innstillingsikonet Bilde av ikonet for innstillinger i YouTube nederst i videospilleren, og velg så «Teksting» og ønsket språk.

Du kan opprette én enkelt Performance Max-kampanje som er enkel å administrere, for å markedsføre produktene eller tjenestene dine i Google-nettverket. Denne artikkelen har informasjon om de ulike måtene du kan opprette Performance Max-kampanjer på, basert på datafeedene og kampanjemålene dine. Her finner du også linker til ressurser som blir nyttige når du skal optimalisere Performance Max-kampanjer. Finn ut mer om Performance Max-kampanjer.

På denne siden

Før du begynner

I Performance Max-kampanjer automatiseres blant annet budgivning, budsjettoptimalisering, målgrupper, reklamer og attribusjon, slik at du kan få flere konverteringer og generere høyere verdier fra annonseringen. Performance Max er det anbefalte alternativet når du

• har spesifikke annonserings- og konverteringsmål
  • vil ha optimale kampanjeresultater og ikke er begrenset til visse annonseringskanaler
  • vil ha enkel tilgang til alle Googles annonseringskanaler via én enkelt kampanje
  • vil oppnå høyere rekkevidde og konverteringsverdi sammenlignet med søkeordbaserte søkekampanjer

Dette kan du forvente når kampanjer opprettes

Når du har opprettet en kampanje, kan det ta tid før visninger gjenspeiles i Google Ads. Mulige årsaker til denne forsinkelsen:

• Det tar tid å optimalisere kampanjer med automatiske budstrategier. Du kan se resultatsvingninger eller endringer i kostnadene mens Google AI lærer seg å optimalisere for målene du har satt deg.
  • Det tar 1–2 dager før vi får evaluert om annonser som nylig er opprettet eller redigert, innfrir kravene i retningslinjene.
  • Hvis du endrer kampanjeinnstillinger, kan det ta noe tid før Google AI justerer annonseleveringen.

Hvis annonsen ikke har noen visninger etter 3 virkedager, kan du lese artikkelen Slik løser du problemer som fører til at Performance Max-kampanjer i Google Ads får lav trafikk eller ikke kjøres.

Gå til kampanjer

Få mest mulig ut av kampanjene dine

Du kan påse at kampanjer blir lønnsomme og visningen av annonsene i dem maksimeres, ved å konfigurere både remarketinglister og konverteringssporing på den rette måten. Gjennomgå de anbefalte fremgangsmåtene nedenfor før du oppretter eller endrer Performance Max-kampanjer:

• Spor konverteringer: Du bør bruke konverteringssporing i Performance Max-kampanjer. Google AI maksimerer ikke bare konverteringshendelser som registreringer, kjøp på nettet og kjøp etter telefonsamtaler, men også konverteringsverdien din for å avgjøre hvordan midlene i dagsbudsjettet ditt best kan brukes. Du kan opprette Performance Max-kampanjer uten konverteringssporing eller uten å innfri kravene til denne funksjonen, men forbruket i kampanjene kan bli begrenset.
  • Bruk remarketinglister: Du bør bruke de mest oppdaterte remarketinglistene dine i Performance Max-kampanjene. For å få best mulig dekning med annonsene dine bør du ha over 100 aktive brukere i løpet av de siste 30 dagene og ha skaffet deg minst én ny bruker i løpet av de siste 2 dagene. Du kan kjøre eksisterende Performance Max-kampanjer uten å innfri kravene til remarketing, men forbruket i kampanjene kan bli begrenset.

Ulike alternativer når du skal opprette Performance Max-kampanjer

Performance Max-kampanjemål

Du kan opprette Performance Max-kampanjer hvis du har «Salg», «Potensielle salg», «Nettstedtrafikk» eller «Lokale butikkbesøk og lokal markedsføring» som kampanjemål, eller hvis du oppretter en kampanje uten noe spesielt mål. Gjennomgå alternativene nedenfor for å finne ut hvordan du bør opprette kampanjen, basert på målene og datafeedene dine.

Opprett kampanjer med mål for nettsalg eller generering av potensielle salg

Et av de vanligste målene bedriftseiere har, er å oppfordre kunder til å gjøre noe spesifikt. Du kan opprette Performance Max-kampanjer for å generere flere salg og generere potensielle salg.

Finn ut hvordan du oppretter kampanjer med mål for nettsalg eller generering av potensielle salg.

Opprett kampanjer med Merchant Center-feeder

Merchant Center-feeder er samlinger av produktene eller tjenestene du vil markedsføre. Du kan opprette Performance Max-kampanjer basert på feeden din for å øke salget av produktene du har lastet opp.

Finn ut hvordan du oppretter kampanjer med Merchant Center-feeder.

Opprett kampanjer med butikksalgsmål

Med butikksalgsmål kan du gi potensielle kunder informasjonen de trenger for å avgjøre når og hvordan de skal besøke butikkene dine. Du kan enkelt lage Performance Max-kampanjer med butikksalgsmål for å kjøre promoteringer i Google-tjenester som YouTube. Finn ut mer om Performance Max for butikksalgsmål.

Finn ut mer om hvordan du oppretter kampanjer med butikksalgsmål.

Opprett kampanjer med butikksalgsmål ved hjelp av lokale formater og annonser for varer i butikk

Gjennom annonser for varer i butikk kan du vise produktene du har på lager, til folk som søker på Google når de er i nærheten av butikken din. I annonsene opplyses det om flere ting, blant annet det lokale produktsortimentet og om folk kan kjøpe produktene på nettet og hente dem i butikken. Du kan bruke Performance Max-kampanjer med butikksalgsmål til å optimalisere resultatene – og samtidig vise AVB og lokale formater.

Finn ut mer om hvordan du oppretter kampanjer med annonser for varer i butikk.

Opprett kampanjer med reisemål

Performance Max-kampanjer for reiser er den enkleste løsningen for resultatbaserte hotellannonsører som vil vise annonser i alle Google-tjenester. Dermed kan annonsører enkelt opprette eiendomsspesifikke elementgrupper og sikre best mulig resultater med Google Ads.

Finn ut hvordan du oppretter kampanjer med reisemål.

Viktig: I land der CSS-programmet er tilgjengelig, kan Performance Max-kampanjer brukes sammen med alle tjenester for prissammenligning. Annonsene vises på de vanlige søkeresultatsidene og på andre sider valgt av tjenesten for prissammenligning. Finn ut mer om annonsering via tjenester for prissammenligning.

Linker til relatert innhold

Feilsøk kampanjene dine