Ställa in förbättrade konverteringar för webben med Google-taggen

Förbättrade konverteringar för webben är en funktion som kan göra konverteringsmätningen mer exakt. Den kompletterar dina befintliga konverteringstaggar genom att skicka hashad konverteringsdata från din webbplats på ett integritetsskyddat sätt. Funktionen tillämpar den säkra hashningsalgoritmen SHA256 på din kunddata från första part, till exempel e-postadresser, innan informationen skickas till Google. Hashad data matchas sedan mot inloggade Google-konton för att dina kampanjkonverteringar ska kunna tillskrivas annonshändelser, som klick eller visningar.

I den här artikeln beskriver vi hur du ställer in förbättrade konverteringar för webben med hjälp av Google-taggen. Du kan också ställa in förbättrade konverteringar för webben med Google Taggstyrning eller ställa in förbättrade konverteringar för webben med Google Ads API.

Obs! Förbättrade konverteringar kan inte användas med konverteringar som mäts via import av Google Analytics-mål. Om du vill använda förbättrade konverteringar kan du skapa en ny Google Ads-konverteringsåtgärd med hjälp av en Google-tagg eller Google Taggstyrning.

Innan du börjar

Läs igenom följande krav innan du påbörjar konfigureringen:

Anvisningar

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på målikonen Goals Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Konverteringar i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Utöka avsnittet Förbättrade konverteringar.
  5. Markera Aktivera förbättrade konverteringar för webben.
  6. Läs igenom efterlevnadsmeddelandet. För att aktivera förbättrade konverteringar måste du bekräfta att du följer våra policyer och att din användning av förbättrade konverteringar omfattas av villkoren för databehandling för Google-annonser. Klicka på Godkänn och fortsätt för att bekräfta att du godkänner villkoren.
  7. Klicka på rullgardinsmenyn för att välja en metod för att ställa in och hantera data som tillhandahålls av användaren. Välj Google-tagg.

Obs! Om du skickar data om förbättrade konverteringar till Google på ett annat sätt än det du redan har valt i Google Ads kanske sådan data inte behandlas. Om du till exempel väljer Google-tagg och försöker skicka data via Google Ads API behandlas inte data som skickas via API.

8. Om du inte är säker på vilken taggningsmetod du ska välja klickar du på Vilken metod ska jag använda? Ange din webbplatsdomän och klicka på Kontrollera webbadress om du vill se förslag.
  9. Om du ser ett meddelande om att taggen samlar in data som tillhandahålls av användare på din webbplats kan du klicka på Spara direkt och slutföra konfigurationen.
  10. Klicka på Tagginformation om du inte ser meddelandet ovan eller om du vill veta mer om andra metoder för att konfigurera förbättrade konverteringar.
  11. På skärmen med tagginformation kan du välja hur du vill samla in data som tillhandahålls av användare i taggen:
    1. Identifiera automatiskt data som tillhandahålls av användare: Sök automatiskt på sidan efter strängar som matchar ett mönster för de konfigurerade datatyperna. Den här metoden kräver minimalt arbete och fungerar bra för de flesta annonsörer. Om du vill ha mer kontroll kan du lägga till ett kodavsnitt på din webbplats eller ange CSS-väljare eller JavaScript-variabler. Du kan ange CSS-väljare som ska uteslutas när automatisk identifiering är aktiverad genom att klicka på Lägg till uteslutningar.
    2. Ange CSS-väljare eller JavaScript-variabler: Ange manuellt CSS-väljare eller JavaScript-variabler på din sida som innehåller relevant data som tillhandahålls av användare. Om du vill använda den här metoden väljer du detta alternativ och följer anvisningarna nedan.
    3. Lägg till ett kodavsnitt på din webbplats: Lägg till ett kodavsnitt på din webbplats som skickar hashad kunddata för matchning. Den här metoden förbättrar noggrannheten i förbättrade konverteringar genom att alltid skicka korrekt formaterad data när konverteringstaggen aktiveras. Om du använder denna metod behöver du inte markera en kryssruta under Tagginformation – vi behandlar automatiskt data som tillhandahålls av användare och som du skickar till oss via ett kodavsnitt. Om du vill kan du använda en kombination av alternativ. Du kan till exempel välja Identifiera automatiskt data som tillhandahålls av användare för att tillämpa automatisk identifiering på alla dina konverteringsåtgärder och använda ett kodavsnitt för specifika konverteringshändelser som du väljer. Data som tillhandahålls via ett kodavsnitt prioriteras framför automatiskt identifierad data. Läs mer i avsnittet Lägg till ett kodavsnitt på din webbplats nedan.
  12. Klicka på Spara.
  13. När du har slutfört konfigurationen validerar du implementeringen och ser till att den förbättrade konverteringen är korrekt konfigurerad. Efter cirka 30 dagar kan du se hur förbättrade konverteringar påverkar rapporteringen. Läs mer om hur förbättrade konverteringar för webben påverkar resultaten.
Obs! Om du använder antingen den automatiska metoden eller metoden med CSS-väljare/JavaScript-variabel använder Google som standard en annonscookie för att samla in hashad kunddata från första part och koppla denna data till efterföljande konverteringshändelser som sker inom samma användarsession. Om du implementerar samtyckesläget omfattas annonscookien av statusen för ad_storage i funktionen för samtyckesläge, där den har implementerats. Du kan inaktivera denna funktion när som helst genom att klicka på verktygsikonen högst upp till höger i ditt konto, klicka på Google-tagg och inaktivera Formuläråtgärder i taggkonfigurationen.

