Inzicht krijgen in de prestaties van zoek- en Shopping-advertenties met rapportage over detailhandelcategorieƫn

26 mei 2020

Met campagnes in het zoeknetwerk en Shopping-campagnes kunnen verkopers contact leggen met klanten die op Google naar hun producten zoeken. Als u echter beide campagnetypen gebruikt, kan het moeilijk zijn om te zien hoe beide campagnes presteren.

Met rapportage over detailhandelcategorieƫn kunt u nu in ƩƩn rapport uw prestaties voor vooraf gedefinieerde productcategorieƫn in uw campagnes in het zoeknetwerk en Shopping-campagnes bekijken. Dit zijn enkele beschikbare statistieken voor elke detailhandelcategorie:

• Verkeer- en uitgavenstatistieken (klikken en kosten)
  • Informatie op campagneniveau (campagnetype en -naam)
  • Prestatiestatistieken (conversies, conversiewaarde, conversiekosten)
  • Concurrentiestatistieken (klikaandeel)

Retail category reporting in the Google Ads UI

Het is belangrijk dat u alle factoren controleert die kunnen bijdragen aan prestatieverschillen tussen uw campagnes in het zoeknetwerk en Shopping-campagnes, zoals de volgende:

• Merkcampagnes versus campagnes zonder merk
  • Campagnes die bestsellers of specifieke producten in Shopping targeten
  • Targeting op locatie of advertentieplanning
  • Doelgroeptargeting
  • Verschillende biedstrategieĆ«n

Uw rendement op advertentie-uitgaven (ROAS) voor alle campagnes voor 'shirts en topjes' kan bijvoorbeeld aangeven dat uw campagne in het zoeknetwerk een hogere ROAS heeft dan uw Shopping-campagne. Als u echter filtert op uw merkcampagnes in het zoeknetwerk, ziet u wellicht vrijwel dezelfde ROAS voor beide campagnetypen.

Bekijk welke detailhandelcategorieƫn goed presteren en overweeg het budget te verplaatsen naar deze categorieƫn. U kunt deze producten ook opsplitsen in hun eigen campagne om een ander biedingsdoel in te stellen.

Ga aan de slag met rapportage over detailhandelcategorieƫn door naar de rapportagepagina in Google Ads te gaan.

Gepost door Thomas Houdit, Product Manager, Google Ads