Over het rapport met diagnostische gegevens van de tag voor verbeterde conversies voor web

Verbeterde conversies is een functie waarmee u de nauwkeurigheid van conversiemetingen kunt verbeteren. Deze functie is een aanvulling de bestaande conversietags door adverteerders toe te staan gehashte first-party klantgegevens van uw website te versturen op een privacyveilige manier. De gehashte klantgegevens worden vergeleken met gehashte klantgegevens van ingelogde Google-accounts en toegeschreven aan advertentiegebeurtenissen om conversies te meten die het resultaat zijn van uw campagne.

Nadat u verbeterde conversies heeft ingesteld met Google Tag Manager of verbeterde conversies heeft ingesteld met de Google-tag, kunt u in het rapport met diagnostische gegevens van de tag voor verbeterde conversies controleren of de functie goed werkt. Het rapport met diagnostische gegevens geeft aan of er problemen zijn met de implementatie van verbeterde conversies. U kunt het ook gebruiken om die problemen te analyseren.

Hoe het werkt

Aan de hand van de tag voor verbeterde conversies en het rapport met diagnostische gegevens van de API kunt u de status van uw instellingen voor verbeterde conversies bepalen en inzicht krijgen in hoe effectief u conversiegegevens verzamelt.

Het rapport met diagnostische gegevens voor verbeterde conversies bekijken vanaf de conversiepagina

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Doelen Goals Icon.
  2. Klik in het sectiemenu op het dropdownmenu Conversies.
  3. Klik op Overzicht.
  4. Plaats de cursor in de tabel op de status van de conversieactie die u wilt controleren.
  5. Als u Diagnostische gegevens bekijkt, kunt u het rapport met diagnostische gegevens voor verbeterde conversies bekijken dat is gefilterd op die ene conversieactie.
  6. U kunt het filter aanpassen om alle conversieacties te bekijken die gegevens over verbeterde conversies krijgen.
Opmerking: Als er een probleem is met verbeterde conversies voor een van uw conversieacties, is de trackingstatus voor die conversieactie Verbeterde conversies controleren. Plaats de cursor op die status en klik op Naar diagnostische gegevens. Ga dan naar het rapport met diagnostische gegevens over conversies om eventuele problemen te achterhalen.

Het rapport met diagnostische gegevens voor verbeterde conversies bekijken via het tabblad Diagnostische gegevens over conversies

We lanceren een weergave met diagnostische gegevens over verbeterde conversies op accountniveau op het tabblad Diagnostische gegevens over conversies. Op het tabblad Diagnostische gegevens vindt u een overzicht van de status van verbeterde conversies voor alle conversies. U kunt ook diagnostische gegevens bekijken voor meer informatie.

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Doelen Icoon Doelen.
  2. Klik in het sectiemenu op het dropdownmenu Conversies.
  3. Klik op Overzicht.
  4. Klik bovenaan de pagina op het tabblad Diagnostische gegevens.
  5. Als Verbeterde conversies nog niet is geïmplementeerd, ziet u een aanbeveling om deze toe te passen.
  6. Als verbeterde conversies is geïmplementeerd, ziet u een kaart met diagnostische gegevens met de status voor alle geschikte conversieacties.
  7. Klik op Diagnostische gegevens bekijken voor meer informatie over de problemen die gevolgen hebben voor uw instelling en over de impactstatistieken van Verbeterde conversies.

Typen gegevenskwaliteit

Er zijn 4 typen gegevenskwaliteit voor uw offline diagnostische gegevens: Uitstekend, Goed, Vereist aandacht en Geen recente gegevens.

Uitstekend

Uitstekend geeft aan dat uw instellingen voor verbeterde conversies actief en volledig geoptimaliseerd zijn. Deze status geeft aan dat verbeterde conversies worden geregistreerd zoals verwacht.

Goed

Goed geeft aan dat uw instellingen voor verbeterde conversies actief zijn, maar er zijn verdere verbeteringen beschikbaar. U kunt uw overeenkomende conversies verbeteren door meer gebruikersgegevens te sturen.

Vereist aandacht

Vereist aandacht geeft aan dat uw instellingen voor verbeterde conversies actief zijn, maar er zijn fouten die uw aandacht vereisen. Er kan bijvoorbeeld informatie ontbreken in uw instellingen voor verbeterde conversies.

