Tavoittavuuden suunnittelijan ennusteisiin liittyvien ongelmien korjaaminen

Kun potentiaalisen tavoittavuuden mallintamiseen on tarpeeksi dataa (ottaen huomioon kampanja-asetuksesi), Tavoittavuuden suunnittelija luo ennusteen. Yleensä Tavoittavuuden suunnittelija luo ennusteita kampanjoille, joiden kohdistus on riittävän laaja ja joilla on hyvät mahdollisuudet saada impressioita.

Jos Tavoittavuuden suunnittelija ei luo ennustetta, sinun kannattaa tarkistaa kampanjasi kohdistus. Tämän artikkelin avulla voit selvittää, miksi Tavoittavuuden suunnittelija ei välttämättä luo ennustetta.

Ohjeet

Tavoittavuuden suunnittelija ei tunnista avainsanoja

Jos mediasuunnitelmasi sisältää oman asiasta kiinnostuneen yleisön tai oman ostoaikeissa olevan yleisön, tarkista, sisältääkö yleisösi avainsanoja, joita Tavoittavuuden suunnittelija ei tunnista.

1. Aloita Google Adsissa uuden kampanjan luominen. Muista valita kampanjatyypiksi Video.
  2. Siirry kampanjaa luodessasi "Budjetti ja päivämäärät" ‑osioon ja lisää kampanjalle päättymispäivä.
  3. Siirry Yleisöt-osioon ja valitse Selaa-välilehti.
  4. Klikkaa Omat yleisösi.
  5. Valitse sen oman yleisön viereinen valintaruutu, jota käytät mediasuunnitelmassa.
  6. Tarkista arvio sivun oikealta puolelta.
  7. Jos näet tämän viestin: "Arvioita ei voi luoda alla olevien avainsanojen takia. Nämä avainsanat liittyvät omiin yleisöihin. Poista kaikki kyseisten avainsanojen esiintymät, niin voit saada arvioita.", vie hiiri oman yleisön päälle ja klikkaa Muokkaa.
  8. Poista Google Adsin tunnistamat avainsanat ja klikkaa Tallenna yleisö.
  9. Palaa Tavoittavuuden suunnittelijaan ja luo yleisön avulla uusi ennuste.

Avainsanoja ei ole tarpeeksi

Jos mediasuunnitelmasi sisältää oman asiasta kiinnostuneen yleisön tai oman ostoaikeissa olevan yleisön, tarkista, sisältääkö yleisösi tarpeeksi avainsanoja.

1. Aloita Google Adsissa uuden kampanjan luominen. Muista valita kampanjatyypiksi Video.
  2. Siirry kampanjaa luodessasi "Budjetti ja päivämäärät" ‑osioon ja lisää kampanjalle päättymispäivä.
  3. Siirry Yleisöt-osioon ja valitse Selaa-välilehti.
  4. Klikkaa Omat yleisösi.
  5. Valitse sen oman yleisön viereinen valintaruutu, jota käytät mediasuunnitelmassa.
  6. Tarkista arvio sivun oikealta puolelta.
  7. Jos arvioituja impressioita on vain vähän tai ei lainkaan, vie hiiri oman yleisön päälle ja klikkaa Muokkaa.
  8. Lisää uusia yleisöön liittyviä avainsanoja saadaksesi enemmän arvioituja impressioita ja klikkaa sitten Tallenna yleisö.
  9. Palaa Tavoittavuuden suunnittelijaan ja luo yleisön avulla uusi ennuste.

Yleisökohdistus on liian suppea

Jos mediasuunnitelmasi kohdistus on liian suppea, impressioiden määrä voi olla hyvin pieni. Tällöin Tavoittavuuden suunnittelija ei voi luoda luotettavaa ennustetta. Korjaa tilanne laajentamalla mediasuunnitelmasi kohdistusta.

1. Siirry Tavoittavuuden suunnittelijassa tilastotaulukkoon (löydät sen ennustetaulukon alapuolelta).
  2. Klikkaa rivikohteen vierestä Muokkaa.
  3. Päivitä kohdistuksesi muokkauspaneelissa. Voit tehdä näin:
    • Laajentaa aluekohdistusta ja demografista kohdistusta.
    • Poistaa Google-yleisöjä (myös omia asiasta kiinnostuneita yleisöjä ja omia ostoaikeissa olevia yleisöjä).
    • Pidentää mediasuunnitelmasi ajanjaksoa.