Lägg till ett kodavsnitt på din webbplats

Se till att du har slutfört stegen i Ställ in förbättrade konverteringar och att du har valt Google-tagg som datakälla innan du följer anvisningarna nedan.

Identifiera och definiera fälten för förbättrade konverteringar

Se till att fälten du behöver, som e-postadress, gatuadress och telefonnummer, är tillgängliga på konverteringssidan där Google Ads-händelsekodavsnittet aktiveras. Detta är troligen fallet på konverteringssidor för köp, registreringar och andra liknande konverteringstyper som ofta kräver kunddata. Kontakta utvecklaren om du är osäker på vilken sida det är.

Obs! Du måste tillhandahålla minst ett av följande fält:
  • E-postadress (rekommenderas)
  • Adress (förnamn, efternamn, postnummer och land krävs) Du kan ange gatuadress, ort och region som ytterligare matchningsnycklar.
  • Du kan dessutom ange ett telefonnummer tillsammans med e-postadress eller fullständigt namn och adress.

Du kan antingen skicka ohashad data, som Google normaliserar och hashar innan datan når servrarna, eller normaliserad och hashad data. Om du väljer att normalisera och hasha datan följer du anvisningarna nedan.

För normalisering:

• Ta bort inledande och avslutande blanksteg.
  • Konvertera texten till gemener.
  • Formatera telefonnummer enligt E.164-standarden.

För hashning:

• Använd hexadecimalt SHA256.

I tabellen nedan visas mer information om fälten du kan definiera. Kolumnen Nyckelnamn visar hur fälten refereras i HTML-kodavsnittet för förbättrade konverteringar, som du skapar i nästa steg. Obs! All data ska skickas som strängtyper.

Datafält Nyckelnamn Beskrivning
E-postadress email

Användarens e-postadress

Exempel: jsvensson@example.com

sha256_email_address

Användarens hashad e-postadress.

Exempel:

a8af8341993604f29cd4e0e5a5a4b5d48c575436c38b28abbfd7d481f345d5db

Telefonnummer phone_number

Användarens telefonnummer. Måste ha E.164-formatet, det vill säga bestå av 11–15 siffror inklusive ett plustecken (+) och en landskod utan bindestreck, parenteser eller blanksteg.

Exempel: +11231234567

sha256_phone_number

Användarens hashade telefonnummer.