Geen recente gegevens

Geen recente gegevens geeft aan dat er in de afgelopen 7 dagen geen gegevens zijn geregistreerd voor verbeterde conversies. Controleer of er niets mis is met uw instellingen.

Meldingen

U kunt selecteren en nagaan welke conversieacties door de meldingen worden beïnvloed. Bij de meldingen staat een icoon dat overeenkomt met de status. Nadat u een melding heeft geselecteerd, staat er onder het meldingsvenster een tabel met conversieacties. Deze tabel wordt dynamisch gewijzigd op basis van uw selectie.

Meldingen in rapporten met diagnostische gegevens begrijpen en verhelpen

Als er problemen zijn met uw implementatie van verbeterde conversies, krijgt u een of meer van de onderstaande meldingen. Als een van deze meldingen verschijnt, volgt u de onderstaande instructies om het probleem op te lossen.

Opmerking: De meldingen in het rapport met diagnostische gegevens zijn gebaseerd op de gegevens van de afgelopen dag, tenzij er de afgelopen dag niet genoeg gegevens zijn verzameld. In dat geval is de melding gebaseerd op de gegevens van de afgelopen 7 dagen. Als het aantal conversies voor de afgelopen 7 dagen zeer laag is (minder dan 20 conversies), worden er geen meldingen weergegeven, omdat het volume zo laag is dat u op basis daarvan geen goed inzicht kunt krijgen in de status van uw implementatie. Verbeterde conversies zijn vooral nuttig voor adverteerders die ten minste 20 conversies per week hebben (inclusief organische conversies en conversies via
advertenties).

Geschiedenis

In het gedeelte Geschiedenis staan de statistieken in de loop van de tijd. Hiermee kunt u de prestatietoename valideren nadat u actie heeft ondernomen naar aanleiding van een melding. U kunt de statistiek ook gebruiken om zelf problemen te analyseren. In dit gedeelte wordt ook het dekkingspercentage van verbeterde conversies getoond als percentage op de Y-as en de datum op de X-as.

Het dekkingspercentage voor Verbeterde conversies is zo gedefinieerd:

Aantal verbeterde conversies dekking met parameter/aantal conversiepings

Het dekkingspercentage voor verbeterde conversies moet beschikbaar zijn binnen enkele uren nadat verzoeken voor verbeterde conversies zijn verstuurd. Dit percentage is standaard ingesteld op de afgelopen 7 dagen, maar u kunt dit aanpassen om ook de afgelopen 30 dagen te bekijken.

In het diagram staan de conversies op een specifieke statuspagina. Het dekkingspercentage voor Verbeterde conversies wordt verzameld voor de conversieacties op die pagina. Als u bovenaan de pagina conversies filtert, worden de conversies van deze pagina en andere statuspagina's bewerkt. Hetzelfde filter beheert het gedeelte Geschiedenis.

Implementeer naast Automatisch ook in-page code voor betere resultaten

Als u verbeterde conversies heeft ingesteld met de automatische methode, kan het soms gunstiger voor u zijn om verbeterde conversies handmatig te implementeren met in-pagecode in uw websitetag of API.

1. Gebruik een van de volgende artikelen om handmatig verbeterde conversies in te stellen om dit op te lossen:

Impact

De tabel Impact toont een lijst van conversieacties, hun toename indien beschikbaar en overeenkomstpercentages. De tabel Impact is ook gericht op de conversieacties die zijn afgestemd op de algemene status.

De onderstaande tabel toont de impact van conversieacties:

Conversieactie

Overeenkomstpercentage

Campagnetype

Gerapporteerde conversies

Conversieactie 1

Hoog

Zoeken

+3% vanaf datum X

YouTube

+12% vanaf datum X

Conversieactie 2

Niet goed, niet slecht

Zoeken

+4% vanaf datum X

YouTube

+10% vanaf datum X

De kolom met het overeenkomstpercentage is dynamisch en wordt binnen 24 uur geüpdatet.

