Konfigurer opptak av anrop

Hvis du slår på opptak av anrop, kan du spille av anrop til anropsannonsene dine samt anropsutvidelsene og adressetilleggene dine.

Krav til opptak av anrop

Du må innfri disse kravene for å kunne slå på opptak av anrop:

• Du må minst ha administratortilgang til Google Ads-kontoen. Når funksjonen er aktivert, kan MCC- og direktebrukere med administratortilgang samt direktebrukere med standard tilgang spille av opptakene via Anropsdetaljer-rapporten.
  • Samtalerapportering er slått på. Finn ut mer om samtalerapportering.
  • Du må ha et amerikansk nummer.
  • Du skal være bekreftet som domeneeier av alle de unike domenene som brukes i annonsene og utvidelsene du vil ta opp inngående anrop til.

Du kan bekrefte domenet ditt ved å knytte sammen Google Search Console- og Google Ads-kontoen din, eller ved å legge til den unike taggen for konverteringssporing eller remarketing-taggen for Google Ads på nettstedet ditt. Hvis du har anropsannonser og -utvidelser der domenet ikke er bekreftet på denne måten, kan ikke anrop som går via disse, spilles av, selv om innstillingen er aktivert.
Merk: Anrop som går via taggen for samtalekonverteringer på nettsteder, kan på nåværende tidspunkt verken tas opp eller spilles av.

Veiledning

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Alle kampanjer i navigasjonsmenyen til venstre.
  3. Klikk på Innstillinger i sidemenyen og så på Kontoinnstillinger-fanen, og åpne Samtalerapportering-delen.
  4. Velg under «Lagre opptak av anrop i 30 dager».
  5. Hvis dette er den første gangen du slår på opptak av anrop, blir du bedt om å godta vilkårene for anrop og meldinger. Godta vilkårene.

Når funksjonen er aktivert, har du tilgang til opptak av anrop i 30 dager etter det aktuelle anropet. Denne meldingen blir spilt av til oppringere i kvalifiserte annonseformater: «Google og selskapets partnere kan ta opp anropet og bruke det i kvalitets- og forskningsøyemed».

Brukere med administratortilgang kan slå funksjonen av og på når som helst. Hvis du slår denne funksjonen av, kan ikke brukere av kontoen spille av tidligere opptak.

Link til beslektet innhold