Exempel:

e9d3eef677f9a3b19820f92696be53d646ac4cea500e5f8fd08b00bc6ac773b1

Förnamn address.first_name

Användarens förnamn.

Exempel: Johan

address.sha256_first_name

Användares hashade förnamn.

Exempel:

96d9632f363564cc3032521409cf22a852f2032eec099ed5967c0d000cec607a

Efternamn address.last_name

Användarens efternamn.

Exempel: Svensson

address.sha256_last_name

Användarens hashade efternamn.

Exempel:

799ef92a11af918e3fb741df42934f3b568ed2d93ac1df74f1b8d41a27932a6f

Gatuadress address.street Användarens gatuadress. Exempel: Nygatan 123
Ort address.city Användarens ort. Exempel: Söderhamn
Område address.region Användarens län, delstat eller region. Exempel: Gävleborg
Postnummer address.postal_code Användarens postnummer. Exempel: SO99 9XX
Land address.country Användarens landskod. Exempel: SE. Använd landskoder med två bokstäver enligt standarden ISO 3166-1, alpha-2.
Obs! Du måste se till att kunduppgifterna är tillgängliga när konverteringstaggen aktiveras. Om användarinformationen samlas in på en tidigare sida måste du se till att den finns i koden på konverteringssidan för att kunna konfigurera den i skriptet.

Implementera skriptet för förbättrade konverteringar

Konfigurera och lägg till följande skript på konverteringssidan där Google Ads-händelsekodavsnittet är placerat. Tänk på att uppdatera variabelnamnen nedan så att de matchar variabelnamnen för motsvarande attribut på din webbsida.

Om du till exempel lagrar e-postadressen i variabeln email_address ska du redigera kodavsnittet på motsvarande sätt (till exempel variabeln dinE-postvariabel).

Obs! Du kan även hårdkoda fältet med en sträng eller använda en funktion i stället för variabler.

// Implement

<script>
gtag('set', 'user_data', {
"email": dinEpostvariabel, ***Ändra dinEpostvariabel till det faktiska namnet på JavaScript-variabeln där du lagrar användarens e-postdata. Gör samma sak med de andra variablerna nedan. Se till att värdena inte är hashade.
"phone_number": dinTelefonvariabel,
"address": {
"first_name": dinFörnamnsvariabel,
"last_name": dinEfternamnsvariabel,
"street": dinGatuadressvariabel,
"city":dinOrtsvariabel,
"region": dinRegionsvariabel,
"postal_code": dinPostnummersvariabel,
"country": dinLandsvariabel
}
});
</script>

Telefonnumret måste ha formatet E.164, det vill säga bestå av 11–15 siffror inklusive ett plustecken (+) och en landskod utan bindestreck, parenteser eller blanksteg.

Om din webbplats inte samlar in något av fälten ovan ska du ta bort fältet helt i stället för att lämna det tomt. En webbplats som bara samlar in e-postadresser och telefonnummer ser till exempel ut så här:

// Implement
<script>
gtag('set', 'user_data', {
"email": {{ dinEpostvariabel }},
"phone_number": {{ dinTelefonvariabel }}
});
</script>
Obs! Du måste tillhandahålla minst ett av följande fält:
  • E-postadress (rekommenderas)
  • Adress – förnamn, efternamn, postnummer och land krävs. Du kan ange gatuadress, ort och region som ytterligare matchningsnycklar.
  • Telefonnummer (måste anges tillsammans med e-postadress eller fullständigt namn och adress)

Flera värden

Utvecklare kan välja att ange flera värden (upp till tre för telefonnummer och e-postadress och två för gatuadress) med hjälp av ett matrisvärde i stället för en sträng. Om du samlar in fler än ett värde ökar sannolikheten för matchning. Se exemplet nedan:

<script>
gtag('set', 'user_data', {
"email": [dinEpostvariabel1, dinEpostvariabel2],
"phone_number": [dinTelefonvariabel1, dinTelefonvariabel2],
"address": [
{first_name: dinFörnamnvariabel,last_name: dinEfternamnvariabel, street: dinGatuadressvariabel, city: dinOrtvariabel, region: DinRegionvariabel, postal_code: dinPostnummervariabel},
{first_name: dinFörnamnvariabel,last_name: dinEfternamnvariabel, street: dinGatuadressvariabel, city: dinOrtvariabel2, region: dinRegionvariabel2, postal_code: dinPostnummervariabel2}
]
});
</script>

Konfigurera Google-taggen på konverteringssidan

Lägg till {'allow_enhanced_conversions': true} på config-raden i Google-taggen som aktiveras på alla sidor.
gtag('config', 'TAG_ID', { ' allow_enhanced_conversions':true } ) ;

Före: exempel på Google-taggen (som används för närvarande):

<!-- Google tag (gtag.js) - Google Ads: 123456 -->
<script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=TAG_ID"></script>
<script>
window.dataLayer = window.dataLayer || [];
function gtag(){dataLayer.push(arguments);}
gtag('js', new Date());
gtag('config', 'TAG_ID');
</script>

Efter:

<!-- Google-tagg (gtag.js) - Google Ads: 123456 -->
<script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=TAG_ID"></script>
<script>
window.dataLayer = window.dataLayer || [];
function gtag(){dataLayer.push(arguments);}
gtag('js', new Date());
gtag('config','TAG_ID', {'allow_enhanced_conversions':true});
</script>

Ange CSS-väljare eller JavaScript-variabler

Se till att du har slutfört stegen i Ställ in förbättrade konverteringar och att du har valt Google-tagg som datakälla innan du följer anvisningarna nedan. Se också till att du har valt Ange CSS-väljare eller JavaScript-variabler som implementeringsmetod.

Hitta fält för förbättrade konverteringar på konverteringssidan

1. Gå till din konverteringssida på en annan flik än ditt Google Ads-konto i webbläsaren Chrome. Kontakta utvecklaren om du är osäker på vilken sida det är.
  2. Identifiera all kunddata som visas på sidan som du vill skicka till Google. Till exempel kanske det visas ett tackmeddelande på sidan där kundens e-postadress infogas efter köpet.
    Obs! Du måste tillhandahålla minst ett av följande fält för att förbättrade konverteringar ska fungera korrekt:
    • E-postadress (rekommenderas)
    • Fullständigt namn och adress (förnamn, efternamn, gatuadress, ort, region, postnummer, land)
    • [Valfritt] Du kan också ange ett telefonnummer tillsammans med e-postadress eller fullständigt namn och adress, men du kan inte enbart ange telefonnumret.
  3. När du har identifierat kunduppgifterna på sidan måste du följa nästa steg för att kopiera CSS-väljarna eller JavaScript-variablerna och ange dem i Google Ads.

Identifiera CSS-väljare för förbättrade konverteringar och ange dem i Google Ads

1. Följ anvisningarna för att aktivera förbättrade konverteringar och välj Ange CSS-väljare eller JavaScript-variabler.
  2. Klicka på Anpassa om du vill visa en skärm med fält där du kan ange CSS-väljare för varje datatyp.
  3. Markera kryssrutan för varje kunduppgift du vill inkludera (till exempel e-postadress, namn och gatuadress).
  4. Välj JavaScript eller CSS-väljare.
    Obs! Om du använder JavaScript-variabler är det troligen enklast att fråga utvecklaren vilka variabler som ska anges i de här fälten. Om du använder CSS-väljare kan du följa stegen nedan.
  5. Gå till konverteringssidan på en separat flik.
  6. När du har hittat den kunddata som du vill skicka med förbättrade konverteringar på din konverteringssida högerklickar du på den och väljer Inspektera.
  7. Om du anger CSS-väljaren för e-postadresser i Google Ads ska du högerklicka på e-postadressen som visas på konverteringssidan.
  8. Då öppnas sidan Verktyg för Chrome-utvecklare i webbläsaren Chrome.
  9. En del av källkoden på sidan Verktyg för Chrome-utvecklare visas framhävd. Den markerade koden är den del som innefattar CSS-väljarna för den kunddata du högerklickade på i steg 2 i det här avsnittet.
  10. Håll pekaren över den markerade koden och högerklicka.
  11. Scrolla ned till Kopiera och välj Väljare.
  12. Klistra in texten i motsvarande fält i Google Ads (på den andra fliken). Det ska se ut ungefär så här:
    tsf > div:nth-child(2) > div.A8SBwf > div.RNNXgb > div > div.a4bIc > custEmail
  13. Följ steg 6–12 i det här avsnittet för varje typ av kunddata (till exempel e-postadress, namn och gatuadress).
  14. Klicka på Spara i Google Ads.