Kolom voor overeenkomstpercentage:

• Aantal geldige pings <50: onvoldoende volume
  • Overeenkomstpercentage = 0%: geen overeenkomsten
  • Overeenkomstpercentage = <5%: zeer laag overeenkomstpercentage
  • Overeenkomstpercentage = 6-25%: laag overeenkomstpercentage
  • Overeenkomstpercentage = 26-50%: gemiddeld overeenkomstpercentage
  • Overeenkomstpercentage = 51-100%: hoog overeenkomstpercentage

Als er geen gegevens voor het overeenkomstpercentage zijn, staat er Geen gegevens in de pop-up. Er wordt een buffer toegevoegd voor het overeenkomstpercentage om schommelingen tussen hoog, gemiddeld of laag te voorkomen.

Het overeenkomstpercentage is gebaseerd op gegevens over het aantal conversies.

Verbeterde conversies wordt niet gebruikt

U moet de voorwaarden voor klantgegevens accepteren om verbeterde conversies aan te zetten. Dat doet u zo:

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Doelen Goals Icon.
  2. Klik in het sectiemenu op het dropdownmenu Conversies.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op Voorwaarden voor klantgegevens.
  5. Bekijk de voorwaarden en ga ermee akkoord.
  6. Klik op Opslaan.

Gegevens die worden verstuurd voordat de voorwaarden voor klantgegevens zijn geaccepteerd, worden niet verwerkt.

Ontbrekende velden voor gebruikersgegevens

Sommige van uw conversies bevatten geen gegevensvelden voor verbeterde conversies. Dit betekent dat de parameter voor verbeterde conversies in sommige gevallen niet werd verstuurd toen uw conversietag werd geactiveerd. Zorg ervoor dat u verbeterde conversies correct heeft ingesteld op alle pagina's waarop uw conversietag voorkomt.

U kunt Google Tag Assistant gebruiken om elk van uw conversiepagina's te testen en zo te bepalen of u de parameter voor verbeterde conversies verstuurt. Ontdek hoe u de implementatie van verbeterde conversies checkt met Google Tag Assistant.

Nadat u heeft vastgesteld op welke pagina's zich problemen voordoen, loopt u de implementatie extra goed na aan de hand van de instructies om verbeterde conversies handmatig in te stellen met Google Tag Manager of de Google-tag.

Door gebruikers verstrekte gegevens ontbreken

Sommige van uw conversies bevatten geen gegevens voor verbeterde conversies. U verstuurt de gegevensvelden voor verbeterde conversies, maar de gegevens die u verstuurt, zijn leeg.

Dit probleem kan de volgende oorzaken hebben:

• Op sommige van uw conversiepagina's zijn door gebruikers verstrekte gegevens niet beschikbaar. Dit is bijvoorbeeld wel handig om ervoor te zorgen dat ingelogde klanten hun klantgegevens niet nog eens hoeven op te geven of dat deze gegevens al op de vorige pagina worden verzameld.
  • De css-kiezer of JavaScript-variabele is niet goed ingesteld of werkt niet in alle situaties. Zo werken css-kiezers mogelijk niet in alle browsers of werken ze op verschillende manieren op mobiele apparaten en desktops.

U kunt Google Tag Assistant gebruiken om elk van uw conversiepagina's te testen en zo te bepalen of u de velden voor verbeterde conversies verstuurt. Daarnaast moet u de implementatie van uw conversies mogelijk testen in verschillende browsers en op verschillende apparaten. Ontdek hoe u de implementatie van verbeterde conversies checkt met Google Tag Assistant.

Nadat u de oorzaak van het probleem heeft vastgesteld, kunt u verschillende implementatieopties evalueren om verbeterde conversies handmatig in te stellen met Google Tag Manager of de Google-tag.

Instelling bevat onjuiste gegevensindeling

Dit probleem doet zich voor als gebruikersgegevens (e-mailadres, telefoonnummer en adres) niet correct zijn opgemaakt.

Zorg ervoor dat u geldige e-mailadressen van gebruikers (met het symbool @) invult en de telefoonnummers een landcode bevatten.

Als de tekenreeks na tv.1~em. geen gehashte waarde is, maar in plaats daarvan een van de onderstaande codes toont, is er een fout opgetreden in uw implementatie van de gegevens voor verbeterde conversies en moet u dat probleem oplossen. Ontdek hoe u de implementatie van verbeterde conversies checkt met Tag Assistant.

Code Fout
Foutcode is leeg of niet zichtbaar Als u tv.1 ziet, betekent dit dat de parameter em aanwezig, maar leeg is. De dekking van verbeterde conversies is niet beschikbaar op de pagina of de instellingen kloppen niet.
e0

Het veld komt niet door de validatiechecks voor de indeling.

Dit is bijvoorbeeld het geval als een e-mailadres geen @ bevat of als een telefoonnummer abcd bevat.

e1 De browser wordt niet ondersteund. Dit gebeurt als de conversie plaatsvindt in bepaalde verouderde browsers. We verwachten dat dit zelden voorkomt. Als u toch met deze situatie te maken krijgt, kunt u proberen de conversie te activeren in een geüpdatete Chrome-browser.
e2 SHA256 is mislukt. Dat kan gebeuren als er onverwachte tekens in de invoer staan in de hashing-functie. Probeer het opnieuw met een nieuwe conversie en een nieuwe set gebruikers-ID's om te controleren of het probleem zich blijft voordoen.
e3 De webpagina is niet beveiligd. Verbeterde conversies hasht gebruikersgegevens alleen als de webpagina wordt getoond in het HTTPS-protocol en niet in HTTP-protocollen.
Verplichte adresvelden ontbreken in de instellingen

Ten minste 1 van deze adresvelden ontbreekt in de instellingen van uw verbeterde conversies:

• Land
  • Voornaam
  • Achternaam
  • Postcode

U moet alle 4 de velden versturen om verbeterde conversies te kunnen gebruiken. Als u ook e-mailadressen van gebruikers stuurt, gebruiken we e-mailadressen om deze te koppelen aan gebruikers die bij Google zijn ingelogd, zelfs als het adres ontbreekt of niet compleet is.

Zorg ervoor dat alle 4 de velden worden vastgelegd wanneer uw conversietag wordt geactiveerd. Bekijk de instructies om verbeterde conversies handmatig in te stellen met Google Tag Manager of verbeterde conversies handmatig in te stellen met de Google-tag.

Het veld met e-mailgegevens van de gebruiker is onjuist opgemaakt
Deze melding betekent dat de e-mailadressen die u opgeeft, niet overeenkomen met de gebruikers die bij Google zijn ingelogd, omdat ze niet de juiste indeling hebben. E-mailadressen moeten worden opgegeven in een algemeen aanvaardbare indeling (bijvoorbeeld e-mail@gmail.com).
Het veld met adresgegevens van de gebruiker is onjuist opgemaakt
Deze melding betekent dat de velden voor adresgegevens die u opgeeft, niet overeenkomen met de gebruikers die bij Google zijn ingelogd, omdat ze niet de juiste indeling hebben.
  • Voornaam moet een tekenreeks met alfabetische tekens zijn.
  • Achternaam moet een tekenreeks met alfabetische tekens zijn.
  • Land moet een landcode van 2 letters zijn (bijvoorbeeld US) volgens de ISO 3166-1 alpha-2-norm.
  • Postcode moet het vereiste aantal cijfers bevatten, zoals 5 cijfers voor Amerikaanse postcodes.
Weinig overeenkomende conversies
Deze melding betekent dat de gegevens voor verbeterde conversies die u doorgeeft, minder goed dan verwacht matchen met de gegevens van gebruikers die bij Google zijn ingelogd. Dit kan betekenen dat sommige van uw klanten een Google-account hebben of dat ze vaak andere identificerende informatie verstrekken dan die in hun Google-account.
U kunt uw overeenkomstpercentage verbeteren door aanvullende gebruikers-ID's te versturen. Er zijn 3 gebruikers-ID's die door verbeterde conversies worden gebruikt als overeenkomstsleutels: E-mailadres, adres en telefoonnummer. U kunt best zo veel mogelijk overeenkomstsleutels gebruiken om uw overeenkomststatus te verbeteren. Door meer overeenkomstsleutels te gebruiken, vergroot u de kans dat uw gegevens matchen en kunt u de nauwkeurigheid van uw conversierapportage verbeteren.