Validera implementeringen

Du kan kontrollera att implementeringen av förbättrade konverteringar fungerar som den ska genom att öppna konverteringssidan (du kan behöva genomföra en testkonvertering för att göra det) och följa dessa steg. Vi rekommenderar att du gör detta omedelbart efter att du har implementerat förbättrade konverteringar så att du kan göra ändringar om det inte fungerar.

Kontrollera implementeringen med hjälp av utvecklarverktygen i Chrome

1. Högerklicka på din webbsida.
  2. Välj Inspect.
  3. Välj fliken Network.
  4. Skriv google i sökfältet.
  5. Leta reda på nätverksbegäran adresserad till googleadservices.com/pagead/conversion/ (eller google.com/pagead/1p-conversion/ i vissa webbläsare).
  6. Klicka på fliken Nyttolast för att visa listan över sökfrågeparametrar.
  7. Leta efter en em-parameter med en hashad sträng som värde. Värdet ska börja med tv.1~em följt av en lång teckensträng. Om du ser em-parametern innebär det att taggen för förbättrade konverteringar hämtar och hashar parametern enhanced_conversion_data.
Obs! Om du ser em-parametern men bara ser tv.1~em utan en lång hashad sträng, skickas parametern för förbättrade konverteringar men den är tom. Detta kan hända om data som tillhandahålls av användare inte är tillgänglig vid konverteringstillfället.

Läs diagnostikrapporten efter 72 timmar för att bekräfta implementeringen.

Cirka 72 timmar efter att du har implementerat förbättrade konverteringar kan du se taggdiagnostikrapporten i Google Ads. Där kan du kontrollera att implementeringen fungerar som den ska. Så här kommer du dit:
  1. Klicka på ikonen Mål Goals Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Konverteringar i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på konverteringsåtgärden för vilken du har aktiverat förbättrade konverteringar.
  4. Välj Diagnostik i sidmenyn högst upp. Du kan se diagnostikrapporten och mätvärdena för förbättrade konverteringar i varje avsnitt.
  5. Gå igenom de olika statuskontrollerna för att se till att allt fungerar som förväntat.
  6. Om taggdiagnostikrapporten indikerar ett problem kan du felsöka problemet med hjälp av anvisningarna i aviseringen och i hjälpcentret.

Inaktivera förbättrade konverteringar

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Så här inaktiverar du förbättrade konverteringar på kontonivå:

1. Klicka på målikonen Goals Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Konverteringar i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Utöka avsnittet Förbättrade konverteringar.
  5. Avmarkera kryssrutan för att inaktivera förbättrade konverteringar.
  6. Klicka på Spara.

Så här inaktiverar du förbättrade konverteringar på konverteringsåtgärdsnivå:

1. Klicka på målikonen Goals Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Konverteringar i avsnittsmenyn.
  3. Välj konverteringsåtgärden som du vill inaktivera förbättrade konverteringar för.
  4. Klicka på Inställningar.
  5. Utöka avsnittet Förbättrade konverteringar.
  6. Avmarkera kryssrutan vid Aktivera förbättrade konverteringar.
  7. Klicka på Spara.
Obs! Om du inaktiverar förbättrade konverteringar kan du inte använda dem för budgivning eller rapportering. Detta påverkar dock inte din befintliga konverteringsdata.