De implementatie van verbeterde conversies checken met Tag Assistant

Tag Assistant is een tool waarmee u conversieacties rechtstreeks op uw website kunt verifiëren vanuit uw Google Ads-account. Als u door elke pagina van uw website klikt, worden er foutopsporingsgegevens weergegeven in de Tag Assistant-badge en krijgt u instructies om de niet-geverifieerde conversies of conversies met een inactieve tag te corrigeren.

Opmerking: Als u Google Tag Manager gebruikt, moet u de voorbeeld- en foutopsporingsmodus van Google Tag Manager gebruiken om uw verbeterde conversies te checken. Eerst moet u de voorbeeld- en foutopsporingsmodus aanzetten en naar uw conversiepagina gaan. Klik in Google Tag Manager op uw tag voor het bijhouden van conversies in Google Ads en klik daarna op het tabblad Variabelen. U kunt de gegevens zien die worden verstuurd in het Google Ads-object Verbeterde conversies.

Instructies

1. Open Google Tag Assistant.
  2. Zet de foutopsporingsmodus aan en activeer de conversieactie.
    • Als u een nieuwe foutopsporingssessie wilt starten in Tag Assistant, doet u het volgende:
      • Open de activeringspagina van Tag Assistant in uw webbrowser.
      • Klik op Domein toevoegen.
      • Geef de URL op van de pagina waarop u fouten wilt opsporen.
      • Klik op Start.
      • Sommige sites of pagina's werken mogelijk niet correct door een extra foutopsporingsparameter die aan de URL is toegevoegd. Als dat het geval is, vinkt u het selectievakje Foutopsporingssignaal opnemen in de URL uit.
    • Nadat u de foutopsporingsmodus heeft aangezet, verschijnt er een nieuw venster voor de pagina die u heeft opgegeven, waarbij de foutopsporings-UI wordt geopend in het bestaande browservenster voor Tag Assistant. De foutopsporings-UI in het venster Tag Assistant bevat gedetailleerde informatie over uw gtag()-opdrachten en -hits, zoals over de manier waarop tags worden geactiveerd en welke gegevens worden verwerkt. Het foutopsporingsvenster blijft geopend en bevat foutopsporingsinformatie zolang u binnen hetzelfde domein navigeert en er een Google-tag (gtag.js) op de pagina voorkomt.
    • Terwijl u door uw website klikt, updatet het foutopsporingsvenster informatie over de manier waarop uw tags worden geactiveerd. U kunt aan de hand van deze informatie nagaan of een tag is geactiveerd, waardoor deze wel of niet werd geactiveerd en welke netwerkverzoeken werden gedaan door de activering van de tag.
  3. Activeer de conversie.
    • Navigeer naar de conversiepagina op uw website waar u verbeterde conversies heeft geïmplementeerd. Zo vindt u de URL van de conversiepagina:
      1. Klik in het navigatiemenu rechts op de moersleutel Google Ads | Moersleutel [icoon] en dan onder Meting op Conversies.
      2. Klik op de conversie die u wilt vinden.
      3. Klik op het tabblad Webpagina's.
      4. In de eerste kolom vindt u de URL waar de conversies plaatsvinden.
  4. Zoek de parameter em.
    • Klik in het overzichtsvenster voor foutopsporing voor Tag Assistant op Conversie in het paginamenu links en klik daarna op Conversie in het gedeelte Uitvoer. Zoek onder Hit-gegevens de parameter em.
      • De parameter em is de SHA256-hash-waarde van de gebruikersgegevens die naar Google worden gestuurd door de functie Verbeterde conversies. Als u deze em-parameter en de juiste hash-waarde (een lange tekenreeks van meer dan 10 tekens) vindt, worden er gegevens voor verbeterde conversies verstuurd.
      • Als de parameter em helemaal ontbreekt, is uw tag onjuist ingesteld en worden er geen gegevens voor verbeterde conversies verstuurd.
      • Als de parameter em aanwezig is, maar eruitziet als tv.1~em., verstuurt u de parameter voor verbeterde conversies, maar is deze leeg.
      • Als de parameter em aanwezig is, maar eruitziet als tv.1~em.e1, verstuurt u de parameter voor verbeterde conversies, maar is er een probleem met de gegevens die u verstuurt. Bekijk het rapport met diagnostische gegevens voor meer informatie over mogelijke fouten.